Vinkenbuurt – Koloniedijk 24

Verkocht

Vinkenbuurt – Koloniedijk 24

Wie niet te ver van Zwolle wil wonen en wil genieten van een rustige woonomgeving moet beslist deze woonboerderij bekijken. Veel privacy maar niet eenzaam.

Gelegen in buurtschap Vinkenbuurt - dat is centraal gelegen in de driehoek Nieuwleusen, Ommen en Balkbrug ligt deze woonboerderij. Goed bereikbaar. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de drie genoemde dorpen. Basisonderwijs en voortgezet onderwijs is voornamelijk in Nieuwleusen en Ommen. Er is nog een school in de Vinkenbuurt maar die gaat sluiten.

Aantrekkelijk gelegen VRIJSTAANDE rietgedekte WOONBOERDERIJ met schuren ( totaal ca. 205 m²), gezellig gastenverblijf, erf en bloemrijke tuin voorzien van gazon, borders en terrassen. Gelegen op ongeveer 80 meter van openbare weg Aan de westkant van het perceel een zonneweide met 40 zonnepanelen. Twee slaapkamers en badkamer begane grond.
Aan de achterzijde prachtig uitzicht over landerijen.

In de loop der jaren zijn er enkele verbouwingen uitgevoerd. Daarbij heeft de boerderij zijn authentieke stijl behouden. Prachtig houten gebintconstructie en ramen met roeden verdeling.

Geheel is mooi gelegen in buurtschap Vinkenbuurt. Geografisch gelegen tussen Nieuwleusen, Balkbrug en Ommen. Goed bereikbaar en op geringe afstand van diverse voorzieningen. Op slechts 20 minuten rijden vanaf Zwolle.

Wilt u wonen in zo’n boerderij met alle hedendaagse gemakken en zelfs met eigen energielevering? Lees verder over de indeling of maak direct een afspraak voor een bezichtiging. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 3.669 m².

Indeling woonboerderij:

Begane grond:
Entree met garderobe; trapopgang; vaste kast; toilet; sfeervolle woonkamer. Opvallend detail is de oude hilde die met een knipoog naar het verleden is aangebracht. Daarnaast natuurlijk de gebinten. De hoogte geeft een extra ruimtelijk gevoel. Behaaglijke houtkachel en vanuit de woonkamer prachtig uitzicht over landerijen; praktische keuken met dubbele inrichting; complete badkamer; slaapkamer I (ca. 21 m²) met vaste kasten; slaapkamer II (ca. 17 m²) (beide slaapkamers met fraai balken plafond); bijkeuken.

Verdieping:
Overloop met dakkapel; slaapkamer III (ca. 9 m²); technische ruimte met c.v.-ketelopstelling en opstelling ketel hete luchtverwarming.

Keuken:
Dubbele massief eikenhouten inrichting (bouwjaar 2007) met granieten aanrechtblad en gasfornuis met ovens (type Falcon). Voorzien van ingebouwde afzuigkap, vaatwasmachine en koelkast. Een op maat gemaakte keuken met enkele verrassende en praktische zaken.

Sanitair:
Complete badkamer (vernieuwd 2007) met ligbad, douchehoek, designradiators en wastafelmeubel. Toilet met wandcloset en fontein. Beide ruimten zijn voorzien van vloer- en grotendeels van wandbetegeling.

Installatie woning:
• Warm water in de boerderij door middel van c.v.-gas combi ketel. Warm water gastenverblijf via geiser.
• Verwarming woning met uitzondering van de woonkamer door middel van c.v.-gas combiketel. (Merk: Nefit. Bouwjaar: 2003).
• Verwarming woonkamer door middel van hete luchtverwarming (Merk: Brink Allure. Bouwjaar: 2000).
• 40 zonnepanelen met omvormer.
• Woonboerderij met alarminstallatie.
• Meterkast met 6 groepen en 2 aardlekschakelaars (zie verder bouwkundige keuring).

Bijgebouwen:
Traditioneel gebouwde schuur, verdeeld in enkele segmenten: garage, werkplaats, bergruimte en een gastenverblijf. Stalen spant constructie met golfplaten bedekking. Gemetselde borstwering met damwandprofiel platen gevels en gedeeltelijk ook van houten rabat delen. Garage met twee dubbele deuren, vloer afgewerkt met tegels.

• Garage (meest links), afmeting ca. 7,5 x 9,6 meter; oppervlakte ca. 64 m².
• Garage (tweede), afmeting ca. 7,2 x 7,4 meter; oppervlakte ca. 53 m².
• Werkplaats, afmeting ca. 3,6 x 7,4 meter; oppervlakte ca. 26 m² (exclusief kast).

Het gastenverblijf is voor een deel in de schuur gerealiseerd en voor een gedeelte aan deze schuur gebouwd. Voorzien van keukeninrichting met wasmachineaansluiting. Tevens een toilet, sauna, slaapgelegenheid en douche. Een prachtige ruimte om te ontspannen of om gasten te ontvangen. Afmeting ca. 3,4 x 5,8 meter, plus 4,7 x 4,4 meter; oppervlakte ca. 39 m².

Naast de schuur staan twee overkappingen (totale afmeting ca. 2,7 x 5,4 meter; oppervlakte ca.15 m²). Een perfecte plek voor een buitenspa.

Rondom fraai aangelegde en verzorgde tuin met diverse borders, gazon en terrassen. Bron en berging voorzien van veranda. Afmeting ca. 4 x 3 meter. De veranda is ongeveer twee meter diep.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Woondoeleinden’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
- Woonoppervlak ca. 152 m², externe bergruimte ca. 205 m², overige inpandige ruimte ca. 4 m². Inhoud ca. 602 m³.
- De woonboerderij is voorzien van muur-, dak- en vloerisolatie alsmede voorzien van isolerende beglazing.
- Geheel is niet aangesloten op gemeentelijke riolering, maar voorzien van een eigen IBA-systeem.
- Bijkeuken met extra keukenopstelling. Vloer voorzien van plavuizen.
- Energielabel B.
- In 2002 is de rieten kap volledig vernieuwd en sindsdien jaarlijks onderhouden.
- Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, sfeervol wonen in deze idyllische woonboerderij. Kom kijken en maak een afspraak voor een bezichtiging. Bel de makelaars van het Betere Boerenerf 088 30 30 930.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Koloniedijk, Vinkenbuurt op de kaart