Onstwedde – Ter Maars 4

Verkocht onder voorbehoud

Onstwedde – Ter Maars 4

Woonboerderij Groningen Onstwedde

Karakteristieke en monumentale WOONBOERDERIJ (type: Oldambtster boerderij) met vrijstaande GARAGE en WEILAND. Rechts van de woning een klein weilandje en aan de linkerkant een groter weiland. Tuin met terras en houten berging. Mooi gelegen in het buurtschap ‘Ter Maarsch’ tussen Onstwedde en Stadskanaal met uitzicht over landerijen. Het historische buurtschap ligt nabij ‘het Pagediep’ oftewel het Kikkerdiep en het natuurgebied ‘De Veenhuizerstukken’.

Met meer dan 1 ha grond is het een zeer aantrekkelijk object voor een paardenliefhebber of voor het houden van ander kleinvee. Zeker in combinatie met het grote achterhuis en de vrijstaande stenen schuur. Het voorhuis heeft meerdere slaapkamers, dichte woonkeuken, royale woonkamer en sanitaire voorzieningen. Voor (jonge) gezinnen en senioren is het uitermate geschikt.

Is dit wat voor u? Lees verder over de indeling of maak direct een afspraak voor een bezichtiging. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 10.025 m².

Globale indeling woonboerderij:

Mooie entree met garderobe en meterkast; dichte keuken; woonkamer; slaapkamer I; berging; slaapkamer III; kantoor; kelder (afmeting ca. 5,18 x 3,15; oppervlakte ca. 16 m²).

Hal met toilet; badkamer; bijkeuken met wasmachineaansluiting; slaapkamer III. Vanuit het voorhuis toegang tot het grote achterhuis. Ideale ruimte om op diverse manieren in te delen voor bijvoorbeeld paarden en-/of kleinvee, klusruimte en opslagruimte.

Eetkeuken:

Dichte woonkeuken met rechte opstelling, voorzien van ingebouwde gas kookplaat, afzuigkap, magnetron en koelkast. Meer dan genoeg ruimte voor een grote eettafel.

Sanitair:

Badkamer begane grond met douchehoek en wastafel. Voorzien van vloer- en wandbetegeling.
Toilet begane grond met duoblok. Voorzien van vloer- en wandbetegeling in uniforme kleurstellingen.

Installatie woning:

• Verwarming door middel van gaskachels.
• Warm water door middel van geiser. Type: Vaillant. Bouwjaar: 2007.
• Meterkast met zes groepen, één meer fasen groepen en twee aardlekschakelaars.

Schuur:

Traditioneel gebouwde schuur, gemetselde gevels. Onder meer voorzien van twee houten deuren. Zadeldak met pannen en eterniet dakbeschot (asbesthoudend). Afmeting ca. 5,01 x 7 meter; oppervlakte ca. 35 m².

Bestemming:

Ter plaatse van de woning, verdere opstallen, erf en weiland is de bestemming ‘Agrarisch’. Dubbelbestemming archeologisch waardevol gebied II. Meer informatie via onze website Het Betere Boerenerf of via Ruimtelijke Plannen.

Algemeen:

• Totale inhoud woonboerderij ca. 4.837 m³; woonoppervlakte ca. 171 m²; overige inpandige ruimte ca. 736 m², externe bergruimte ca. 42 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1817.
• Woonboerderij is aangewezen als Rijksmonument.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, een prachtig object met vele mogelijkheden. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Ter Maars, Onstwedde op de kaart