Landelijke woonboerderij Kadoelerweg 2 te Sint Jansklooster

Sint Jansklooster – Kadoelerweg 2

Vraagprijs: € 1.000.000,- k.k.

Sint Jansklooster – Kadoelerweg 2

Markante woonboerderij in Sint Jansklooster

 

Markante woonboerderij in Sint Jansklooster. Landhuis-uitstraling. Met inpandig gastenverblijf/mantelzorgwoning op de begane grond. Ook een dierenweide en paardenbak.

Toekomstbestendig: aardwarmte, warmtepomp, zonnepanelen, zonnecollector.

Nog veel ontwikkelpotentie qua ruimtelijke indeling.

Uniek gelegen, bij water en bos, op 25 minuten van Zwolle, in het buitengebied van het landelijke Sint Jansklooster met supermarkt en basisscholen. Nabij de gezellige havenplaatsjes Vollenhove en Zwartsluis (met basisscholen en voortgezet onderwijs). Uitzicht over Nationaal Landschap IJsseldelta. Nabij Weerribben/Wieden.
Een plek en huis waar wonen als vakantie voelt. Buitenleven in optima forma!

De gehele basis van de boerderij is casco grondig gerenoveerd in 2010. In de huidige staat is de boerderij al zeer goed bewoonbaar, maar de diverse ruimtes die nog casco zijn gelaten, bieden alle mogelijkheden om het geheel naar eigen keuze, behoefte en smaak verder in te richten. De leukste fase van verbouwen!

De volledige begane grond is in 2010 voorzien van nieuwe, geïsoleerde betonvloeren en vloerverwarming die zomers ook koelt. Verwarming door middel van aardwarmte, warmtepomp en zonnepanelen. Warm water via zonnecollectoren op het dak. Het watersysteem is voorzien van een anti-kalkfilter. Verder is er een centraal stofzuigersysteem aangelegd. Het leidingwerk (stroom, water) is uit 2007, 2010 en 2016. Meterkast en opnieuw opgemetselde schoorsteen uit 2007. Het gehele dak is voorzien van dampdoorlatende folie en nieuwe panlatten. Het dak van het voormalig stalgedeelte is onder de pannen dicht geplaat.

In het voormalige stalgedeelte zijn twee verdiepingsvloeren aangebracht, waardoor deze boerderij in totaal maar liefst bijna 700 m² vloeroppervlak beslaat en nog uiteenlopende indelingsmogelijkheden biedt.

 

Indeling

Achter de voordeur een hal met zwart-witte tegelvloer die toegang biedt tot een kelder, de keuken en een tussenhal. Een vaste trap naar boven.

Vanuit de luxe eikenhouten woonkeuken (ca. 40 m²) met kookeiland (modern donkergrijs betonnen blad, dubbele spoelbak, quooker en Falcon vijf-pits gasfornuis), kijkt u uit op uw eigen dierenweide.

Ingebouwde koelkast, vriezer, combimagnetron, stoomoven, koffiezetapparaat en vaatwasmachine zijn alle van Bosch. Het kookeiland vormt met vier zitplaatsen in een u-vorm het warme hart. De vrijstaande haard (Anyfire Beaufort 11 KW) heeft onderin ruimte voor houtopslag en bovenin een bakvak.

Op de eerste verdieping van het voorhuis bevinden zich twee riante slaapkamers (voorheen drie), beide met wastafel en prachtige lichte houten vloer. Een magnifiek uitzicht over landerijen en het Zwarte Water met Vogeleiland (Nationaal Landschap IJsseldelta). Verder een (gedateerde) badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafelmeubeltje.

Een verdieping hoger bevindt zich een prachtige, ruime derde slaapkamer met wastafel (voorheen twee slaapkamers). Indrukwekkende vergezichten!

Verlaten we het voormalig voorhuis, dan komen we in het voormalige stalgedeelte. Daar bevindt zich, aangrenzend aan de keuken, de eigentijdse woonkamer met beton-look vloer en metselwerkmuur. In deze woonkamer een tv-gedeelte en een aparte zithoek bij de gaskachel. Achter deze woonkamer een vierde slaapkamer met een naastgelegen ruimte waar voorbereidingen zijn getroffen voor een badkamer met sauna, wasmeubel, douche en ligbad.

De woonkamer grenst met een moderne glazen wand met glazen deur, aan het nog af te werken atrium. Deze ruime binnenhal zou meerdere functies kunnen hebben (eetkamer, biljartkamer, expo-ruimte of zelfs een soort ‘binnentuin’). Boven het atrium kan een ‘brug’ gecreëerd worden, waardoor je op de eerste verdieping volledig rond kunt lopen, met zicht op het atrium beneden.

In het atrium bevindt zich ook het trendy douchetoilet.

Aan de andere zijde van het atrium op de begane grond bevindt zich een schitterende ruimte met hoge glazen pui (voorheen baanderdeuren) met openslaande deuren naar buiten. Deze is bijvoorbeeld in te richten als kantoor, praktijkruimte, ontvangstruimte, atelier of eetkamer.

Vanuit het atrium geeft een prachtige houten ‘staldeur’ toegang tot de moderne wasruimte/ hoogglans witte bijkeuken met gootsteen en vaatwasser. Betonlook vloer. Daarachter de technische ruimte.

Vanuit de technische ruimte is het luxe afgewerkte gastenverblijf van ca. 75 m² bereikbaar. Deze woon-unit heeft een riante woonkamer, open keuken, ruim toilet, ruime open slaapkamer, doucheruimte ‘en suite’ en wasruimte. Het bijbehorende terras is ommuurd en deels overdekt en heeft een tuinkas. Ook zijn er twee aparte parkeerplaatsen gecreëerd.

De mogelijkheid bestaat om dit gastenverblijf – via een trap of lift in de huidige garderobe – met één of twee verdiepingen uit te breiden (en dus meerdere slaapkamers en dergelijke te creëren), waardoor een woonruimte ontstaat die qua oppervlakte vergelijkbaar zou zijn met een ruime eengezinswoning.

De zonsondergangen zijn hier overigens magnifiek!

In het voormalige stalgedeelte van dit pand zijn twee verdiepingsvloeren aangebracht. De ruimtes die daardoor zijn ontstaan op de eerste en tweede verdieping, bieden volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld slaapkamers, badkamers, kantoor- of atelierruimtes of wellness. Of benut ze ‘gewoon’ als mega-speelzolders voor kinderen!

En dan biedt dit unieke pand nog een leuke bonus: aangrenzend aan de keuken van het voorhuis bevindt zich namelijk ook nog een (recreatie)huisje (niet te verwarren met het eerdergenoemde luxe gastenverblijf/mantelzorgwoning). Het heeft een woonkamertje, slaapkamer, keukenblok, toilet en douche. Met rookkanaal en gas-aansluiting. Dit huisje dateert uit de jaren ’70 en vraagt onderhoud. Het is bijvoorbeeld geschikt voor een inwonende jongere, voor gasten, voor een au-pair of als extra kantoorruimte. Maar het biedt ook geweldige mogelijkheden om het los te koppelen van de huidige woning en er een luxe overdekte buitenkeuken van te maken.

 

Overig

Achter de boerderij ligt een paardenbak (38 x 20 meter, desgewenst uit te breiden naar 40 meter). In het weiland voor het huis een schuilstal onder bomen. Verder een kapschuur voor drie auto’s en volop extra parkeerruimte op eigen terrein.

Prachtige entree via door struiken en bomen omzoomde oprijlaan – perceel L 1231 – (gezamenlijke eigendom met de – enige – directe buren).

De boerderij staat op bijna 1 ha. grond (perceel L 2072). Schitterende omgeving. Centraal gelegen in het netwerk A28, A50 en A6 zijn vanaf dit markante pand de Randstad, Apeldoorn en Arnhem, Groningen en Leeuwarden in een ruim uur bereikbaar. Binnen een half uur bent u in Kampen, Zwolle, Meppel en Emmeloord. De pittoreske havenstadjes Vollenhove en Zwartsluis liggen op enkele autominuten.

Direct vanaf deze locatie heeft u diverse prachtige fiets- en wandelmogelijkheden. Landgoed Oldenhof en landschapskunstwerk Pier + Horizon liggen op wandelafstand, Weerribben/Wieden op fietsafstand, evenals het unieke rijksmonument Waterloopbos met waterbouwkundige schaalmodellen. Het opstappunt van Natuurmonumenten naar het Vogeleiland Zwarte Meer (met afgelopen zomer o.a. broedsucces voor de zeearend) ligt op honderd meter afstand.

 

Resumerend

– Unieke, toekomstbestendige markante woonboerderij in Sint Jansklooster op 1 hectare grond, met aardwarmte, warmtepomp, zonnepanelen, zonnecollector, vloerverwarming. Vier ruime slaapkamers.
– Inpandig gelijkvloers luxe gastenverblijf/mantelzorgwoning met één slaapkamer. Uitbreiding mogelijk door de 1e en 2e verdieping erbij te trekken.
– De twee nieuw aangebrachte verdiepingsvloeren in het voormalig stalgedeelte bieden op de eerste en tweede verdieping talloze indelingsmogelijkheden naar eigen smaak: slaapkamers, badkamers, kantoorruimtes, atelier, fitness, wellness, speelzolder, etc.
– Dierenweide (ca. 5.750 m²), paardenbak (38 x 20 meter) en schuilstal.
– Tuinkas bij het ommuurde, deels overdekte terras bij het gastenverblijf/mantelzorgwoning.
– Extra aangebouwd (recreatie)woninkje met rookkanaal en gasaansluiting. Mogelijkheid om hier een fantastische buitenkeuken van te maken (met het zoldertje als alternatieve boomhut/vogelkijkhut).
Een schitterende, recreatief aantrekkelijke locatie die wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers, onder wie vogelaars, aantrekt:
– op honderd meter van opstappunt Natuurmonumenten naar Vogeleiland Zwarte Meer,
– op wandelafstand van landschapskunstwerk Pier + Horizon, voormalige lichtwachterswoning Oud-Kraggenburg en Landgoed Oldenhof,
– bij fietsknoopnummer 80, op fietsafstand van Weerribben/Wieden.
Een prachtige woonlocatie qua bereikbaarheid:
– nabij Sint Jansklooster, en op enkele autominuten van de pittoreske havenplaatsjes Zwartsluis en Vollenhove met diverse winkels en restaurants,
– binnen een half uur filevrij in Zwolle, Meppel, Kampen, Emmeloord,
– centraal gelegen in het netwerk A28, A50 en A6,
– binnen 3 km basisonderwijs en op 8 km een school voor voortgezet onderwijs.
– Een markant pand met een bouw- en energie-technisch zeer grondige basis, dat nu al fantastisch bewoonbaar is, maar nog verdere invulling dient te krijgen. Een juweel voor wie nog een eigen stempel wil kunnen drukken op de woning.
– Een pand dat ook als generatiewoning kan dienen en dan kind, ouder en grootouder een waar thuis met vakantiegevoel zal bieden!

 

Neem voor meer informatie contact op met één van onze medewerkers!

Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar onder nummer 088 – 30 30 930.
Buiten deze tijden stuurt u een mail naar info@hetbetereboerenerf.nl. De eerstvolgende werkdag nemen wij dan contact met u op.

 

Woning video

Kadoelerweg, Sint Jansklooster op de kaart