Nieuw-Buinen – Zuiderdiep 74

Verkocht

Nieuw-Buinen – Zuiderdiep 74

‘Galerie en atelier – de Naaidoos.’

Op een mooie locatie gelegen, royale vrijstaande WOONBOERDERIJ met WINKEL-/HOBBYRUIMTE (totaal ca. 253 m²), THEEHUIS en schuur (halfopen kapschuur). Thans in gebruik als woning met galerie en atelier. Het voorste deel (vanaf de weg gezien) is in gebruik als winkelruimte. Naast een kledinglijn wordt er een uitgebreide collectie quiltstoffen verkocht en worden er quilts geëxposeerd door diverse kunstenaars. Er is tevens ruimte voor het geven van cursussen, seminars en werkruimte. Wie kent de meest exclusieve quiltzaak in Nederland niet?
Het achterhuis en de verdieping zijn ingericht als woonruimte. Onder meer voorzien van een prachtige stijlvolle hal, een badkamer op de begane grond en een gezellige woonkamer. De verdieping telt maar liefst 3 slaapkamers en een grote zolder, waar nog wel meer kamers mogelijk zijn.

Rondom fraai aangelegde en verzorgde tuin. Grote terrassen en prachtige borders. Alhoewel het er in dit jaargetijde minder uitziet zal het de komende weken ontluiken tot een ware bloemen en kleurenpracht. In de tuin een theehuisje en een houten berging.

Perceeloppervlakte 5.375 m².

Globale indeling begane grond:
Entree met garderobe; gezellige woonkamer met schouw (voorzien van gaskachelaansluiting), houten balken plafond en enkele glas-in-lood ramen. Vloer voorzien van Amerikaans Grenen en een houten gebint in het zicht; eetkeuken met L-vormige inrichting voorzien van inbouwapparatuur; bergruimte; hal; trapopgang; toilet; badkamer; kantoor; buitendeur; doorgang naar de winkelruimte. De winkelruimte is verdeeld in verschillende ‘afdelingen’, waaronder een atelier. De winkelruimte in de boerderij is groot ongeveer 195 m². Vanuit de winkelruimte is de tuinkamer bereikbaar. Deze ruimte is voorzien van een eigen keukenblokje en een toilet. Tevens diverse tuindeuren. Een ruimte die perfect te gebruiken is voor het geven van cursussen. Maar natuurlijk ook voor andere doeleinden zeer geschikt of geschikt te maken. Alle vloeren in de zaak zijn van massief eiken.

Verdieping:
Overloop met vide; slaapkamer I; slaapkamer II; slaapkamer III; bergruimte. Grote bergzolder die naar eigen inzicht nog nader in te richten is.

Eetkeuken:
Eetkeuken met L-vormige voorzien van ingebouwde gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Plafond met houten balken. Ruimte is voldoende groot voor een eettafel. Extra keukenblok in de tuinkamer met ingebouwde gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasmachine.

Sanitair:
Fraai uitgevoerd toilet met wandcloset en fontein. Voorzien van vloer- en wandbetegeling in zwart-wit kleurstelling. Toilet in de tuinkamer eveneens met wandcloset en fontein en meubel. Vloer met plavuizen en wanden voor een gedeelte met tegels afgewerkt.
Badkamer begane grond met ligbad, douchehoek, wastafelmeubel en designradiator. Tevens voorzien van vloer- en wandbetegeling.

Installatie woning:
• Verwarming door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren. Merk: Nefit. Bouwjaar: 2015
• Warm water door middel van voormelde c.v.-ketel en via twee close-in-boilers.
• Meterkast met omvangrijk aantal groepen met onderverdeelinrichting en aardlekschakelaars.

Tuinkamer:
Afmeting ca. 11,5 x 5,1meter; oppervlakte ca. 58 m². Een prachtige ruimte die voor diverse doeleinden geschikt. Thans in gebruik voor ontvangst van groepen, geven van cursussen en/of workshops. Een mooie praktische ruimte met veel lichtinval, diverse tuindeuren en met eigen voorzieningen zoals gaskachel, toilet en keukenblokje.

Schuur en tuinberging:
Traditioneel gebouwde half open kapschuur. Houten constructie en houten gevels. Afmeting schuur ca. 9 x 5,7 meter; oppervlakte ca. 51 m².
Tuinberging is een houten blokhut, afmeting ca. 2,4 x 3,5 meter, oppervlakte ca. 8 m² (exclusief luifel).

Tuinhuis:
Traditioneel gebouwd met gemetselde gevels en houten dakconstructie. Veel raamkozijnen en tuindeur. Tegelvloer. Afmeting ca. 5 x 6 meter; oppervlakte ca. 30 m².

Bestemming:
De gronden zijn aangewezen als bestemming ‘Detailhandel’. Meer weten over deze bestemming, de mogelijkheden en de wijzigingsmogelijkheden? Ga naar de site van Het Betere Boerenerf of informeer bij de gemeente.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 2.726 m³; woonoppervlakte ca. 607 m²; overige inpandige ruimte 0 m²; externe bergruimte ca. 60 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1928. Laatste renovatie omstreeks 2006.
• Diverse vloeren afgewerkt met plavuizen.
• Energielabel D.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, een boerderij met diverse mogelijkheden op een mooie locatie gelegen. Misschien iets voor u? Kom kijken voor een nadere indruk en bel voor een afspraak.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Zuiderdiep, Nieuw-Buinen op de kaart