Royale vrijstaande woonboerderij 'De Wollinghoeve' wordt aangeboden door Het Betere Boerenerf, de makelaar in woonboerderijen.

Vlagtwedde – Wollinghuizerweg 125

Vraagprijs: € 800.000,- k.k.

Vlagtwedde – Wollinghuizerweg 125

Royale vrijstaande woonboerderij ‘De Wollinghoeve’

 

Prachtig gelegen in Westerwolde, ook wel de parel van Groningen genoemd… aan de rand van natuurgebied – Het dal van Ruiten Aa- met fraai uitzicht over landerijen, royale vrijstaande WOONBOERDERIJ (‘de Wollinghoeve’) met diverse bergingen, schuren, weiland, paddock en tuin. Door de grootte van de woning zijn er veel mogelijkheden. De huidige eigenaren heeft het object gedeeltelijk in gebruik als eigen woning in combinatie met een goedlopende Bed & Breakfast en paarden aan huis. Wie wil zo’n geweldige combinatie nou niet? Ook mantelzorg of kantoor aan huis zijn mogelijk.

De woonboerderij dateert uit 1911 en is vanaf 2004 gerenoveerd. Grotendeels in gebruik als woonruimte en een gedeelte als berging en paardenboxen. Hierdoor zijn er diverse leefgedeelten ontstaan met maar liefst drie badkamers, zeven slaapkamers, twee woonkamers en twee keukens. Een echte meer-generatie woonboerderij!

Rondom de woonboerderij een natuurlijke overgang van tuin in omringend landschap. Erf met royaal gazon met zwembad, dierenweide en kippenren. Diverse fruitbomen zoals pruimen-, peren- en kersenboom, maar ook walnootbomen, bessenstruiken, moestuin en een grote kas. Vanuit de eigen tuin zijn er voldoende uitrij mogelijkheden voor de paarden. Perceeloppervlakte 7.615 m².

Vlagtwedde ligt in een zeer bosrijke omgeving met veel wandel-, ruiter- en fietsroutes. Ook zijn er veel recreatiemeren met zandstranden en horeca. Dit allemaal binnen 15 km vanaf de woning.

Het centrum van Vlagtwedde ligt 1,9 km van de woning, hier zijn winkels, restaurants, een sportpark, manege en een overdekt zwembad.
Voor meer winkelplezier kun je zowel naar Winschoten als Stadskanaal, beide op 10 km afstand met o.a. theaters en bioscopen.
Iets verderop ligt Groningen-stad, een bruisende studentenstad. Via de Duitse A31 is alles ook goed en snel bereikbaar, ook vanuit het zuiden des lands.

Het vestingstadje Bourtange ligt op 6 km vanaf de woning, met leuke winkeltjes en gezellig terrasjes. Een paar keer per jaar worden daar gezellige markten georganiseerd, helemaal in stijl.

 

Globale indeling woonboerderij
Begane grond:

Entree; centrale hal; woonkamer; woonkeuken met tuindeuren met uitzicht over natuurgebied; toilet; badkamer I; slaapkamer I; slaapkamer II; berging met technische installatie; achterhuis met inpandige paardenboxen; werkplaats/berging.

 

Indeling Bed & Breakfast:

Entree met meterkast; woonkamer; keuken; grote inpandige berging; hal; badkamer II; opkamer (kantoor/slaapkamer); gang; slaapkamer IV; badkamer III.

 

Verdieping:

Overloop; toilet; slaapkamer V met dakkapel; zolderkamer; tweede overloop; slaapkamer VI; slaapkamer VII.

 

Installaties:

– Verwarming en warm water door middel van c.v.-gas combiketel. Merk: ATAG. Type: HR. Bouwjaar 2003.
– Vloerverwarming en mechanische afzuiging ter plaatse van twee badkamers.
– Twee badkamers voorzien van mechanische ventilatie.
– Meterkast met negen groepen (waarvan twee met aardlekautomaten) en twee aardlekschakelaars. Daarnaast een extra onderverdeling met 13 groepen met voorzien van aardlekautomaten.

 

Bestemming:

Ter plaatse van de woning, verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen met waarden’. Achtergelegen weiland heeft de bestemming ‘Agrarisch met waarden’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

 

Parkeren:

* In de garage is er plek voor 2 auto’s en voor de garage is er plek voor 2.
* Naast de B&B is er plaats voor 6 tot 8 auto’s.

 

Algemeen:

* Woonoppervlak ca. 554 m², externe bergruimte ca. 61 m², overige inpandige ruimte ca. 132 m². Inhoud ca. 3.291 m³.
* Bouwjaar 1911. In de loop der jaren diverse verbouwingen met name omstreeks 2004.
* Drie badkamers en vier slaapkamers op de begane grond.
* Energielabel C.
* Glasvezelkabel aanwezig.

 

“Kortom, lekker vrij wonen in een ruime boerderij met eigen weiland en goedlopende Bed & Breakfast? Jaag hier uw droom na! Kom kijken voor een nadere indruk van indeling en sfeer. Bel nu voor een afspraak!”

 

Aanvaarding in overleg.

Woning video

Wollinghuizerweg, Vlagtwedde op de kaart