Woonboerderij Drenthe

Tiendeveen – Molenweg 33

€ 599.000,- k.k.

Tiendeveen – Molenweg 33

Woonboerderij Drenthe

‘Buitenleven in Optima Forma’

Gerenoveerde WOONBOERDERIJ genaamd ‘Oudererf’ met GARAGE (2011) en drie SCHUREN. Er is aangrenzende grond (ca. 2 ha) te koop. Dit dient nader door het kadaster te worden ingemeten. De vierkante meters zijn indicatief. Gelegen op ongeveer 300 meter van doorgaande weg, prachtig in het land gelegen, op een prettige en sfeervolle locatie.

De woonboerderij is in gebruik geweest als inwoning, dus bewoont door twee gezinnen.
In 2005/2006 is de woonboerderij verbouwd en onder meer voorzien vloerverwarming en slaap- en badkamer op de begane grond. Deze grootschalige renovatie heeft geresulteerd in een prachtige woonboerderij, waar het aangenaam wonen is. De verbouwing is uitgevoerd met oog voor detail. Diverse traditionele elementen zoals de gebintconstructie en de ramen met roedeverdeling is gebleven en versterken het karakter.

Het ruime erf heeft een royale garage (ca. 70 m²) en een drietal diverse schuren. Het aansluitende weiland biedt vele mogelijkheden voor het houden van paarden en-/of kleinvee. Het geheel ademt één en al sfeer en gemak uit.

Tiendeveen
Het dorp Tiendeveen is gelegen in de gemeente Hoogeveen, provincie Drenthe. Andere dorpen in de buurt zijn Noordscheschut, Hollandscheveld en Pesse. Tevens grenzend aan stad Hoogeveen en daarmee zijn vrijwel alle voorzieningen op korte afstand gelegen.

Perceeloppervlakte ca. 2.900 m².

Globale indeling begane grond:
Imposante entree bij overkapping. Hier kun je al kiezen om naar het voor- of achterhuis te gaan. We betreden eerst het entree van het achterhuis; vide; garderobe, meterkast en trapopgang; toilet; gezellige royale woonkamer met houten balken plafond, plavuizen vloer en tuindeuren. Fraai uitgevoerd in lichte kleuren; half-open praktische keuken met vaste kast; bijkeuken; berging; kantoor; slaapkamer I; badkamer; doorgang naar entree voorhuis; toilet; wasmachineaansluiting; dichte keuken; woonkamer; kast; hal. Vanuit de keuken trapopgang en ook toegang tot de slaapkamer.

Verdieping:
De verdieping is via twee aparte trapopgangen te bereiken. Eén vanuit het voorhuis en één vanuit het achterhuis. Inpandig kun je van het voor- naar het achterhuis. Via het achterhuis bereiken we de overloop met balustrade; gang; grote zolderruimte waar meerdere slaapkamers of een tweede badkamer gemaakt kunnen worden. Het voorhuis is uitgevoerd met een ruime slaapkamer met inloopkast en dakkapel (vlizotrap).

Zolder:
Bereikbaar via vlizotrap in slaapkamer; bergruimte.

Keuken:
Keuken (2005) met U-vormige inrichting voorzien van ingebouwde keramische kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, vaatwasmachine en koel-/vriescombinatie. Mooie keuken met wandbetegeling. Tuindeur. Vloer met plavuizen.
Tweede keuken met rechte inrichting voorzien van ingebouwde keramische kookplaat, afzuigkap, oven en koelkast. Plavuizen vloer.

Sanitair:
- Badkamer begane grond met douchehoek, wandcloset en wastafelmeubel met dubbele wastafel. Tevens voorzien van vloer- en wandbetegeling.
- Toilet met wandcloset en fontein. Uitgevoerd met vloer- en wandbetegeling.
- Toilet voorhuis met wandcloset en fontein. Wederom uitgevoerd met vloer- en wandbetegeling.

Installatie woning:
• Verwarming en warm water door middel van c.v.-gas combiketel (Type: Nefit HR. Bouwjaar: 2005) via radiatoren en gedeeltelijk door middel van vloerverwarming (gehele achterhuis met uitzondering van slaapkamer en kantoor).
• Meterkast 18 groepen en 6 aardlekschakelaars (bekijk voor meer informatie het bouwkundig rapport).

Garage:
Afmeting ca. 10 x 7 meter; oppervlakte ca. 70 m². In 2011 traditioneel gebouwd met betonnen vloer, gemetselde borstwering met daarop houten rabatdelen en een met pannen gedekt dak. Het geheel biedt ruimte voor meerdere auto’s en kan ook gebruikt worden als hobbyruimte. Twee openslaande deuren en twee aparte loopdeuren.

Schuren:
- Kapschuur, afmeting ca. 9,7 x 6,1 meter; oppervlakte ca. 59 m ². met houten gebintconstructie en houten rabatdelen gevels. Dak voorzien van abc-golfplaten (asbesthoudende). Voorzien van twee paardenboxen/stallen en bergruimte.
- Voormalige stal, afmeting ca. 8,7 x 4,5 meter; oppervlakte ca. 39 m². Houten rabatdelen gevels en pannen gedekt dak. Perfect voor kleinvee.
- Berging, op traditionele wijze gebouwd, afmeting ca. 7,3 x 3,3 meter; oppervlakte ca. 23 m². Betonnen vloer, gemetselde muren en pannen gedekt zadeldak.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning, verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 1.115 m³; woonoppervlakte ca. 347 m²; overige inpandige ruimte 9 m²; externe bergruimte ca. 157 m².
• Nagenoeg volledig geïsoleerd met uitzondering van vloer voorhuis, achtergevel zolder, spouwmuur voorhuis en er zijn een paar ramen met enkel glas.
• Bouwjaar woning 1950, verbouwing 2005.
• Bijkeuken met extra keukenblokje. Tuindeur.
• Vanuit de gehele woning prachtig uitzicht over weilanden.
• Erfverharding door middel van betonnen klinker.
• Aangesloten op gemeentelijk riolering.
• Energielabel B.
• Voorzien van bouwkundige keuring.

‘Kortom, lekker vrij wonen met veel privacy in een stijlvolle, degelijke woning. Mogelijkheid voor inwoning, hobby en houden van dieren. Bel voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg

Woning video

Molenweg, Tiendeveen op de kaart