Alpacaboerderij in Tiendeveen

Tiendeveen – Kanaal W.Z. 2a

Vraagprijs: € 950.000,- k.k.

Goed lopende Alpacaboerderij in Drenthe ‘Zonneveld Alpaca’s’.

 

De boerderij bestaat uit:
– een prachtig Zweeds Landhuis, gebouwd in 1997;
– een luxe Bed & Breakfast met eigen sauna (in het landhuis);
– twee Tiny Houses (bouwjaar 2016);
– stallencomplex met diverse Alpaca verblijven, paardenboxen en gastenkamer;
– tuinhuis;
– loods met sanitaire voorzieningen;
– schuur met houtopslag;
– slecht weer voorziening met sanitairgedeelte voor de trekkershutten

en natuurlijk een groot erf met veel parkeergelegenheid.
En enkele weilanden met hekwerk.
Bij de woning een prachtige siertuin met aantrekkelijke waterpartij en zwemvijver.

Ook de inventaris is over te nemen.
Al met al een unieke mogelijkheid om deze onderneming voort te zetten.
Heeft u liever paarden of pony’s. Ook die mogelijkheid is aanwezig. Voordat het een Alpacaboerderij is geworden werden er paarden en pony’s gehouden.

 

Alpaca’s

Op Zonneveld Alpacaboerderij zijn gemiddeld 20 Alpaca’s. Een Alpaca behoort tot de kameelachtigen en ze komen van oorsprong uit Zuid-Amerika. Ze hebben een schofthoogte van ongeveer 90 centimeter en een lange hals, met een mooie dikke vacht.
Een Alpaca wordt gemiddeld zo’n 20-25 jaar oud.
In het Andes gebergte worden ze vooral gehouden voor de wol en het vlees. Een Alpaca is niet veeleisend. Het is een herkauwer die veel rendement haalt uit schrale voeding. Ze hebben weinig water nodig en ze zijn erg vruchtbaar. Over het geheel genomen zijn ze erg rustig en gedragen ze zich goed in een kudde. Ook zijn ze erg nieuwsgierig.
Ze worden vooral gehouden voor de wol en als hobbydier om van te houden. De wol van een Alpaca heeft een holle vezel, waardoor ze een hogere isolatiewaarde heeft. Een Alpaca is dan ook graag buiten, zowel in de zomer als in de winter. De wol wordt onder andere gebruikt voor dekbedden.

 

Activiteiten

Op Zonneveld Alpaca’s zijn er enkele activiteiten die je met Alpaca’s kunt doen. Slapen! Er is een echt gastenverblijf in de stal, zodat je tussen de Alpaca’s kunt slapen. Of, wandelen. Dat vinden ze ook heerlijk. De omgeving biedt veel natuur, waardoor er verschillende routes zijn.

Wil je ze graag te eten geven of een leuke selfie maken? Ook dat kan allemaal tijdens een rondleiding op de alpacaboerderij.

 

Tiendeveen

De Alpacaboerderij is gelegen in Tiendeveen. Een dorp vlakbij Hoogeveen, Beilen en Westerbork. Het dorp maakt deel uit van gemeente Hoogeveen en is zeer goed bereikbaar. De boerderij ligt aan het einde van een doodlopende weg, midden in de weilanden.
Een fraai gebied om met de fiets te ontdekken. Er zijn diverse fietsroutes en ook de mountainbiker kan hier zijn energie kwijt. In de buurt is de Zonneveld, in Wijster waar diverse klimparcours zijn.
De buurt is erg vriendelijk en behulpzaam. Ofwel, een fijne plek om te wonen en te werken.

Perceeloppervlakte 23.520 m².

 

Het LANDHUIS:

Globale indeling:

Entree met garderobe; meterkast; grote woonkamer met schouw voorzien van houtkachel en tuindeuren. Vloer afgewerkt met plavuizen; keuken met L-vormige inrichting; bijkeuken met opstelling c.v.-ketel en wasmachineaansluiting; gang/hal met berging; drie slaapkamers; hal met toegang tot grote slaapkamer 1 (thans de Bed en Breakfast) met eigen badkamer, toilet en sauna.
Grote zolderberging.

 

Keuken en sanitair

Praktische keuken met L-vormige inrichting. Voorzien van gasfornuis en ingebouwde afzuigkap, combimagnetron, vaatwasmachine en koelkast. Er is ook een extra opstelling met bergruimte.
De sanitaire voorzieningen zijn van 1997, toen de woning is gebouwd. Behalve die in de B & B, dat is nieuw aangelegd in 2016.

 

Tiny Huisjes

Er zijn twee Tiny Huisjes of ook wel genoemd: eenvoudige trekkershutten, op het terrein aanwezig.
Het ene huisje is ingericht voor maximaal vier personen de andere voor maximaal zes personen. Er zijn geen sanitaire voorzieningen in de huisjes aanwezig. Daarvoor ga je naar het sanitair gebouw. In beginsel heeft ieder huisje daar zijn eigen badkamer. Elk huisje heeft een eigen keukentje, alleen geen water. Voor de afwas ga je dus naar het sanitairgebouw. Tevens zijn de huisjes volledig geïsoleerd en voorzien van dubbel glas. Het is veel meer dan een tuinhuis.

 

Loods met sanitaire voorzieningen

De loods heeft een afmeting van ca. 25 x 6 meter; oppervlakte ca. 150 m².
Het afgesloten deel (de loods) is in gebruik als opslagruimte.
Onder de overkapping bevindt zich de afwasmogelijkheid en de twee badkamers voor de trekkershutten. De overkapping biedt ook mogelijkheden voor activiteiten bij minder goed weer.

 

Stallen

Grenzend aan de (andere zijde van de) loods bevinden zich de stallen. Er zijn er nu 14. Afhankelijk van eigen wensen en inrichting kan dit aangepast worden.

 

Bestemming en omgevingsvergunning

De bestemming is Agrarisch met waarden -1. Hierbij is een functieaanduiding opgenomen van een specifieke vorm van agrarisch – grondgebonden agrarisch bedrijf.
Omdat de huidige activiteiten niet passen binnen deze bestemming is hiervoor een omgevingsvergunning aangevraagd. De gemeente heeft in februari 2016 een omgevingsvergunning afgegeven voor het realiseren van een kleinschalig kampeerterrein, trekkershutten, Bed en Breakfast en theetuin. Een kopie van deze vergunning is op aanvraag beschikbaar evenals meer informatie over de bestemming en haar mogelijkheden. Ook kunt u de website ruimtelijkeplannen.nl raadplegen of contact opnemen met gemeente Hoogeveen.

 

Algemeen:

• Inhoud ca. 1.158m³; woonoppervlakte ca. 230 m². Gemeten volgens BranceBredeMeetinstructie. Meetrapport beschikbaar.
• Geen aansluiting op de gemeentelijke riolering maar via een IBA-installatie.
• Er zijn vier c.v.-gas combiketels aanwezig. Tevens een waterzuiveringsinstallatie en een eigen bron.
• Glasvezel aanwezig.
• Energielabel A.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport op aanvraag beschikbaar.

 

‘Kortom, enthousiast geworden over deze ALPACABOERDERIJ? Neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken of download onze brochure. Die heeft u binnen vijf minuten in uw mailbox. ‘

 

Aanvaarding in overleg.
Nadere informatie beschikbaar.

Bezichtigen?

Om een juiste indruk te krijgen van indeling en sfeer moet u het geheel van binnen en van buiten komen bekijken.
Als u wilt komen kijken, dan kunt u zich bij ons melden om een afspraak te plannen voor één van onze KIJKMOMENTEN.

LET OP! Bereidt u voor!
Mede vanwege de huidige Coronacrisis vragen wij u om u goed voor te bereiden op een bezichtiging.
Ook is een goede voorbereiding voor iedereen van belang. Het voorkomt teleurstellingen bij u en de verkoper.

Wat kunt u doen:

1) bestuderen van onze informatie (brochure, bouwkundige keuring, bestemmingsplan en dergelijke – is allemaal bij ons op te vragen);
2) verken de omgeving. Om te weten of de ligging passend is voor u dient u vooraf langs te rijden; Maak ook eens een wandeling door de straat.
3) wees helder en eerlijk over uw plannen in combinatie met uw financiële mogelijkheden;
4) stel nader onderzoek in naar uw mogelijkheden om een hypotheek te krijgen in verband met de bestemming en de gebruiksmogelijkheden.

Komt u er niet uit? Heeft u meer informatie nodig? Neem contact met ons op.
We helpen u graag.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van de medewerk(st)ers van Het Betere Boerenerf, makelaars in woonboerderijen. Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar onder nummer 088 – 30 30 930 of stuur een mail naar info@hetbetereboerenerf.nl

Woning video

Kanaal W.Z., Tiendeveen op de kaart