Over ons

Het Betere Boerenerf.

Makelaars in woonboerderijen.

Nederland bezit een rijk erfgoed aan boerderijen. Dit erfgoed willen wij voor komende generaties in stand houden. Met een liefde voor woonboerderijen brengen wij mens en boerderij samen. Zo krijgt iedere woonboerderij een passende bewoner en blijft een rijke historie behouden.

De kracht achter Het Betere Boerenerf zijn Harry Spans en Edwin Dekker. Samen met de assistent-makelaar Maarten en de secretaresses Gerlinde van Hattem en Mathilde Barten vormen ze het team van Het Betere Boerenerf. Onze aanpak is deskundig, transparant en doelgericht. Heeft u een woonboerderij en wilt u deze verkopen? Wij komen graag langs om onze unieke aanpak te bespreken. Onze kennis en passie voor woonboerderijen zal u veel voordelen bieden.

Wij zijn

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM)

Actief in heel Nederland

Gespecialiseerd in woonboerderijen en landelijk gelegen woningen

Markt- en doelgroepgericht

Deskundig, enthousiast, transparant en vakbekwaam

Gericht op FOCUS zoekwoorden in Google

Actief in marketing

Wij brengen mens en boerderij samen.

De heer H.J.W. Spans

Beëdigd makelaar en taxateur o.g. | Specialist in woonboerderijen.

‘Wij brengen mensen bij elkaar. Dat is de kern van ons vak – makelen -. Dat geeft veel voldoening en daar worden we blij van. In ons doen en laten zijn we positief.  Zo denken we ook. Onze passie ligt bij woonboerderijen en de mensen die erin wonen. We spreken de taal van het platteland. 

U staat bij ons centraal. U krijgt van ons tijd en aandacht die nodig zijn. Het verkopen van uw woonboerderijen is een hele stap. Zakelijk en emotioneel. Een goede en deskundige begeleiding is daarom erg belangrijk.”

Ons Team.

Harry Spans

Beëdigd makelaar en taxateur o.g. / NVM makelaar

Ik ben Harry Spans, getrouwd met Joke en (schoon)vader van Jan Henk & Jannieke, Jesse en Talitha. Baasje van Cita, onze Friese Stabij.
Sinds 1994 ben ik werkzaam in de makelaardij. In 2000 ben ik in Nieuwleusen begonnen met een eigen kantoor. Al snel merkte ik dat een verkopers en kopers van een woonboerderij andere behoeftes hebben dan die van een twee-onder-één kap woning in de nieuwbouw. Zij verwachten meer en geven je sneller vertrouwen ‘dat jij het allemaal wel voor ze regelt.’

Ik ben gek op woonboerderijen. Niet zo verwonderlijk aangezien ik als boerenzoon opgegroeid ben in een rietgedekte boerderij. We hadden melkkoeien, die achter op stal stonden. Daarom zijn we in 2010 gestart met onze specialisatie in woonboerderijen. Het mooiste van mijn beroep als makelaar vind ik de verhalen van de mensen. Iedere eigenaar heeft weer een ander verhaal. Het is fijn om er naar te luisteren. We zeggen wel eens dat we emotie verkopen. Kopers zijn gek op oude verhalen bij boerderijen.

In mijn vrije tijd ben ik bezig met muziek, orgel- en pianospelen. Ook wandel ik graag met Joke (we zijn begonnen met het Pieterpad) en doe ik klussen in en om ons huis. Een paar keer in de week hardlopen, af en toe fietsen en schaatsen zijn mijn favoriet. Iedere winter hoop ik op strenge vorst en zie ik uit naar een Elfstedentocht.

Edwin Dekker

Beëdigd NVM makelaar en taxateur o.g.

Ik ben Edwin Dekker en kom uit het Drentse dorpje de Wijk. Samen met Mandy en onze drie kinderen vormen we een actief gezin. We gaan graag samen weg om hard te lopen, wandelen in het bos, zwemmen, fietsen of lekker met zijn vijven naar bijvoorbeeld Terschelling of het buitenland. Vooral leuke dingen doen, maar ook in de tuin of het huis bezig zijn. Verder voetbal ik bij de plaatselijke voetbalclub Wacker in het eerste elftal. Dat houdt me nog jong. Als liefhebber van het platteland voel ik me als een vis in het water bij Het Betere Boerenerf. Het is erg dankbaar werk om zulke mooie objecten te mogen verkopen.

Vanaf februari 2014 ben ik bij Het Betere Boerenerf gaan werken. Meteen sprak het werk me erg aan en per 1 januari 2022 hebben Harry en ik besloten gezamenlijk verder te gaan. Het ondernemerschap is een spannende stap, maar ik heb er heel erg veel zin in. Zeker met alle steun gaan we een mooie toekomst tegemoet.

Maarten Cath

Assistent-Makelaar

Ik ben Maarten Cath en geboren in Groningen.  Opgegroeid in het mooie dorpje De Wijk in een gezin van drie kinderen, waarvan ik als tweede geboren ben. Momenteel woon ik nog thuis met mijn ouders en mijn zusje. Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn vriendin, ook ga ik graag op pad met vrienden, ben ik bezig met lekker eten en ben ik vaak te vinden bij de plaatselijke voetbalclub Wacker. In september 2021 ben ik begonnen met de opleiding tot Kandidaat-Makelaar aan de Academie voor Vastgoed. Met ingang van 1 juni 2022 ben ik begonnen bij Het Betere Boerenerf als Assistent-Makelaar.  Bij het uitoefenen van deze functie ben ik vooral bezig met het verrichten van ondersteunende werkzaamheden voor de koper/verkoper. Bij Het Betere Boerenerf hoop ik me verder te ontwikkelen binnen de makelaardij, maar vooral ook een leuke tijd te hebben.

Gerlinde van Hattem

Office manager

Mijn naam is Gerlinde van Hattem en ik woon in Noordscheschut. Dit is een klein dorpje in Drenthe.
Ik kom uit een gezin van 4 kinderen waarvan ik zelf de jongste ben. Inmiddels ben ik ook tante van een lief meisje en jongetje. In mijn vrije tijd spreek ik veel af met vrienden en familie, sport ik en speel ik graag viool. Ook vind ik het leuk om te reizen.

Vanaf juni 2021 versterk ik het team van Het Betere Boerenerf. Dit vind ik erg leuk, omdat ik zelf opgegroeid ben in een dorp en altijd de rust en ruimte heb kunnen ervaren. Ik snap dan ook goed dat mensen ook de rust en ruimte zoeken. Samen met mijn collega Mathilde zorg ik ervoor dat alles hier binnen het bedrijf soepel verloopt. Wij staan dan u ook graag te woord. Daarnaast verzorg ik een deel van de administratie en ben ik veel bezig met de social media kanalen en overige marketing.

Mathilde Barten

Office manager

Mijn naam is Mathilde Barten en ik woon in het mooie Staphorst. Dit is een landelijk gelegen dorpje in Overijssel. Ik ben de jongste van een gezin van 5 kinderen, ook heb ik 6 lieve tantezeggertjes.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vrienden en familie. Ook geniet ik van reizen, wandklimmen en sportieve activiteiten.

In juli 2021 heb ik mijn diploma Office en Managementsupport gehaald. Na het behalen van mijn diploma ben ik komen werken op de binnendienst van Het Betere Boerenerf. Dit vind ik heel leuk, omdat ik zelf ook altijd geniet van de rust en ruimte in het buitengebied. Met al uw vragen kunt u bij Gerlinde en mij terecht, ook regelen wij veel voor de ver- en aankoop van uw woonboerderij. Daarnaast zorg ik voor het websitebeheer en de overige marketing.

Doel & visie.

Duurzaam.

We werken efficiënt en duurzaam. Dat betekent zo min mogelijk papier maar veel digitaal. We houden van korte lijnen. Als bedrijf gaan we bewust om met onze bedrijfsvoering en alles wat hiermee samenhangt. Zo hebben wij bijvoorbeeld geen papieren dossiers meer maar doen we alles digitaal. Duurzaamheid betekent voor ons onder meer als een goede ‘rentmeester’ omgaan met alles wat ons is gegeven.

Ons primaire doel.

Bemiddelen bij de aan- en verkoop van woonboerderijen.

Ons werkgebied.

We zijn gespecialiseerd in woonboerderijen en landelijk gelegen woningen. De aan- en verkoop evenals de verhuur en taxaties doen we door heel Nederland. Van Groningen tot Zeeland en van Noord-Holland tot de Achterhoek. Onze verkopers komen uit heel Nederland. Onze zoekers komen uit heel Nederland naar ons toe om zich in te schrijven. Veel kopers die naar een andere regio willen verhuizen schakelen ons in als eigen NVM Aankoopmakelaar.

Onze visie.

“Het in stand houden van ons erfgoed woonboerderijen. Voor iedere woonboerderij, een passende bewoner.”