Twee-onder-een-kap woonboerderij

Rouveen – Oude Rijksweg 305a

Verkocht onder voorbehoud

Twee-onder-een-kap woonboerderij

Altijd al zelf een woning willen bouwen? Alles geheel naar eigen smaak maken en inrichten. Zoekt u een bestaande boerderij die u kunt uitbouwen/verbouwen en compleet naar eigen smaak kunt inrichten?

Deze helft van een dubbele woonboerderij (voormalige molenaarswoning) aan ‘de Streek’ wordt te koop aangeboden met de mogelijkheid tot het realiseren van een TWEE-ONDER-EEN KAP woonboerderij. Met vrij uitzicht op de Oude Rijksweg en het achtergelegen slagenlandschap.

Totaal perceeloppervlakte is circa 560 m². Dit dient nog ingemeten te worden door het kadaster op aanwijzen van koper & verkoper. Meer grond bij te kopen is bespreekbaar.

Indeling:

Begane grond: Grote open ruimte met daarin een voormalige paardenstal en een afgeschermde varkensstal. Afmeting circa 13 meter lang en 12,5 meter breed.

Bijzonderheden:

– Bouwjaar: omstreeks 1930.
– Gemeente Staphorst wil medewerking verlenen voor splitsing: de benodigde onderzoeken daarvoor zijn uitgevoerd. Om deze procedure af te ronden dient een erfinrichtingsplan te worden opgesteld.
– De woning betreft een gemeentelijk monument, het voorhuis is beschermd. Het achterhuis is vanaf de baander niet meer beschermd (zie erfgoednota gemeente Staphorst).
– Exclusief molenstomp.
– Bereikbaar via eigen officiële inrit vanaf de Kleine Conrad.

Bezichtigen:

Om een juiste indruk te krijgen van indeling en sfeer moet u deze Twee-onder-een-kap woonboerderij van binnen komen bekijken.
Mede vanwege de Coronacrisis vragen wij u om u voor te bereiden op een bezichtiging.
Daartoe behoort minimaal het bestuderen van onze informatie (brochure, bestemming en dergelijke).
Om te weten of de ligging passend is voor u, dient u vooraf langs te rijden. Maak ook een wandeling door de straat.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van de medewerk(st)ers van Het Betere Boerenerf, makelaars in woonboerderijen. Bij deze woning werken we met twee bezichtigingsmomenten. Indien u ook wilt komen kijken kunt u contact met ons opnemen om dit in te plannen.

Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar onder nummer 088 – 30 30 930.
Buiten deze tijden stuurt u een mail naar info@hetbetereboerenerf.nl. De eerstvolgende werkdag nemen wij dan contact met u op.

 

Oude Rijksweg, Rouveen op de kaart