Woonboerderij kopen

Tijd voor een
nieuwe woning.

Altijd al gedroomd van het kopen van een woonboerderij? Wij helpen u graag om uw dromen werkelijkheid te maken. Ontdek de aanpak en gespecialiseerde werkwijze van Het Betere Boerenerf.

Recent ging Edwin met kopers mee. Ze hadden een leuke woonboerderij gezien en wilden graag door een deskundig iemand geholpen worden.

Tijdens de rondleiding stelde Edwin de verkopende makelaar een aantal vragen. ‘Is er houtworm aanwezig? Zijn er nog tanks in de grond? Zoals een septictank of een oude beerput?  Het bleef even stil. Edwin ging verder. ‘Wat is de bestemming? Nog agrarisch of is het al omgezet naar Wonen?‘ Weer bleef het stil. ‘Nou, je mag hier gewoon wonen hoor.’ Zei de verkopende makelaar. ‘Dat is nog maar de vraag’, gaf Edwin aan. ‘Daarvoor is de bestemming van belang.’  In dit geval ging het om een oude boerderij. De boer woonde er nog en de bestemming was nog Agrarisch. In zo’n geval mag de ‘oude boer’ nog blijven wonen. Er geldt een zogenaamde dispensatie. Maar als hij gaat verkopen en iemand gaat er alleen maar wonen dan moet de bestemming worden omgezet. ‘Hoe kunnen we de bestemming omzetten en wat gaat dat kosten en hoe lang duurt dat?‘ Vroeg de koper. ‘Er moet een verzoek worden ingediend bij de gemeente om de bestemming te wijzigen. Je komt dan in een zogenaamde bestemmingsplan procedure terecht. Er zijn gemeenten waarbij het mogelijk is om dit samen met anderen te doen. De kosten zijn dan een stuk lager.’ Wat zou het kosten? Vraagt onze cliënt. ‘Verschilt per gemeente. Maar ga maar uit van een bedrag tussen de 8 en 12 duizend euro.’ Waarop de koper zegt: ‘En wat als ik de bestemming zo laat’. ‘Dan krijg je de hypotheek niet rond en als je wilt verbouwen krijg je geen vergunning’, zo geeft Harry aan.

Na de bezichtiging is Edwin nader onderzoek gaan doen. De kopers wilden bijna de vraagprijs betalen. Uit het onderzoek dat Edwin heeft gedaan liet hij de prijshistorie, de verkooptermijn en hoe lang de eigenaar er woont zien. Ook had hij de waarde bepaald en zaken in de regio onderzocht. De onderhandeling werd gestart. Edwin ging gedreven voor deze mensen aan het werk en slaagde erin om de koop rond te krijgen.

 

Wij helpen u bij de aankoop van een woonboerderij.

Er komt veel kijken bij het kopen van een woonboerderij. Veel onderdelen kunt u misschien zelf. Maar als specialist in aankoop van woonboerderijen zien wij veel zaken die u niet ziet. Wij denken aan punten waar u niet aan denkt en wij onderhandelen zoals u dat niet kunt. Wij nemen u het volledige proces uit handen, wel zo makkelijk!

1. Oriëntatie.

U heeft meerdere woonboerderijen bekeken?! Geen één voldoet voor 100% aan uw verwachtingen. Welke keuze maakt u? Waarom juist die? Wat is belangrijk in uw afweging? Wij helpen u erbij.

2. Mooi verhaal van de verkoper.

Koopt u een woonboerderij dan koopt u dit met alle zichtbare en onzichtbare gebreken. Althans zo staat het in alle standaard koopakten. Wij bekijken met u de gebreken. Risico’s beperken en weten waar je het over hebt is bepalend voor de prijs

3. Zichtbare en onzichtbare gebreken.

Koopt u een woonboerderij dan koopt u dit met alle zichtbare en onzichtbare gebreken. Althans zo staat het in alle standaard koopakten. Wij bekijken met u de gebreken. Risico’s beperken en weten waar je het over hebt is bepalend voor de prijs.

4. Waarde versus vraagprijs.

We komen veel woonboerderijen tegen waarbij de vraagprijs (soms belachelijk) hoog is. Veel kopers denken dat als ze 5 0f 10% onder de vraagprijs bieden een goede deal kunnen maken. Niet juist! Koop naar waarde niet naar vraagprijs. Wij bepalen de waarde.

5. Bestemming en gebruik.

Heeft de woonboerderij een woonbestemming? Zo niet dan loopt u tegen enkele uitdagingen aan. Banken financieren niet, beperkt of tegen aanvullende voorwaarden. Taxateurs kunnen niet taxeren; hebben onvoldoende kennis waardoor het rapport wordt afgekeurd. Een verbouwing waarvoor u een vergunning aanvraagt wordt niet verleend. Voorkom hoge kosten en frustratie en neem ons mee.

6. Het eerste bod en de onderhandeling.

Het meest spannende moment. Het eerst bod. Hoe hoog? Wat is je onderbouwing? Pas op dat je de verkoper niet voor het hoofd stoot. Wil je graag de woonboerderij? Hoe kun je dan nog objectief de onderhandeling doen? Dat weet de verkoper ook. Ook de makelaar van de verkoper weet dat en maakt er handig gebruik van.

Wij zijn vastberaden. Houden vaste koers. Onderhandelen dagelijks en hebben geen emotionele binding. Nou ja, een beetje dan. Woonboerderijen zijn onze passie. En we maken graag een goede deal voor u.

We hebben al heel wat aankopen gerealiseerd en de kopers zijn daar dolgelukkig mee.

7. De koopakte en de notaris.

Mondeling akkoord? Gefeliciteerd. De koopakte wordt opgemaakt. Let op! Deze maakt de verkopende makelaar klaar. En u raadt het al. Die treedt op namens de verkoper. Uw belangen sneeuwen onder. Neem ons mee. Wij zorgen er voor dat overbodige artikelen worden weggehaald. Overigens doen wij het nakijken van een koopakte ook als deeldienst.

8. De kosten en courtage die wij in rekening brengen.

Natuurlijk kost het u geld als wij meegaan. Maar u verdient ons dubbel en dwars terug. Kopers die u zijn voorgegaan bevestigen dat. Het gaat om het netto resultaat en de wetenschap dat u een goede aankoop heeft gedaan. Vraag een offerte op door ons te bellen.

Hoe nu verder?

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U wilt weten welke stap u nu moet nemen om de woonboerderij die u heeft gezien te kopen. De eerstvolgende stap is: ons bellen of e-mailen.

Bel ons +31 (0) 88 30 30 930

Of stuur een mail: info@hetbetereboerenerf.nl

De voordelen van de aanpak
van Het Betere Boerenerf.

Voorlichting vanuit positie koper

Objectief en kritisch

Voorkomen van teleurstellingen

Uiteindelijk de beste koop

Gedreven, deskundig en zeer ervaren onderhandelaars

Vooraf ontdekken van gebreken

Betere - lees: niet te hoge - koopsom

U koopt geen kat in de zak

Tegen de laagste prijs en voorwaarden

Objectieve informatie over inhoud van de koopovereenkomst

Veel ervaring en veel tevreden kopers

Geen emotionele binding

Geen problemen achteraf met bestemming

Wij kennen de taal van verkopende makelaars