Peest – Hoofdweg 16

Verkocht

Peest – Hoofdweg 16

‘Wonen onder de beuk’

De verkoper aan het woord: 'Ons huis van 1845, heeft ruime, lichte vertrekken van waaruit u aan alle kanten vrij uitzicht heeft. U kunt genieten van de schapen, paarden, ooievaars, de vijver en prachtige beuk. Er zijn 16 zonnepanelen aanwezig. Kom kijken in ons gezellige huis.'

Bijzonder fraai gelegen, charmant en stijlvolle woonboerderij met enkele schuren (totaal ca. 217 m² en ook met twee paardenboxen) en stookhok. Oorspronkelijk bouwjaar omstreeks 1845 doch een algehele renovatie omstreeks 1995. Woning met slaap- en badkamer begane grond. Prominent en fier in de tuin staat een beukenboom. Fraai aangelegde tuin met diverse borders, terras, waterpartij, erf en weiland. Met meer dan 1,1 ha grond is het een zeer aantrekkelijk object voor een paardenliefhebber. Vanaf deze locatie zijn er diverse uitrijmogelijkheden. De haakankers, het metselwerk, de boeren vlechtingen, de wolfseinden van de kap, het uilenbord en het riet op het dak geven het geheel een stijlvolle en authentieke uitstraling.
De ontvangst binnen is hartverwarmend. Ruimten zijn stijlvol, gezellig en praktisch ingericht. Niet voor niets is het een beschermd dorpsgezicht even als de beukenboom. Wilt u wonen in zo’n boerderij met alle hedendaagse gemakken en met eigen energielevering? Lees verder over de indeling of maak direct een afspraak voor een bezichtiging. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 11.363 m².

Globale indeling begane grond:
Entree met garderobe; grote hal. Deze herinnert aan de boerenschuur door onder meer de voormalige baanderdeuren en gebinten in het zicht; trapopgang met prachtige vide; gezellige woonkamer met woon- en eetgedeelte en tuindeuren – fraai balken plafond en schouw met inzethaard. Praktische keuken met buitendeur; bijkeuken; royaal tussenportaal met meterkast en vaste kasten; toilet; slaapkamer I met oude stalraampjes; badkamer; grote slaapkamer II met vaste kast.

Verdieping:
Overloop; slaapkamer III met wastafel en dakkapel; grote zolder met mogelijkheid om extra kamers te realiseren.

Eetkeuken:
Eetkeuken met L-vormige en rechte inrichting met natuurstenen aanrechtblad voorzien van ingebouwde inductiekookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasmachine en koelkast. Fraaie doorkijk via de hal naar buiten. Vloer afgewerkt met natuursteen.

Sanitair:
Toilet met wandcloset en hoekfontein. Complete badkamer begane grond met hoekligbad, douchehoek, urinoir, wandcloset en dubbele wastafel. Tevens voorzien van vloer- en wandbetegeling. Verwarming via designradiator en vloerverwarming.

Installatie woning:
- Verwarming door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren en grotendeels door middel van vloerverwarming. Merk: Remeha. Bouwjaar: 2008.
- Meterkast met 9 groepen en 3 aardlekschakelaars en krachtstroom.

Schuur I:
Traditioneel gebouwde schuur, met houten gebinten, (abc) golfplaten bedekking en betonnen vloer. Afmeting ca. 10,5 x 15,2 meter; oppervlakte ca. 158 m². Deze schuur is verdeeld in twee compartimenten. Het ene deel is voorzien van twee paardenboxen en twee schuifdeuren. Het andere deel is in gebruik als werkplaats en opslagruimte.

Schuur II:
Afmeting ca. 4,5 x 13 meter; oppervlakte ca. 59 m². Dit is met recht een authentieke schuur. Oud gebintwerk met houten gevels en rieten dak.

Stookhok:
Fraai stookhok, goed te gebruiken voor opslag van tuingereedschap en tuinmeubelen. Voorzien van betonnen vloer en halfsteens muren.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen en Karakteristiek’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
- Inhoud woning ca. 907 m³; woonoppervlakte ca. 217 m²; overige inpandige ruimte 4 m²; externe bergruimte ca. 217 m².
- Oorspronkelijk bouwjaar woning 1845. Algehele renovatie omstreeks 1995.
- Woning is voorzien van muurisolatie en isolerende beglazing.
- Rietenkap van de woning is omstreeks 2010 gedeeltelijk vernieuwd en vorig jaar zijn er nog onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.
- bijkeuken met wasmachineaansluiting, opstelling c.v.-ketel en buitendeur.
- Voorzien van 16 zonnepanelen met omvormer (Sunny Explorer).
- Perceel weiland met paardenbak.
- Diverse vloeren afgewerkt met plavuizen.
- Energielabel D.
- Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, wonen onder de beuk is wonen met een knipoog naar het verleden maar met alle gemakken van het heden. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Hoofdweg, Peest op de kaart