Staphorst – Schotsweg 12en 12a

€ 975.000,- k.k.

Staphorst – Schotsweg 12en 12a

Prachtig gelegen in Boswachterij Staphorst, ruime WOONBOERDERIJ met dubbele bewoning, PAARDENSCHUUR, TUINHUISJE, diverse bergingen, PAARDENBAK en maar liefst bijna 4,5 ha grond.

Uniek object: twee aparte woonboerderijen in één keer te koop! Deze dubbele woonboerderij in Overijssel is verdeeld in een voorhuis en een achterhuis. Van oorsprong zal de boerderij dateren uit 1900. In de loop der jaren zijn er diverse verbouwingen uitgevoerd. Omstreeks 2002-2004 is het achterhuis nieuw gebouwd. Dit is gedaan met behoud van karaktereigen materialen. Voorbeeld hiervan zijn de houten gebinten en de rieten kap.
Het wooncomfort is hoog te noemen. De inrichting praktisch. Afwerking goed en de sanitaire voorzieningen zijn over het algemeen modern en in lichte kleuren afgewerkt. Hedendaagse kleuren.

Het acherhuis heeft een prachtige royale woonkamer, van waaruit je uitkijkt op eigen weiland. Je paarden kun je zo perfect in het oog houden. Via het eigen weiland kun je de Boswachterij betreden. Er zijn diverse slaap- en badkamers op de begane grond.

Beide woningen hebben hun eigen voorzieningen en is een perfect object voor dubbele bewoning, meergeneratie woning, inwoning of mantelzorg. Zoekt u het in een andere hoek? Misschien een eigen B &B? Of een zelfstandig logiesverblijf? Bekijk of uw dromen hier waargemaakt kunnen worden. Blijft echter niet dromen maar kom in actie. Lees verder over indeling of bel voor een bezichtiging.

Perceeloppervlakte 44.895 m².

Nummer 12a; achterhuis;
Globale indeling begane grond;
Ruime entree met garderobe; via de hal bereikt u de grote woonkamer met schouw voorzien van houtkachelaansluiting, tuindeuren, fraaie lichtinval en groot genoeg voor een grote eettafel met 10-12 stoelen; in het verdiepte gedeelte ligt de keuken, deze is voorzien van een luxe en moderne inrichting; studeerkamer met toegang tot grote kelder (groter dan 85 m² en met goede stahoogte); toilet; badkamer; bijkeuken met wasmachineaansluiting; meterkast; slaapkamer I met wastafel en inloopkast (plavuizen vloer); trapopgang.

Verdieping:
Overloop; slaapkamer II; slaapkamer III; slaapkamer IV met inloopkast; badkamer en berging.

Keuken:
Er is een L-vormige inrichting en een bergeiland. Voorzien van ingebouwde keramische kookplaat, afzuigkap, oven, magnetron, koel-vriescombinatie en vaatwasmachine. Fraai afgewerkt met natuurstenen blad. Warm water door middel van close-in-boiler.

Sanitair:
Ruim toilet met wandcloset, hoekfontein en urinoir. Tevens voorzien van vloer- en wandbetegeling. Complete badkamer begane grond (vernieuwd in 2016) met wastafelmeubel, wandcloset, douchehoek en ligbad voorzien van whirlpool. Uitgevoerd in licht en donker tegelwerk. Keurig ingericht en afgewerkt.
Badkamer verdieping met douchehoek, wastafelmeubel en toilet.

Installatie achterhuis:
• Verwarming door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren en gedeeltelijk door middel van vloerverwarming. Merk: Nefit HR combi. Bouwjaar: 2004.
• Meterkast met 17 groepen en aardlekschakelaars (zie voor uitgebreide technische informatie het bouwkundig rapport).
• Voorzien van centraal stofzuigersysteem.

Nummer 12 Voorhuis;
Globale indeling;
Via de eigen entree te bereiken; hal met garderobe; meterkast; woonkamer met houtkachel en balken plafond; open keuken met L-vormige inrichting; badkamer; vanuit de hal toegang tot kamer met kastenwand en trapopgang naar de verdieping. De verdieping is voorzien van een algemene ruimte en tevens van een slaapgelegenheid en bergruimte.

In de kastenwand is de c.v.-ketelopstelling. Tevens is daar een wasmachineaansluiting.

Keuken:
Open keuken met L-vormige en rechte opstelling voorzien van ingebouwde gaskookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasmachine en koel-/vriescombinatie. Vloer voorzien van plavuizen.

Badkamer
Badkamer met ligbad, douchehoek, wastafelmeubel en wandcloset. Tevens voorzien van een designradiator en voorzien van vloer- en wandbetegeling.

Installatie voorhuis:
• Verwarming door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren en gedeeltelijk door middel van vloerverwarming. Merk: Agpo HR combi. Bouwjaar: 2002.
• Meterkast met 7 groepen en aardlekschakelaars (zie voor uitgebreide technische informatie het bouwkundig rapport).

Paardenschuur:
Traditioneel gebouwde kapschuur, houten gebinten, golfplaten bedekking en betonnen vloer. Afmeting ca. 20 x 7 meter; oppervlakte ca. 140 m².Voorzien van vijf paardenboxen, zadelkamer en bergruimte. Tevens een spoelunit.

Bergingen:
Als berging van het voorhuis is een houten tuinhuis geplaatst. Afmeting ca. 2,5 x 2,6 meter; oppervlakte ca. 13 m².
Op het buitenterrein zijn tevens enkele houten bergingen aanwezig voor opslag van veevoer en/of het houden van pluim- en kleinvee.

Erf, tuin en weiland:
Rondom de woning siertuin en terras. Oprit en rangeerruimte. Achter de schuur een mestopslag. Verder veel weiland verdeel in diverse percelen. Een prachtige natuurlijke vijver. Diverse bomen en struiken. Fraai landelijk geheel passend en deel uitmakend van het landschap. Voor een gedeelte zijn het erf en tuin aangebracht met gebruikmaking van groene en blauwe diensten. Hier staat een jaarlijkse vergoeding tegenover.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen en Karakteristiek’. Er is een bestemming voor 2 woningen. Gedeelte is bestemd als Natuur – 1 en Agrarisch met Waarden. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Woning video

Schotsweg, Staphorst op de kaart