Sint Jansklooster – Halleweg 3

Verkocht

Sint Jansklooster – Halleweg 3

Nabij landgoed ‘de Oldenhof’. Echt een schattig boerderijtje.

Dit is iets voor iemand die houdt van rust, natuur, buitenleven en ruimte op het erf. Hier wonen is intiem, gezellig en genieten van elementen van ‘hoe het vroeger was’.

Op een prachtige unieke locatie gelegen ligt deze recent gerenoveerde en gemoderniseerde WOONBOERDERIJ. Een bijzonder stijlvol en authentieke uitstraling. Niet voor niets is het aangewezen als gemeentelijk monument.

Het afgelopen jaar is de boerderij compleet gerenoveerd. Deze renovatie is nu zo ver gevorderd dat afbouw kan plaatsvinden. Maar wie kan dat beter doen dan de toekomstige bewoner zelf? De basis is voor u gelegd en degelijk en tot in diverse praktische details uitgevoerd. De inrichting van keuken en sanitair kunt u zelf bepalen.

Datzelfde geldt voor de tuin. Een basis is gelegd. Thans is er gazon dat op een natuurlijke wijze overgaat in het omringend landschap en enkele borders. Terrassen, borders en misschien een moestuin is door u zelf aan te leggen. Ook een schuur van 80 m²is nog te realiseren.

De ligging noemen we uniek door onder meer de nabijheid van landgoed ‘De Oldenhof’. Ooit heeft deze woning tot dit landgoed behoord. Voor de streek is ‘de Oldenhof’ een begrip. Het bestaat uit een huis met voorplein, een gracht, een grote tuin, een sfeervol parkbos, twee boerenhofsteden en landerijen. Met een oppervlakte van zo’n 54 ha vormt het een belangrijk gebied met monumentaal erfgoed. Het heeft dan ook een grote cultuurhistorische en landschappelijke betekenis. Het landgoed is ondergebracht in een stichting die ‘de Oldenhof’ als geheel in stand en toegankelijk wil houden.

Geografisch is het geheel ook aantrekkelijk gelegen. Het naburig dorp Vollenhove biedt veel voorzieningen. Daarnaast goede verbindingen via het wegennet naar bijv. Emmeloord, Meppel en Zwolle. Ook met het openbaar vervoer bereikbaar. Wie van recreëren houdt en van watersport en natuur zit hier helemaal goed: nabij nationaal park de Weerribben en Wieden.

Perceeloppervlakte 1.650 m².

Globale indeling begane grond:
Entree met garderobe; meterkast; toilet; mooie slaapkamer (of werkkamer). Plafond met houten balken in het zicht; badkamer (nog in te richten); fraaie woonkamer met houten gebinten in het zicht, tuindeuren en gasaansluiting; open keuken voor een deel reeds in landelijke stijl ingericht en voorzien van diverse aansluitingen, apparatuur dient u zelf nog te kiezen en te plaatsen. Er is eveneens een aansluiting voor een kookeiland. Tja, de foto’s geven misschien een kale en sfeerloze inrichting maar denkt u zich eens in als u het geheel heeft ingericht en afgewerkt? Daar zit u bij de tuindeuren op uw sofa met een goed boek, de verrekijker aan de ene kant, een glas wijn aan de andere kant van uw stoel ….

Verdieping:
Overloop; ruimte voor badkamer; slaapkamer; opstelling c.v.-gas combiketel en bergruimte.

Openkeuken:
De open keuken is thans voorzien van een L-vormige inrichting. De inbouwapparatuur dient u zelf voor zorg te dragen. Zo kunt u voor uzelf ook een goede keuze maken wat het beste bij u past. Bij de aanleg en afwerking is rekening gehouden met het plaatsen van een kookeiland.

Sanitair:
De aansluitingen voor het sanitair zijn aanwezig. De Inrichting evenals het tegelwerk dient nog uitgevoerd te worden. Zo kunt u het zelf naar eigen stijl en inrichting afwerken. Beter toch?

Installatie woning:
• Verwarming door middel van c.v.-gas combiketel via vloerverwarming. Merk: Nefit. Bouwjaar: 2016
• Warm water door middel van voormelde c.v.-ketel.
• Meterkast met twee maal vier groepen.

Bestemming:
De gronden zijn aangewezen als bestemming ‘Wonen-buitengebied’. Meer weten over deze bestemming en haar mogelijkheden? Ga naar de site van Het Betere Boerenerf of informeer bij de gemeente.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 483 m³; woonoppervlakte ca. 105 m²; overige inpandige ruimte 8 m²; externe bergruimte ca. 0 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1900. Laatste renovatie omstreeks 2016.
• Rietenkap voor een gedeelte vernieuwd in 2009 en voor een deel in 2016.
• Energielabel D.
• De eigenaren hebben de renovatie gedegen en met oog voor kwaliteit uitgevoerd. Daarnaast is er over veel zaken praktisch nagedacht. Tijdens een bezichtiging vertellen we u hierover graag meer.

‘Kortom, een schattig boerderijtje op een hele mooie locatie gelegen. Kom kijken voor een nadere indruk en bel voor een afspraak.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Halleweg, Sint Jansklooster op de kaart