Wijnandsrade – Brommelen 5

Onder bod

Wijnandsrade – Brommelen 5

Banmolen Limburg Wijnandsrade

 

‘In het uiterste noordoosten van de Vrije Heerlijkheid Wijnandsrade, aan de kronke¬lende Geleenbeek, laat de Heer van Wijnandsrade zijn banmolen bouwen. Aan de voet van een steile heuvel, door beemden, bos en moeras gescheiden van Kasteel Hoensbroeck. De Geleenbeek is de enige snel stromende grote beek in de heerlijkheid.. Dit gebeurt in de loop van de 15de eeuw.’, een citaat uit een historische omschrijving.

 

Deze banmolen Limburg Wijnandsrade, in de volksmond de BROMMELERMOLEN is thans een verbouwde WONING met een gastenverblijf. De aangebouwde VAKWERKSCHUUR, welke grenst aan het gastenverblijf, is in oorspronkelijke staat teruggebracht. Dat geldt ook voor de, aan de overkant van de binnenhof, gelegen schuren. De watermolen is er niet meer. De oude bakoven en de waterput zijn hersteld.

 

Wat wij nu te koop aanbieden is een object met een bijzondere rijke historie. Een object dat bewoond kan worden en wat potentie heeft voor diverse doelgroepen.

 

Wie op zoek is naar rust, ruimte en privacy kan dat hier vinden. De mooie, grote tuin biedt tal van mogelijkheden om lekker te tuinieren en om schapen, geiten en kippen te houden. Er is altijd wel een plekje om van de zon te genieten.
Wie familie of vrienden wil laten logeren kan gebruik maken van het gastenverblijf. Ideaal ook om als B & B te gebruiken. Of, je gaat er eerst zelf in wonen als je de woning wilt gaan verbouwen c.q. wilt moderniseren.
De omgeving is prachtig. Al zou je dat beter zelf kunnen beoordelen door een wandeling in de buurt te maken.
Wonen op zo’n historische plek voelt bijzonder, is bijzonder, het is wonen met karakter.

 

Deze vrijstaande WONING heeft een aangebouwd GASTENVERBLIJF en een aangebouwde VAKWERKSCHUUR. Mooie en praktische binnenplaats met aangrenzend een grote schuur met aangebouwde vakwerkschuur. Verder is er een bakhuis.
Rondom de woning zijn diverse bloemenrijke borders en veel weiland met diverse soorten fruitbomen. Tevens extra grasland aan de overzijde van de beek met aangrenzend een bos.

 

Perceeloppervlakte 18.880 m².

 

Wijnandsrade

Wijnandsrade is een dorp in de provincie Limburg in de gemeente Beekdaelen. Gelegen in een prachtige omgeving, in het BEEKDAL. Er zijn eindeloze mogelijkheden om te wandelen en te genieten van het Limburgse heuvellandschap.
Het winkelcentrum Nuth is op ongeveer drie kilometer afstand gelegen, waar ook sportfaciliteiten aanwezig zijn. Met de bus, lijn 28, kom je ook bij het treinstation in Nuth;
de bushalte is op ongeveer 700 meter.
Binnen enkele minuten ben je met de auto op de A76. Daarvandaan zijn er goede verbindingen met de rest van het land. Maastricht, ligt op ca. 20 km afstand. In Heerlen ben je met een kwartier fietsen.

 

Globale indeling Banmolen Limburg Wijnandsrade:

Begane grond:

Royale entree met garderobe; trapopgang; keuken met eenvoudige rechte inrichting; hal met toilet en toegang tot vakantiehuis; een grote ruime woonkamer. Deze woonkamer bestaat uit een fraaie en karakteristieke ruimte met balken plafond, een openhaard partij en voorzien van openslaande tuindeuren; bijkeuken ‘in de molen’ met buitendeuren.
Vakantiehuis met eigen slaap- en eetkamer; badkamer; hal en keuken. Grenzend aan het vakantiehuis de vakwerkschuur met berging.

 

Verdieping:

Via de trapopgang, komen we op de overloop; er zijn hier drie slaapkamers en een separaat toilet. Vanuit slaapkamer 1 is ook de 2e woonkamer boven te bereiken. Overigens is die ook via een tweede trapopgang vanuit de ondergelegen woonkamer te bereiken. Bij slaapkamer 2 is een eenvoudige douchehoek/badkamer.
Boven de woning en vakantiewoning / schuur zijn er 2 ruime zolders aanwezig.

 

Kelder:

Vanuit de royale entree is er een stenen trapafgang naar de kelder waar extra bergruimte is.

 

Keuken:

Eenvoudige keuken met wandopstelling. Voorzien van ingebouwde keramische kookplaat, afzuigkap, oven en vaatwasmachine. Alhoewel de indeling praktisch en degelijk is, kunnen we ons voorstellen dat dit gemoderniseerd zal worden. Dat geldt overigens ook voor het sanitair.

 

Schuur:

De totale oppervlakte is ongeveer 300 m². Het geheel bestaat uit verschillende, aan elkaar gebouwde delen. Van een authentiek 18e eeuws houten spantconstructie tot een hedendaagse stalen spantconstructie in de meest recente aanbouw. Binnen is het opgedeeld in verschillende bergruimten, stallingsruimte, stallen en pluimveeverblijven.

 

Bestemming:

De bestemming is ‘Wonen’. Tevens een dubbelbestemming Waarde Archeologie. Naast wonen mag je het ook gebruiken voor ‘aan-huis-verbonden beroep of bedrijf’, ‘Bed en Breakfast’, ‘hobbymatig agrarisch gebruik’.
Voor meer informatie verwijzen we u naar de website ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u contact opnemen met de gemeente Beekdaelen. Het bestemmingsplan hebben wij ook voor u beschikbaar.

 

Algemeen:

 • De huidige bouwcouture heeft een bouwjaar van omstreeks 1900; in de loop der jaren diverse verbouwingen.
 • Woonoppervlakte circa 313 m²; inhoud woonboerderij circa 1.916 m³; overige inpandige ruimte circa 200 m²; gebouw gebonden buitenruimte circa 17 m², externe bergruimte circa 282 m² (gemeten conform Branchebrede Meetinstructie).
 • Bijkeuken met spoelunit, wasmachineaansluiting en extra keukenblok.
 • Kozijnen zijn voor een groot gedeelte van hout en een klein deel van aluminium.
 • Verwarming door middel c.v.-gas combiketel. (Type Nefit. Bouwjaar 2018). Warm water door middel van Elektrische Boiler (huur).
 • Aangesloten op gemeentelijke riolering.
 • Energielabel G.

 

‘Kortom, heeft u het karakter om hier te wonen? Bekijk de volledige presentatie en download de brochure. Neem contact op met de makelaars van Het Betere Boerenerf als u wilt komen kijken.’

 

Klik hier voor de 360 graden presentatie.

Klik hier voor de vlog over de woonboerderij Limburg Wijnandsrade.

 

We hebben de volgende informatie voor u beschikbaar:

 1. Uitgebreide brochure.
 2. Meetrapport.
 3. Bouwkundig rapport.
 4. Energielabel.
 5. Informatie over de bestemming.
 6. Historische informatie.

Aanvaarding in overleg.

Woning video

Brommelen, Wijnandsrade op de kaart