Woonboerderij Drenthe Ruinen

Ruinen – Munnekenweg 5

Vraagprijs: € 785.000,- k.k.

Ruinen – Munnekenweg 5

Woonboerderij Drenthe Ruinen

Bijzonder fraai gelegen aan de rand van het brinkdorp Ruinen met een panoramisch uitzicht over landerijen, staat deze royale WOONBOERDERIJ Drenthe Ruinen, met diverse karakteristieke schuren, berging, bakhuis, carport, weiland en rondom een tuin. Gelegen op steenworp afstand van nationaal park “Dwingelerveld” in buurtschap “Engeland” te Ruinen. Gelegen op vijf minuten loopafstand van de Brink. Door de grootte van de woning en het perceel zijn er veel mogelijkheden. De huidige woonboerderij dateert uit 1934 en is in 1989 voor het laatst verbouwd. De bewoning gaat op deze plek echter eeuwen terug, waarvan ten minste de laatste 150 jaar door de verkopende familie.
De woning heeft een ruime woonkamer (30m²) en maar liefst 6 overige kamers, met een badkamer op de begane grond. Naast de woning staan ook nog een bakhuis, carport, kapschuur, berging en een grote schuur (circa 104 m²). Rondom het erf staat een mooie beukenhaag die zorgt voor een natuurlijke overgang van de tuin in het omringende landschap. Het erf heeft een royaal gazon met mooie bomen en diverse planten en struiken. In de ruime tuin en het omliggende land is volop ruimte om heerlijk buiten te zitten, te tuinieren of andere activiteiten te ontplooien. De ruime schuur biedt talloze mogelijkheden om bijvoorbeeld diverse hobby’s te beoefenen en/of verschillende soorten dieren te houden. Perceeloppervlakte: 10.024 m².
De brink van Ruinen ligt op minder dan 1 km afstand. Hier zijn gezellige restaurants en terrassen te vinden. Ook worden er jaarlijks leuke evenementen gehouden. Winkels voor de dagelijkse voorzieningen zijn voldoende aanwezig en gemakkelijk bereikbaar.  De woonboerderij heeft een goede ontsluiting naar de autosnelweg A-28 richting Zwolle en Groningen en de N375 richting Meppel.  Op ca. 1 km afstand ligt nationaal park “Het Dwingelderveld”, een ideaal gebied om te fietsen, wandelen, paardrijden etc. Verder ligt bosgebied het Echtener Veld op ca. 3 km. afstand.

Globale indeling woonboerderij Drenthe Ruinen

Begane grond:

Entree; centrale hal met trap naar de bovenverdieping, meterkast en garderobe, woonkamer/eetkamer, keuken, gang, bijkeuken, toilet, (slaap)kamer I met grote raampartij; badkamer; kamer II; kamer III; kamer IV. Kamers II, III en IV kunnen naar believen worden ingericht: bijvoorbeeld als bedrijfs-/praktijkruimte of slaapkamer. De middelste van deze drie kamers heeft een eigen entree. Achterin de boerderij is kamer V. Deze ruimte is te gebruiken als berging, opslagruimte of werkplaats.

Verdieping:

Overloop; kamer VI; kamer VII; zolder/berging.

Installaties:

  • Verwarming en warm water door middel van c.v.-gas combiketel. Merk: Nefit. Type: Pro Line. Bouwjaar 2019.
  • Badkamer voorzien van mechanische ventilatie.
  • Meterkast met acht groepen (waarvan twee met aardlekautomaten) en twee aardlekschakelaars.
  • De grote schuur beschikt over krachtstroomaansluiting.

Bestemming:

Ter plaatse van de woning, verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen met waarden’.  Het weiland heeft de bestemming ‘Agrarisch met waarden’. Meer informatie op ruimtelijke plannen.

Parkeren:

  • In de carport is er plek voor een auto en achter het huis is er ook nog voldoende parkeerruimte.

Algemeen:

  • Woonoppervlak ca. 216 m², externe bergruimte ca. 134 m² . Inhoud ca. 825 m³.
  • Bouwjaar 1934. In 1989 voor het laatst verbouwd.
  • Energielabel C.
  • Glasvezelaansluiting is de meterkast en Ziggo kabelaansluiting in de woonkamer.
“Kortom, Ongekende mogelijkheden op een unieke locatie, waar u al uw dromen waarheid kunt laten worden.”
Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Bouwkundig inspectierapport beschikbaar.
Meetrapport aanwezig.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Munnekenweg, Ruinen op de kaart