Roswinkel – Boetseweg 25

Verkocht

Roswinkel – Boetseweg 25

‘Royaal wonen in een Drentse boerderij’

Verscholen in het groen, op een rustige en zeer aangename locatie gelegen ruime VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met GARAGE en houtopslag. Met een woonoppervlakte van meer dan 600 m² en een inhoud van meer dan 2.600 m³ is deze boerderij zeer royaal te noemen. De boerderij is omstreeks 1920 gebouwd en in de loop der jaren verschillende malen verbouwd en gerenoveerd. Daarbij zijn er veel moderne voorzieningen en extra ruimtes aangebracht zonder het oorspronkelijke karakter en de stijl van de boerderij aan te tasten.

De woonkamer en eetkeuken stralen gezelligheid en geborgenheid uit. Dat komt mede doordat de ruimtes visueel met elkaar in verbinding staan. Ook het hoge balkenplafond van het woongedeelte en uitzicht op de tuin dragen hier aan bij. Er zijn vijf slaapkamers, drie badkamers evenals meerdere werkkamers.

De praktisch ingerichte tuin ligt op het Zuiden en is onder meer voorzien van enkele borders, terrassen en royaal gazon. Het geheel biedt veel privacy. Enkele fruitbomen zoals appel- en perenbomen ontbreken niet.

Uniek in deze woonboerderij is de leuke familie-/vriendenkamer met pizzaoven of zou dat misschien het grote, lichte atelier zijn dat achter op een deel van de hooizolder is gerealiseerd? Het atelier is op dit moment in gebruik als beeldhouw- en keramiekatelier. De aangrenzende studio biedt ruimte voor het geven van bijvoorbeeld workshops. Wat vindt u? Kom kijken en ervaar zelf de indeling en sfeer. Belangstelling? Lees dan snel verder over de indeling en overige voorzieningen.

Perceeloppervlakte 8.945 m².

Globale indeling begane grond:
Entree met garderobekast; trapopgang; kantoor (opkamer) woonkamer met inbouwhaard en balkenplafond; opkamer met provisiekelder; lichte voorkamer met schouw, houtkachelaansluiting en boekenkast; keuken met rechte indeling voorzien van inbouwapparatuur; kantoor (tweede opkamer); zijentree met meterkast; slaapkamer I (momenteel in gebruik als waskamer); toilet; badkamer; slaapkamer II; berging; slaapkamer III; voorraadkamer; bijkeuken met spoelbak, bergruimte; toilet; familie-/vriendenkamer met houtgestookte pizzaoven; voormalige deel met bergruimte; inpandige garage; gang met werkplaats; stookhok (voor keramiekoven, krachtstroom).

Verdieping:
Overloop; twee ruime slaapkamers (IV en V) beide voorzien van badkamer; atelier; studio, stookhok (2 cv-ketels).

Keuken:
Keuken met rechte indeling en kookeiland voorzien van ingebouwde elektrische kookplaat, frituur, afzuigkap, oven, combimagnetron, en vaatwasmachine.

Sanitair:
Toilet met duoblok en fontein.
Badkamer begane grond met ligbad, douchehoek en twee wastafels. Badkamer verdieping met douchehoek, aparte toilet en wastafelmeubel. Tweede badkamer met douchehoek, ligbad, wandcloset, bidet en twee wastafels.

Installatie woning:
• Verwarming en warm water door middel van cv.-gas combiketels met boiler via radiatoren en gedeeltelijk door middel van vloerverwarming (keuken, eetgedeelte en woonkamer). Merk: Nefit. Bouwjaar: 1999...
• Meterkast voorhuis met 15. groepen en 3. aardlekschakelaars.
• Meterkast achterhuis met 10 groepen en 2 aardlekschakelaars

Garage en houtopslag:
Traditioneel gebouwde schuur, eenvoudige uitvoering. Afmeting ca. 12,2 x 4,0 meter; oppervlakte ca. 49 m².
Houtopslag, afmeting ca. 1,6 x 5,5 meter; oppervlakte ca. 8,8 m².

Bestemming:
Ter plaatse van de woning, verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen en Karakteristiek’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 2.678 m³; woonoppervlakte ca. 602 m²; overige inpandige ruimte 99 m²; externe bergruimte ca. 51 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1920. Diverse verbouwingen en renovaties.
• Nieuwe dakpannen, pannenlatten en dampregulerende folie aangebracht in 2004.
• Diverse vloeren afgewerkt met plavuizen.
• Een ouderwets gezellige ‘pizzakamer’ met balkenplafond, sierschouw met kachel en pizzaoven.

‘Kortom, heerlijk royaal wonen in een mooie Drentse boerderij met veel ruimte voor hobby’s, werken en wonen. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Boetseweg, Roswinkel op de kaart