Nieuwediep – Nieuwediep 58

Verkocht

Nieuwediep – Nieuwediep 58

Landelijk wonen Drenthe

Gemengde bestemming – voormalige boerderijpanden

Door de gemende bestemming van dit object, de grote inhoud en de vele vierkante meters woonoppervlakte is dit niet zomaar een woonboerderij. Landelijk wonen Drenthe.

Hier zit potentie in.

Er zijn veel slaapkamers en diverse badkamers. Ook is er een winkelruimte met eigen atelier en een restaurant (40 plaatsen). De verdieping wordt gebruikt voor B & B gasten, familiebijeenkomsten en vergaderingen.

De tuin is prachtig en vol met lavendel. Niet voor niets staat ‘lavendelboerderij’ op de gevel. Tevens enkele bergingen.

De boerderij is van oorsprong rond 1900 gebouwd. In de loop der jaren zijn er diverse verbouwingen uitgevoerd. In 2007/2008 de laatste renovatie. De ruimte is royaal, de afwerking over het geheel goed, de ruimten praktisch ingedeeld en er is goed nagedacht over gebruik en zg. ‘looplijnen’.

De meer dan 1,3 ha grond biedt eveneens mogelijkheden en is een perfecte combinatie voor bijvoorbeeld een minicamping? Of mogelijkheden voor dagbesteding? Of als u van een prachtige (lavendel) tuin houdt gewoon een tuin om lekker doorheen te kuieren.

Is dit wat voor u? Lees verder over de indeling of bel om uw mogelijkheden te bespreken. Ook welkom voor een bezichtiging, want alleen dan krijgt u een indruk van indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 13.480 m².

Nieuwediep

Dit dorp is gelegen in de provincie Drenthe en in de gemeente Aa en Hunze. In de buurt dorpen als Stadskanaal, Gieten, Eexterveen en Veendam. Assen en Emmen zijn beide op ongeveer een half uur rijden gelegen. Dat geldt ook voor de grens met Duitsland. De stad Groningen is op ongeveer 40 minuten rijden gelegen. Stadskanaal is de aangewezen plek voor de dagelijkse boodschappen. Gelegen op ongeveer vijf kilometer van de boerderij. Stadskanaal heeft een goed voorzieningen niveau. Onder meer diverse supermarkten, scholen (ook voortgezet onderwijs), een Theater, conferentiecentrum en een ziekenhuis.

 

Globale indeling begane grond:

Overkapte entree; grote hal met prachtige trapopgang (bordestrap) voorzien vide; kantoor; gang met de ‘officiële voordeur’; karakteristieke woonkamer met fraai plafond met gipsen ornamenten en sierlijsten. Tevens fraai uitgevoerde schouw; opkamer waaronder provisiekelder; ruime eetkeuken met L-vormige inrichting; bijkeuken; badkamer I; toilet; hal; slaapkamer I (ook vanuit de badkamer bereikbaar); restaurant/eetzaal annex winkelruimte met bar/toonbank; werkruimte en zijportaal; atelier/gastenverblijf; sanitaire ruimten bestaande uit drie toiletten en wastafel; kast met c.v.-ketelopstelling; gang met toegang tot woonruimte annex atelier met badkamer en slaapkamer.

Verdieping:

Via trapopgang vanuit de hal; ruime overloop; slaapkamer II; slaapkamer III; slaapkamer IV; badkamer II; aparte toilet; bergruimte met c.v.-ketelopstelling; twee kasten; overloop met bergruimte; slaapkamer V en VI ieder met eigen badkamer voorzien van luxe stoomdouchecabine, wastafel en toilet; slaapkamer VII; overloop met trapafgang naar achterhuis; grote slaapkamer of vergaderzaal ook met eigen badkamervoorziening. Vanuit het atelier/gastenverblijf een eigen trapopgang naar een aparte slaapzolder.

Zolder:

Bereikbaar via via vlizotrap; grote zolderberging over de gehele boerderij.

Eetkeuken:

Eetkeuken met L-vormige en rechte inrichting met natuurstenen aanrechtblad. Gasfornuis met prominente schouw voorzien van afzuigkap. Tevens ingebouwde combimagnetron, vaatwasmachine en apothekerskast.
Inbouwverlichting en diagonaal gelegde plavuizen vloer.
Fraai uitgevoerde schouw met plateau en houtkachel.

Sanitair:

Toilet begane grond met wandcloset, urinoir en wastafel. In lichte kleuren uitgevoerd.
Toilet verdieping met wandcloset en hoekfontein.
Badkamer I met ligbad voorzien van whirlpool, wandcloset, wastafels, (stoom) douchehoek en kastruimte.
Sanitaire ruimte in het achterhuis met onder meer een invalidentoilet voorzien van wandcloset, urinoir en fontein.
Het atelier/gastenverblijf heeft een eigen wastafel en toilet. Tevens voorbereidt om een badkamer te maken.
Badkamer II verdieping met ruime aparte douchehoek, wandcloset, ligbad voorzien van wirlpool en 2 wastafels.

Installatie woning:

 • Verwarming door middel van zonnegascombiketel. Merk: Atag. Bouwjaar: 2005. Tweede ketel: Merk: Remeha, type HR combiketel. Bouwjaar: 2001. Begane grond door middel van vloerverwarming. Verdieping door middel van radiatoren, vloer- en wandverwarming.
 • Twee WTW-installaties; (vijf ventilatiesystemen); twee brandalarmsystemen.
 • Meterkast met diverse groepen en enkele onderverdelers.
 • 24 zonnepanelen, geplaatst in 2005.
 • Centraal stofzuigsysteem en waterontharder.

Bergingen

Enkele eenvoudige bergingen. Berging 1, afmeting ca. 2,7 x 3,7 meter; oppervlakte ca. 10 m².
Berging 2, afmeting ca. 3,7 x 3,7 meter; oppervlakte ca.14 m². Tevens een eenvoudige tuinschuur, gebouw in kapschuurstijl, afmeting ca. 2,6 x 6,7 meter; oppervlakte ca. 17 m².

Bestemming:

Het voorhuis is karakteristiek. De bestemming is ‘Gemengd – Voormalige boerderijpanden’. Deze gronden zijn bestemd voor woonhuizen, al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan huis verbonden beroep, logiesverstrekking en/of kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten, ondersteunende horeca, kleinschalige museale activiteiten, kleinschalige bedrijfsruimten voor opleidingen/trainingen, ondergeschikte productiegebonden detailhandel, bedrijfsgerelateerde evenementen en bijgebouwen.
In de omgeving zijn plannen om windmolens te plaatsen. Het betreft de ontwikkeling van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer of zoals het ook wel wordt genoemd windenergie in de veenkolonien. Er is een aparte website hierover waar veel informatie te vinden is. Meer informatie is via de makelaars van Het Betere Boerenerf te verkrijgen of via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:

 • Inhoud woning ca. 3.715 m³; woonoppervlakte ca. 833 (!) m²; externe bergruimte ca. 24 m².
 • Entree met marmervloer.
 • Bijkeuken met spoelunit, wasmachine- en drogeraansluiting en opstelling centraal stofzuigersysteem.
 • Energielabel A+.
 • Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.
 • De keuken en de garage zijn voorzien van krachtstroomaansluitingen.
 • Aanschaf, bouw en verbouw heeft ruim € 1.000.000 gekost maar, door omstandigheden moet het nu verkocht worden. Alle rekeningen en tekeningen e.d. van de bouw zijn aanwezig en kunnen overgedragen worden.
 • De boerderij is met veel luxe materialen afgewerkt.

‘Kortom, een boerderij met potentie. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Bel om het te bespreken, 088 30 30 930.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Nieuwediep, Nieuwediep op de kaart