Woonboerderij kopen

‘Woonboerderij kopen? Ontdek de aanpak en gespecialiseerde werkwijze van Het Betere Boerenerf.’

Mijn naam is Harry Spans. Vanaf 1994 ben ik werkzaam in de makelaardij. In 1999 ben ik beëdigd als makelaar en taxateur o.g. Daarnaast ben ik ingeschreven in het register van VastgoedCert en het register NRVT. Sinds 2000 heb ik een eigen kantoor. In 2010 zijn we gestart met onze specialisatie in woonboerderijen. Hier ligt mijn passie. Met mijn jarenlange ervaring hebben wij een unieke formule ontwikkeld. Onze aanpak is succesvol.

We zijn lid van de NVM. De Nederlandse Vereniging van Makelaars. We maken deel uit van een groot netwerk van makelaars. Dat is voordelig voor u. Wij hebben inzicht in alle transacties.

Omdat ik ook eigenaar ben van een lokaal makelaarskantoor zie ik de verschillen tussen een lokale en landelijke makelaar. Alle argumenten die lokale makelaars aan u voorleggen om maar geen eigen makelaar in de arm te nemen ken ik als geen ander. Wij maken met onze expertise en ervaring graag het lijstje met voordelen om te kiezen voor ons als specialist in woonboerderijen langer. Dat leg ik u graag aan uw ‘keukentafel’ uit.

Hoe wij een woonboerderij voor u kopen: 8 stappen.

Er komt veel kijken bij het kopen van een woonboerderij. Veel onderdelen kunt u zelf. Dus, waarom zou u ons meenemen? Als specialist in aankoop van woonboerderijen zien wij veel zaken die u niet ziet. We denken aan punt waar u niet aan denkt. We onderhandelen zoals u dat niet kunt. Wij nemen u het volledige proces uit handen.

1. Oriëntatie

U heeft meerdere woonboerderijen bekeken?! Geen één voldoet voor 100% aan uw verwachtingen. Welke keuze maakt u? Waarom juist die? Wat is belangrijk in uw afweging? Wij helpen u erbij.

2. Mooi verhaal van de verkoper

Koopt u een woonboerderij dan koopt u dit met alle zichtbare en onzichtbare gebreken. Althans zo staat het in alle standaard koopakten. Wij bekijken met u de gebreken. Risico’s beperken en weten waar je het over hebt is bepalend voor de prijs

3. Zichtbare en onzichtbare gebreken

Koopt u een woonboerderij dan koopt u dit met alle zichtbare en onzichtbare gebreken. Althans zo staat het in alle standaard koopakten. Wij bekijken met u de gebreken. Risico’s beperken en weten waar je het over hebt is bepalend voor de prijs.

4. Waarde versus vraagprijs

We komen veel woonboerderijen tegen waarbij de vraagprijs (soms belachelijk) hoog is. Veel kopers denken dat als ze 5 0f 10% onder de vraagprijs bieden een goede deal kunnen maken. Niet juist! Koop naar waarde niet naar vraagprijs. Wij bepalen de waarde.

5. Bestemming en gebruik

Heeft de woonboerderij een woonbestemming? Zo niet dan loopt u tegen enkele uitdagingen aan. Banken financieren niet, beperkt of tegen aanvullende voorwaarden. Taxateurs kunnen niet taxeren; hebben onvoldoende kennis waardoor het rapport wordt afgekeurd. Een verbouwing waarvoor u een vergunning aanvraagt wordt niet verleend. Voorkom hoge kosten en frustratie en neem ons mee.

Je merkt dat ze weten waar het om gaat. Ze zijn onderscheidend in de markt.
Fijn om zaken mee te doen.

6. Het eerste bod en de onderhandeling

Het meest spannende moment. Het eerst bod. Hoe hoog? Wat is je onderbouwing? Pas op dat je de verkoper niet voor het hoofd stoot. Wil je graag de woonboerderij? Hoe kun je dan nog objectief de onderhandeling doen? Dat weet de verkoper ook. Ook de makelaar van de verkoper weet dat en maakt er handig gebruik van.

Wij zijn vastberaden. Houden vaste koers. Onderhandelen dagelijks en hebben geen emotionele binding. Nou ja, een beetje dan. Woonboerderijen zijn onze passie. En we maken graag een goede deal voor u.

We hebben al heel wat aankopen gerealiseerd en de kopers zijn daar dolgelukkig mee.

7. De koopakte en de notaris

Mondeling akkoord? Gefeliciteerd. De koopakte wordt opgemaakt. Let op! Deze maakt de verkopende makelaar klaar. En u raadt het al. Die treedt op namens de verkoper. Uw belangen sneeuwen onder. Neem ons mee. Wij zorgen er voor dat overbodige artikelen worden weggehaald. Overigens doen wij het nakijken van een koopakte ook als deeldienst.

8. De kosten en courtage die wij in rekening brengen

Natuurlijk kost het u geld als wij meegaan. Maar we verdienen ons dubbel en dwars terug. Kopers die u zijn voorgegaan bevestigen dat. Het gaat om het netto resultaat en de wetenschap dat u een goede aankoop heeft gedaan. Vraag een offerte op door ons te bellen. Doe het nu.

Hoe nu verder?

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U wilt weten welke stap u nu moet nemen om de woonboerderij die u heeft gezien te kopen. De eerstvolgende stap is: ons bellen of e-mailen.

 088 30 30 930

info@hetbetereboerenerf.nl

De voordelen van de aanpak van Het Betere Boerenerf samengevat

Voorlichting vanuit positie koper

Objectief en kritisch

Voorkomen van teleurstellingen

Uiteindelijk de beste koop

Gedreven, deskundig en zeer ervaren onderhandelaars

Vooraf ontdekken van gebreken

Betere - lees: niet te hoge - koopsom

U koopt geen kat in de zak

Tegen de laagste prijs en voorwaarden

Objectieve informatie over inhoud van de koopovereenkomst

Veel ervaring en veel tevreden kopers

Geen emotionele binding

Geen problemen achteraf met bestemming

Wij kennen de taal van verkopende makelaars