Stadskanaal – Scheepswerfstraat 38-39

€ 295.000,- k.k.

Stadskanaal – Scheepswerfstraat 38-39

‘Wonen in een statige Groninger boerderij. Houd je ervan om je handen uit de mouwen te steken. Dan is dit iets voor je.’

—————————————————————————————————-

BIEDEN VANAF: € 295.000,– k.k. Geen vraagprijs maar een ‘bieden vanaf prijs’.

—————————————————————————————————————-

Provincie Groningen – Stadskanaal – Statige monumentale woonboerderij – Scheepswerfstraat 38 – 39 – Te Koop via Het Betere Boerenerf, makelaars in woonboerderijen.

Als je over de Scheepswerfstraat rijdt – evenwijdig aan het Stadskanaal – wordt je blik automatisch hierheen getrokken.
Een prachtige kastanje boom staat fier en prominent voor deze woning. Daar ligt deze prachtig statige boerderij. Beeldbepalend voor de omgeving en zeer karakteristiek. Niet voor niets een rijksmonument. Een zogenaamde Oldambster boerderij gebouwd in 1891.

Deze monumentale boerderij is prachtig gelegen in het centrum van het dorp. Dat betekent enerzijds dat de winkels binnen handbereik liggen. Anderzijds ligt het aan de rand van de bebouwing. Daardoor heb je aan de achterzijde prachtig uitzicht over je eigen weiland.

Rondom de woning tuin en weiland.

Perceeloppervlakte 20.859 m².

Indeling:
Het voorhuis is bewoonbaar geweest en bestaat uit diverse vertrekken. We verwijzen graag naar de plattegronden. Die geven een goed beeld van de indeling. Het achterhuis is thans in gebruik als opslagruimte en stal. Om het geheel bewoonbaar te maken zal er nog flink geïnvesteerd moeten worden.

Voorhuis met diverse authentieke elementen zoals schitterende paneeldeuren, stucplafonds, schouw en hoge plafonds.

Monument
Het wonen in een rijksmonument heeft naar onze mening veel voordelen. Wat het betekent om te wonen in een rijksmonument kunt u lezen in een brochure die u via onze site kunt downloaden. Ook kunt u dit bij ons opvragen.

Bestemming
Ter plaatse van de woning en verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Woondoeleinden’. Meer informatie via onze website onder de button ‘bestemming’.

Tja, voor wie?
Grote gezinnen, samengestelde gezinnen, bouwvakkers, doe-het-zelvers, dubbele bewoning, inwoning, mantelzorg, pleegzorg, we noemen zo maar wat mogelijkheden. We kunnen stellen dat het een bijzonder object is. De eigenaren zijn enkele jaren geleden begonnen met een renovatie. Voor wat betreft het casco is dit grotendeels gelukt en gereed.

De binnenzijde is nu aan de beurt en eerlijk gezegd heeft de verkoper daar de gezondheid niet meer voor om dit aan te pakken. Het is een object met veel potentie!

Vanwege de perceeloppervlakte ook zeer interessant als je paarden wilt houden of ander kleinvee.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 5.000 m³ (voorhuis en achterhuis); woonoppervlakte ca. 170 m²; overige inpandige ruimte 500 m².
• Bouwjaar woning 1891; omstreeks 1948 verbouwd evenals in de loop der jaren diverse aanpassingen.

‘Kortom, een leuke uitdaging om dit aan te pakken in een boerderij met heel veel potentie.’

BIEDEN VANAF
De bieden vanaf prijs geeft u de mogelijkheid om het huis te bekijken en zelf te bepalen wat u het waard vind en wat u ervoor over zou hebben.

HOE WERKT BIEDEN VANAF?
Iedereen heeft de mogelijkheid om een bod uit te brengen. Zo hoef je niet achter het net te vissen. Heb je de woning bekeken, het nodige aan onderzoek gedaan en alles voor jezelf op een rij gezet breng dan je bod uit. Het lijkt een beetje op een veiling, maar dat is het niet. Je hebt als koper de mogelijkheid om ook je eigen voorwaarden aan te geven. Deze aanbieding is vrijblijvend en een uitnodiging om in onderhandeling te treden.

VRAGEN
Iets niet duidelijk? Of vragen over de procedure?
Neem contact op met Het Betere Boerenerf, makelaars in woonboerderijen.
We helpen u graag.

Woning video

Scheepswerfstraat, Stadskanaal op de kaart