Punthorst – BH Spijkerweg 34

€ 598.000,- k.k.

Punthorst – BH Spijkerweg 34

‘Klassieke woonboerderij. Wonen zoals het bedoeld is…’

Royale rietgedekte vrijstaande WOONBOERDERIJ met GARAGE, SCHUUR en voormalige Hooiberg (totaal meer dan 300 m²). Betreft een prachtige T-boerderij, veel kamers begane grond waaronder diverse slaapkamers, een werkkamer en speelkamer. Ook twee badkamers zijn op de begane grond. De verdieping wordt momenteel gebruikt voor opslagruimte. Maar ook hier is het mogelijk om extra kamers te maken. Door de aanwezigheid van de vele kamers en badkamers is dit object ook zeer geschikt of geschikt te maken voor mantelzorg, inwoning of dubbele bewoning.

Rondom fraai aangelegde tuin met diverse terrassen, gazon en bloemrijke borders. Leuke vijverpartij en prachtig uitzicht over eigen weiland. Deze weide is groot ongeveer 1,3 ha. Dit in combinatie met de diverse schuren is het perfect om paarden te houden of ander klein- of jongvee. In overleg zal het ook mogelijk zijn om minder grond te kopen. Zo houdt je meer tijd over als je iets zoekt met schuurruimte om voor hobbydoeleinden te gebruiken.

Ook de ligging is goed. In het buitengebied van Nieuwleusen. Op een paar minuten fietsen van diverse winkels, sportvoorzieningen en bushalte. Steden als Zwolle, Meppel en Hoogeveen zijn snel te bereiken. Het ligt op 5 minuten rijden van de Koperen Hoogte en de A28.

Belangrijk om te noemen zijn de renovatie- en isolatiemaatregelen. Deze vonden vanaf 1992 plaats. Hierbij is het achterhuis grondig aangepakt evenals delen van het voorhuis. De huidige eigenaren gebruiken slechts een deel van de begane grond. Een welbekende modernisatie van bijvoorbeeld de tweede badkamer kunt u zo naar eigen smaak uitvoeren.

Spreekt dit u aan? Wilt u wonen in deze echte woonboerderij? Lees dan verder over de indeling, bel ons of maak een bezichtigingsafspraak. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Perceel oppervlakte 17.269 m².

Globale indeling begane grond:
Royale entree met garderobe; meterkast;; vaste kast; tussenportaal; dichte keuken met schouw en trapopgang; eetkamer; behaaglijke woonkamer; bijkeuken met wasmachineaansluiting; studeerkamer met vaste kast; toilet; slaapkamer I; slaapkamer II; slaapkamer III; grote speelkamer met trapopgang; slaapkamer IV; badkamer; ruimte met c.v.-ketelopstelling doorgang naar, tweede keuken; hal; tweede badkamer.

Verdieping:
Overloop met een grote open ruimte (ca. 82 m²) met zicht op de kapconstructie; en toegang tot het voorhuis. Er zijn twee trapopgangen aanwezig rechtstreeks naar het voorhuis, echter één trapopgang is niet als zodanig in gebruik. Hier kunnen (slaap)kamers of sanitaire voorzieningen worden gemaakt. Dit betreft een ruimte van ca. 58 m².

Keuken:
- Dichte keuken met rechte inrichting (in 1996 geplaatst) voorzien van ingebouwde gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Functionele keuken aan de voorzijde van de woonboerderij met veel lichtinval. Vanuit de keuken fraai uitzicht.
- Eenvoudige tweede keuken met gasaansluiting.

Sanitair:
• Praktische badkamer (1992 geplaatst) met ligbad, douchehoek en twee wastafels. Voorzien van vloer- en wandbetegeling.
• Toilet met duoblok en fontein. Uitgevoerd in dezelfde stijl als de badkamer.
• Tweede badkamer (momenteel niet in gebruik) voorzien van douche en wastafel.
• Tweede toilet met fontein.

Installatie woning:
• Warm water en verwarming achterhuis door middel van c.v.-gas combiketel. Merk: Nefit. Type: HR combiketel. Bouwjaar: 1992. Voorhuis wordt verwarmd door middel van gaskachels.
• Warm water in de keuken via close-in-boiler.
• Meterkast met 5 groepen en een aardlekschakelaar. Onderverdeling met 3 groepen en een aardlekschakelaar.

Grote garage:
Afmeting ca. 8,4 x 13,5 meter; oppervlakte ca. 113 m². Traditioneel gebouwd; betonvloer, houten spantconstructie; profielplaten gevels en dak. Prachtige hobbyruimte en ideale camper of caravan plaats.

Vrijstaande schuur:
Afmeting ca. 9,0 x 15,37 meter; oppervlakte ca. 138 m². Traditioneel gebouwd; gemetselde gevels; houten gebint constructie met rieten bedekking. Drie inpandige bergingen en grote hobbyruimte. Mooie ruimte om dieren te houden zoals koeien, geiten of schapen. Westzijde van de rieten kap is in 2016 vernieuwd. De oostkant is grotendeels vernieuwd in 1998 en onderhouden.

Voormalige hooiberg:
Voormalige hooiberg, welke winddicht is gemaakt door houten betimmering; blikken dak. Momenteel in gebruik als carport en overdekt terras. Zolderberging.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen’. Weiland is bestemd als agrarische cultuur grond. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf of via gemeente.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 1.355 m³; woonoppervlakte ca. 386 m²; overige inpandige ruimte 6 m²; externe bergruimte ca. 312 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1937. Renovatie vanaf 1992.
• Woning geïsoleerd door toepassing van muur-, grotendeels plafond- en gedeeltelijk door middel van vloerisolatie. Grotendeels voorzien van isolerende beglazing (enkele stalramen met enkel glas).
• Voorhuis voorzien van kunststof en aluminium kozijnen.
• Energielabel G.
• Aangesloten op gemeentelijke riolering.
• Oude mestkelder aanwezig gelegen achter de woonboerderij. Gevuld met puin.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, veel schuurruimte, veel vierkante meters begane grond en een mooi perceel. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

BH Spijkerweg, Punthorst op de kaart