Zuidveld – Tilbrugstraat 5

Vraagprijs: € 548.000,- k.k.

Zuidveld – Tilbrugstraat 5

Woonboerderij Drenthe

Royale woonboerderij, schitterend gelegen tussen Westerbork en Elp. Karakteristieke woonboerderij in het hart van Drenthe. Woonboerderij Drenthe.

Voor diverse doeleinden geschikt te maken. Denk aan dubbele bewoning, inwoning, mantelzorg, pleegkinderen of zorgboerderij. Maar ook voor B & B of camping zijn er mogelijkheden.

Thans is het in gebruik als restaurant met meerdere zalen en buitenterrassen, keukens en sanitaire voorzieningen.
Het hoofdgebouw is met weinig middelen om te bouwen tot volwaardige woning.
De bovenverdieping telt drie slaapkamers, een toilet en een badkamer , welke voorzien is van een ligbad, douche en dubbele wastafel.

Het bijgebouw, vast aan het hoofdgebouw, is in gebruik als woonkamer en kantoor..
Tevens heeft de huidige bewoner een voorstel gekregen van provincie en gemeente om een tweede huis te bouwen op de plaats van de grote stenen schuur. Deze moet hier voor afgebroken alsmede het achterhuis..

De grote stenen schuur heeft een oppervlakte van bijna 300 m² en is voorzien van 4 paardenstallen.
Naast een paardenbak is er een royaal perceel weiland van meer dan een hectare.
Om het hoofdgebouw heen ligt een fraaie grote tuin, met daarom heen royale parkeergelegenheid voor ruim 15 auto’s.

Bestemming:

Op dit moment is de bestemming Horeca. In de bestemmingsomschrijving van de gemeente wordt aangegeven dat deze gronden bestemd zijn voor onder andere ‘horecabedrijven, in de vorm van restaurants, hotels, bed & breakfast en/of appartementen’. En ‘het wonen ten behoeve van het horecabedrijf, al dan niet in combinatie met een aan huis gebonden beroep’.
De eigenaar heeft contact gehad met de gemeente en de gemeente is zeer positief in het omzetten van de bestemming naar andere doeleinden. De procedure hiervoor moet nog worden doorlopen maar kan op uw wensen worden afgestemd.

Perceeloppervlakte 16.890 m².

Zuidveld

Zuidveld is een buurschap in de provincie Drenthe. Het behoort tot de gemeente Midden-Drenthe. Gelegen aan het Oranjekanaal bij de kruising met de provinciale weg N374. Rondom Zuidveld liggen dorpen als Westerbork, Elp en Orvelte en in de stedendriehoek Hoogeveen, Assen en Emmen. Deze steden liggen allemaal op ongeveer 20 minuten autorijden.

Interesse?
Altijd al een tijd op zoek naar je eigen B & B complex of een dubbele woning? Lees verder over de indeling of maak een afspraak voor een bezichtiging. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Globale indeling begane grond:

Centrale entree met garderobe; gezellig café (ca. 65 m²) met bar; tweede caféruimte (ca. 25 m²); keuken met spoelkeuken; bij de centrale entree eveneens drie toiletgroepen, voor heren, dames en invaliden. Grote zaal (ca. 155 m²); opslagruimte; berging met extra toilet; koude keuken, achter portaal met toegang tot de woonkamer.

Verdiepingen:

Bereikbaar via het voorhuis met vaste trap; overloop; slaapkamer I; slaapkamer II; slaapkamer III; vaste kasten; berging met c.v.-ketelopstelling; complete badkamer. Via een aparte tweede trapopgang bereikbaar is de bovenzaal van het achterhuis, groot ca. 87 m².

Keukens:

Er zijn enkele keukens met horeca apparatuur.

Sanitair:

Diverse toiletten. Apart voor dames, heren en invaliden. De badkamer op de verdieping is voorzien van een ligbad, douchehoek en wastafelmeubel en een aparte toiletruimte.

Installatie:

  • Verwarming en warm water door middel van c.v.-gas combiketels via radiatoren en gedeeltelijk door middel van vloerverwarming. Merk 1e ketel: Remeha. Bouwjaar: 2008. Merk 2e ketel: Atag. Bouwjaar: 2014. Tevens warm water via indirect gestookte boiler. Merk: Nefit (betreft een leaseketel).
  • Meterkast met diverse groepen, aardlekschakelaars en krachtstroom (meer informatie via het bouwkundig rapport).

Schuur

Traditioneel gebouwde schuur met (abc) golfplaten bedekking. Afmeting ca. 14 x 21 meter; oppervlakte ca. 294 m². Enig onderhoud aan deze schuur is gewenst.

Algemeen:

  • Inhoud ca. 2.500 m³; woonoppervlakte ca. 215 m²; overige inpandige ruimte 315 m²; externe bergruimte ca. 294 m².
  • Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1912. Renovatie omstreeks 1992.
  • Diverse vloeren afgewerkt met plavuizen.
  • Bovenzaal met houten vloer en prachtige houten gebinten. Plafond uitgevoerd als systeemplafond.
  • Buffetrestaurant met plavuizen vloer voorzien van vloerverwarming.
  • Rondom tuin met terrassen, siertuin en vijver.
  • Energielabel B.
  • Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

Bekijk hier onze 360 graden tour via Funda.

Kortom, toe aan een nieuwe stap? Kom en neem de uitdaging aan en onderzoek hier uw mogelijkheden. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Tilbrugstraat, Zuidveld op de kaart