Raerd – de Polle 2

€ 995.000,- k.k.

Raerd – de Polle 2

Woonboerderij Friesland

Landelijk wonen Friesland Gemeente Sudwest-Fryslan

Een fantastische stijlvolle Friesche woonboerderij.
Schatting oorspronkelijk bouwjaar van deze woonboerderij Friesland is eind 1600. Maar in de loop der jaren verbouwd. De laatste verbouwing is in 2000 uitgevoerd en dat is bijzonder goed gedaan met behoud van karakteristieke elementen.

Kernwoorden zijn: stijlvol, eerlijk, ingetogen, ruimtelijk, gedetailleerd, harmonieus, evenwichtig, charmant samengevat in één woord: wauw!

In de voormalige stal is een adembenemende woonkamer met vide gemaakt. Tevens is er plaats voor diverse werkplekken, of een hoekje om rustig even een goed boek te lezen. Dan nog is er plaats voor een slaap- en badkamer op de begane grond. Doordacht is de indeling, raampartijen en zichtlijnen. De luxe en moderne keuken is praktisch en strategisch opgesteld en van alle gemakken voorzien.

Het ontvangst is hartelijk en verwarmend. De ruimten zijn stijlvol, gezellig en praktisch ingericht. Niet voor niets is het een rijksmonument. Wat zullen we er dan nog over zeggen?
Rondom fraai aangelegd en landschappelijk ingevulde tuin. Boomgaard met diverse hoogstam fruitbomen {met onder meer echte Notarisappelen}, geiten wei, enkele borders en terras. Tevens houtopslag.

Rara. Waar ligt Raerd?
Midden in Friesland op nog geen 15 minuten rijden van Leeuwarden en Sneek. Het Pikmeer en Sneekermeer zijn in een paar minuten te bereiken. Via de autosnelwegen A32, A6 of A7 goed bereikbaar. Kijk eens op googlemaps.

Lees verder over de indeling of maak direct een afspraak voor een bezichtiging. Dan krijgt u een juiste indruk van
indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 5.585 m².

Globale indeling begane grond:
Entree met garderobe; in het oude voorhuis is een opkamer aanwezig met schouw, vaste kasten en bedstee; provisiekelder; tevens een werkkamer met vaste kasten en houtkachelaansluiting – je hebt het gevoel even in de tijd terug te gaan – dat komt door het houten balken plafond, de roeden verdeling in raampartijen en de in ossenbloed rood geschilderde vloerplanken; doorgang naar achterhuis met extra zitruimte; toilet en meterkast; eetkamer; trapopgang; luxe en moderne keuken; bijkeuken; prachtige woonkamer met vide en speksteenkachel – diverse houten gebinten in het zicht zorgen voor een authentieke en romantische uitstraling; kantoor; hal met toegang tot badkamer en slaapkamer; inpandige berging met oude stal eveneens bestemd voor bergruimte en opslag.

Eerste verdieping:
Deze etage is verdeeld in twee compartimenten; de zolder in het voorhuis is toegankelijk via de opkamer. Het achterhuis heeft een eigen trapopgang; bij de verbouwing is gekozen voor openheid en zichtlijnen, dat is goed te zien bij deze indeling. Een grote slaapkamer; luxe badkamer met apart toilet; overloop met balustrade; slaapkamer II; slaapkamer III bereikbaar via tussenportaal met badkamer.

Tweede verdieping:
Bereikbaar door middel van vaste trap; zolderberging.

Keuken:
Luxe en moderne design keuken. Praktische opstelling. Met plezier zult u hier maaltijden bereiden. Jong of oud, iedereen zal met een glimlach hier een ontbijtje nuttigen in de eetkamer. Geheel straalt rust en romantiek uit. De inrichting is L-vormig en voorzien van een gasfornuis met afzuigkap.
Warm water via close-in-boiler.

Sanitair:
Badkamer (bij slaapkamer begane grond) met ligbad in combinatie met douche, toilet en wastafel.
Toilet met duoblok en fontein.
Badkamer verdieping met douchehoek en wastafel.
Badkamer (bij slaapkamer verdieping) met ligbad, douchehoek en twee wastafels en designradiator.
Apart toilet verdieping met wandcloset.
Iedere sanitaire ruimte is voorzien van betegeling. Waaronder fraai mozaïek tegelwerk. Stijlvol uitgevoerd in verschillend design en uitstraling.

Installatie woning:
· Verwarming en warm water door middel van c.v.-gas HR combiketels via radiatoren. Merk: Atag en Bosch. Bouwjaar: 2009.
· Tevens verwarming door middel van diverse houtkachels waaronder een speksteenkachel in de woonkamer.
· Meterkast met 13 groepen en 2 aardlekschakelaars.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen ’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Rijksmonument
Wonen en het in bezit hebben van een Rijksmonument heeft veel voordelen. We hebben een brochure beschikbaar met basisinformatie. U krijgt antwoord op vragen als: Wat komt er kijken bij restauratie en onderhoud? Waar moet u zijn voor een subsidie of laagrentende lening voor de instandhouding van uw monument? Hoe zit het met een vergunning? Welke kosten zijn fiscaal aftrekbaar? Daarnaast kunt u meer informatie vinden op cultuurerfgoed.nl; restauratiefonds.nl; belastingdienst.nl en vng.nl.

Algemeen:
· Inhoud woning ca. 3.246 m³; woonoppervlakte ca. 641 m²; overige inpandige ruimte 209 m².
· Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning eind 1600. Renovatie omstreeks 1977 en latere verbouwingen in 2000, 2007, 2009 en 2012.
· Woning is grotendeels voorzien van dakisolatie, muur- en vloerisolatie. Achterhuis voorzien van een geïsoleerde dakplaat.
· Natuurlijk ontbreken echte Friese details niet zoals uilenborden.
· Werkruimte met schouw voorzien van houtkachel; balken plafond en een wand met Koninklijke Tichelaar Makkum wandbetegeling.
· Ruime bijkeuken met wasmachineaansluiting. Plavuizen vloer .
· Diverse vloeren afgewerkt met plavuizen.
· Energielabel is niet aanwezig omdat dit bij een Rijksmonument niet verplicht is.
· Bouwkundig inspectierapport aanwezig. Rapport op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, het is prachtig wonen in Raerd. Komt u kijken op ons open huis? Aanmelden is niet nodig. We ontvangen u graag!’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

de Polle, Raerd op de kaart