Ruinerwold – Dokter Larijweg 110

€ 1.050.000,- k.k.

Ruinerwold – Dokter Larijweg 110

‘Een veel omvattend object … .’

Dit wordt uw (t)huis.

Mooi gelegen, stijlvolle WOONBOERDERIJ met twee SCHUREN (totaal ca. 265 m² - zes paardenboxen en stallen) en vrijstaande PRAKTIJKRUIMTE (totaal ca. 135 m²). Achter in de woonboerderij is ook een extra ‘woonappartement’ opgenomen evenals een aparte werkruimte.

Oorspronkelijk dateert de boerderij van voor 1900. Omstreeks 2010 is er een grondige verbouwing uitgevoerd. Diverse zaken zijn vernieuwd, verbeterd en fraai uitgevoerd. Gelukkig zijn daarbij veel authentieke details gebleven. De ruimten zijn praktisch ingericht en staan goed met elkaar in verbinding.

Een object met veel mogelijkheden. Een prachtige woonruimte met diverse slaap- en badkamers. Maar ook veel werkruimte. In de boerderij en natuurlijk apart in de praktijkruimte. Die beschikt overigens ook over eigen voorzieningen en sanitair. Daarnaast ook nog een mooi perceel weiland en stallen met paardenboxen. Ook aan duurzaamheid is gedacht. Er is een warmtepomp aanwezig en maar liefst 36 zonnepanelen.

Met bijna 4 ha grond en de daarop ingerichte voorzieningen is het een zeer aantrekkelijk object voor paardenliefhebbers.

De imposante, symmetrische voorgevel straalt een zekere stoerheid uit. Kracht en zelfvertrouwen. Details als hanenkammen metselwerk, roedenverdeling en een levensboom geven de lieflijkheid en gedetailleerdheid aan. Misschien is de diversiteit een struikelblok om een goed beeld te krijgen van het geheel. Lees verder over de indeling of bel ons voor meer informatie.

Perceeloppervlakte 39.363 m².

Globale indeling begane grond:
Fraai uitgevoerde ruime entree met garderobe; gezellige woonkamer met leuke opkamer; praktische eetkeuken; provisiekelder; mooie grote eetkamer (genoemd in de tekening als ‘grote hal’); bergruimte met wasmachineaansluiting en c.v.-ketelopstelling; werkkamer; luxe en moderne badkamer met sauna; deel met achterdeur; toegang tot ‘woonappartement’; doorgang naar aparte werkruimte. Deze werkruimte is opgedeeld in twee vertrekken en voorzien van een toilet en eenvoudige douche. Houten gebinten in het zicht.
Het ‘woonappartement of gastenverblijf’ is voorzien van alle belangrijke woonzaken. In 2016 gerealiseerd. Woon- en eetgedeelte; een complete keuken met inbouwapparatuur en eigen sanitair. Slapen kan op de zg. slaapzolders.

Verdieping:
Overloop met bergruimte; slaapkamer I; slaapkamer II; slaapkamer III. Tweede trap naar: grote slaapkamer IV.

Eetkeuken:
Praktisch uitgevoerde eetkeuken met rechte inrichting voorzien van gasfornuis en ingebouwde afzuigkap en vaatwasmachine. Vloer afgewerkt met antieke plavuizen. Wanden grotendeels voorzien van zg. ‘witjes’betegeling. Een monniken werk om te realiseren maar een lust voor het oog en zeker passend in deze boerderij.

Sanitair:
Luxe en moderne badkamer begane grond met grote douchehoek, twee wastafels, ligbad en doorgang naar aangrenzende sauna.
Badkamer in ‘woonappartement’ met douchehoek, wastafel en wandcloset.

Installatie woning:
• Verwarming door middel van aardwarmte-warmtepomp systeem via vloerverwarming en gedeeltelijk via radiatoren. Merk: NIBE. Bouwjaar 2016. Tevens c.v.-gas. Merk: Bosch. Bouwjaar: 2007.
• Warm water door middel van 80 liter boiler.
• Meterkast met 10 groepen, meerfase groep en onderverdeler met 13 groepen en krachtstroom.
• Praktijkruimte heeft eigen meterkast met 8 groepen. Ook een eigen boiler voor warm water. Zie verder ook bouwkundige keuring.
• Voorzien van 36 zonnepanelen met omvormer.

Schuur I:
Traditioneel gebouwde kapschuur; houten constructie; gemetselde borstwering met houten gevels; pannen bedekking. Twee paardenboxen (afm. 5 x 4 meter), opslag en machineberging.
Afmeting ca. 15 x 4 meter; oppervlakte ca. 60 m².

Schuur II:
Afmeting ca. 15 x 13 meter. Drie ruime paardenboxen en groepsstal. Oppervlakte ca. 195 m².
Eveneens een traditioneel gebouwd kapschuur. Houten constructie; gemetselde borstwering en houten gevels. Deze schuur is voorzien van zonnepanelen. Verder in gebruik als stal, hooiopslag en machineberging.

Praktijkruimte:
De vrijstaande praktijkruimte bestaat feitelijk uit twee gebouwen. De ene is het voormalige bakhuis dat is verbouwd door er een spouwmuur in aan te brengen en het dak te isoleren. Het achterste deel is in 2010 gebouwd.
Entree met ontvangstruimte en sanitair. Er zijn vier werk-/kantoorruimten en eigen sanitair. Dat bestaat uit een douche, wandcloset, urinoir en wastafel. Tevens is er een pantry. Een kleine zolder is perfect te gebruiken als opslagruimte.

Mede door de aparte entree een perfecte ruimte om ook vanuit belastingtechnisch oogpunt apart te gebruiken. Er is een eigen inrit met diverse parkeerplaatsen.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen met praktijk’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Weiland en erf:
Er is voldoende ruimte voor parkeren, rangeren en voeropslag. Ook met een trailer is het goed toegankelijk. Het weiland is aangrenzend en direct gelegen achter het erf. Verdeeld in vier percelen. Afrastering met kunststof palen. Twee verlichte paddocks.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 1.850 m³; woonoppervlakte ca. 500 m²; externe bergruimte ca. 375 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1880. In de loop der jaren diverse verbouwingen. Laatste verbouwing 2010.
• Rietenkap van de woonboerderij is in delen aangebracht. Het achterdak is het oudst, ongeveer 25 jaar. Een deel is 5 jaar geleden vernieuwd en een deel in 2016.
• Brand-alarminstallatie (lichtnet)aanwezig.
• Perceel weiland thans opgedeeld in twee kleine weitjes en drie grotere percelen.
• Diverse vloeren afgewerkt met antieke plavuizen.
• Energielabel A.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, een uniek object met vele mogelijkheden. Kom kijken en bel voor een afspraak.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Dokter Larijweg, Ruinerwold op de kaart