Stadskanaal – Scheepswerfstraat 38-39

Verkocht

Stadskanaal – Scheepswerfstraat 38-39

Rijksmonument Groningen te Koop

Prachtige statige Groningse boerderij, Stadskanaal – Scheepswerfstraat 38-39

Houdt u van een uitdaging? Wil je zelf je inrichting en stijl bepalen?

Dit is uw kans.
De eigenaren zijn enkele jaren geleden begonnen met een restauratie.
Voor wat betreft het casco is dit grotendeels gelukt en gereed.
De binnenzijde is nu aan de beurt en de verkoper moet daar om gezondheidsredenen van af zien, ook dit is de reden van verkoop. Maakt u dit project af…

Als je over de Scheepswerfstraat rijdt – evenwijdig aan het Stadskanaal – wordt je blik automatisch getrokken naar het rijksmonument in Groningen.
Een prachtige kastanje boom staat fier en prominent voor deze woning. Daar ligt deze prachtig statige boerderij. Beeldbepalend voor de omgeving en zeer karakteristiek. Niet voor niets een rijksmonument. Een zogenaamde Oldambster boerderij gebouwd in 1891.

Deze monumentale boerderij is prachtig gelegen in het centrum van het dorp. Dat betekent enerzijds dat de winkels binnen handbereik liggen. Anderzijds ligt het aan de rand van de bebouwing. Daardoor heb je aan de achterzijde prachtig uitzicht over je eigen weiland.

Rondom de woning tuin en achter de woning een perceel weiland. Het weiland heeft aan de achterzijde ook een eigen inrit. Dus ook voor het houden van paarden of kleinvee een goed object.

Perceeloppervlakte 20.859 m².

Indeling:

Het voorhuis is bewoonbaar geweest en bestaat uit diverse vertrekken. We verwijzen graag naar de plattegronden. Die geven een goed beeld van de indeling. Het achterhuis is thans in gebruik als opslagruimte en stal. Om het geheel bewoonbaar te maken zal er nog flink geïnvesteerd moeten worden.

Voorhuis met diverse authentieke elementen zoals schitterende paneeldeuren, stucplafonds, schouw en hoge plafonds.

Monument

Het wonen in een rijksmonument heeft naar onze mening veel voordelen. Wat het betekent om te wonen in een rijksmonument kunt u lezen in een brochure die u via onze site kunt downloaden. Ook kunt u deze bij ons opvragen.

Bestemming

Ter plaatse van de woning en verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Woondoeleinden’. Meer informatie via onze website onder de button ‘bestemming’.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 5.000 m³ (voorhuis en achterhuis); woonoppervlakte ca. 170 m²; overige inpandige ruimte 500 m².
• Bouwjaar woning 1891; omstreeks 1948 verbouwd evenals in de loop der jaren diverse aanpassingen.

‘Kortom, een object met veel potentie. Er moet nog veel gebeuren maar dat biedt veel kansen. Kom kijken en bel voor een afspraak 088 – 30 30 930.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Scheepswerfstraat, Stadskanaal op de kaart