Rietgedekte vrijstaande woonboerderij

Vinkenbuurt – Koloniedijk 24

Verkocht onder voorbehoud

Vinkenbuurt – Koloniedijk 24

Rietgedekte vrijstaande woonboerderij

 

Aantrekkelijk gelegen rietgedekte VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met WEILAND, RIJBAK en multifunctioneel bijgebouw met PAARDENBOXEN, KANTOOR en GASTENVERBLIJF. Een ideaal object voor een paardenliefhebber door het eigen weiland van bijna 5000 m².

De woonboerderij is gebouwd omstreeks 1908. In de loop der jaren zijn er diverse verbouwingen uitgevoerd. Daarbij heeft de woonboerderij zijn authentieke karakter behouden. Dit valt terug te zien in de prachtige houten gebintconstructie en ramen met roedenverdeling. Opvallend detail is de oude ‘hilde’ die met een knipoog naar het verleden is aangebracht. Op het gebied van duurzaamheid is er ook veel gedaan, zo is de woning voorzien van dubbel glas en is er een zonneweide aanwezig met 40 zonnepanelen. Niet voor niets heeft deze woonboerderij energielabel B.

Vanuit de woonkamer met behaaglijke houtkachel een prachtig uitzicht over landerijen. Mooie hoge plafonds met dakramen voor een ruimtelijk gevoel. Stijlvolle open keuken met verlaagd balkenplafond met spots. Aan de achterzijde van de woning twee slaapkamers en een ruime bijkeuken. Op de begane grond bevindt zich tevens de luxe badkamer, welke is vernieuwd in 2021 en is voorzien van vloerverwarming. Op de verdieping nog één slaapkamer en de technische ruimte.

De woonboerderij is gelegen in Vinkenbuurt, een buurtschap tussen Nieuwleusen, Balkbrug en Ommen. Voor de dagelijkse boodschappen is Nieuwleusen de aangewezen plaats. De woning is goed bereikbaar en heeft een gunstige ligging. Zo is bijvoorbeeld Zwolle slechts 20 minuten met de auto.

 

Multifunctioneel bijgebouw met gastenverblijf:

Traditioneel gebouwde schuur, verdeeld in enkele segmenten: stal met drie paardenboxen, instructieruimte, kantoor en een gastenverblijf. Stalen spant constructie met golfplaten bedekking. Gemetselde borstwering met damwandprofiel platen gevels en gedeeltelijk ook van houten rabat delen.

Het gastenverblijf is voor een deel in de schuur gerealiseerd en voor een gedeelte aan deze schuur gebouwd. Voorzien van keukeninrichting met wasmachineaansluiting. Tevens een toilet, sauna, slaapgelegenheid en douche. Een prachtige ruimte om te ontspannen of om gasten te ontvangen.

Rondom fraai aangelegde en verzorgde tuin met diverse borders, gazon en terrassen. Achterin de tuin een vrijstaande houten berging met veranda.

 

Perceeloppervlakte 8.660 m².

 

Globale indeling woonboerderij:
Begane grond:

Entree met garderobe, vaste kast, trapopgang en toilet; sfeervolle woonkamer met houtkachel; open keuken met spoeleiland; mooie badkamer; slaapkamer I met vaste kasten; slaapkamer II; bijkeuken.

 

Verdieping:

Overloop met dakkapel; slaapkamer III; technische ruimte met c.v.-ketelopstelling en opstelling installatie heteluchtverwarming.

Open keuken:

Stijlvolle open keuken met massief eikenhouten inrichting (bouwjaar 2007) met granieten aanrechtblad en breed gasfornuis (Falcon) met meerdere ovens. Verder voorzien van schouw met ingebouwde afzuigkap, vaatwasmachine en koelkast. Een op maat gemaakte keuken met enkele verrassende en praktische zaken.

 

Sanitair:

– Complete badkamer (vernieuwd in 2021) met inloopdouche voorzien van regendouche en handdouche, wastafelmeubel met twee waskommen, opbergmeubel en designradiator. Voorzien van vloer- en wandbetegeling.
– Toilet met wandcloset en fontein. Voorzien van vloer- en wandbetegeling.

 

Installatie woning:

• Warm water in de boerderij door middel van c.v.-gas combi ketel. Warm water gastenverblijf via geiser.
• Verwarming woning met uitzondering van de woonkamer door middel van c.v.-gas combiketel. (Merk: Nefit. Bouwjaar: 2003).
• Verwarming woonkamer door middel van hete luchtverwarming (Merk: Brink Allure. Bouwjaar: 2000).
• Badkamer is voorzien van vloerverwarming.
• Mechanische ventilatie.
• Airconditioning aanwezig in slaapkamer I.
• 40 zonnepanelen met omvormer.

 

Bestemming:

Ter plaatse van de woning, verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Woondoeleinden’. Het weiland heeft als bestemming ‘Agrarisch’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

 

Algemeen:

– Woonoppervlakte ca. 152 m², externe bergruimte ca. 205 m², overige inpandige ruimte ca. 4 m². Inhoud ca. 602 m³.
– Geheel is niet aangesloten op gemeentelijke riolering, maar voorzien van een eigen IBA-systeem.
– In 2002 is de rieten kap volledig vernieuwd en sindsdien jaarlijks onderhouden.
– De buitenzijde is recent (2021) geschilderd.
– Energielabel B.
– Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

 

‘Kortom, sfeervol wonen in deze idyllische woonboerderij. Maak een afspraak voor een bezichtiging en kom kijken!’

 

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Wilt u komen kijken?

Om een juiste indruk te krijgen van indeling en sfeer moet u het geheel van binnen komen bekijken.
Wij vragen u om u voor te bereiden op een bezichtiging.
Daartoe behoort minimaal het bestuderen van onze informatie (brochure, bouwkundige keuring, bestemming en dergelijke).
Ook gaan wij ervan uit dat u bekend met de ligging. Voldoet de woonwijk aan uw wensen?
Om te weten of de ligging passend is voor u dient u vooraf langs te rijden. Maak ook eens een wandeling door de straat.
Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van de medewerk(st)ers van Het Betere Boerenerf. Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar onder nummer 088 – 30 30 930 of stuur een mail naar info@hetbetereboerenerf.nl.

Koloniedijk, Vinkenbuurt op de kaart