Vrijstaande woonboerderij in Kallenkote

Kallenkote – Kallenkote 46

Vraagprijs: € 550.000,- k.k.

Kallenkote – Kallenkote 46

Vrijstaande woonboerderij met kapschuur, melkveestal, garage

 

Zeer grote vrijstaande WOONBOERDERIJ met KAPSCHUUR, MELKVEESTAL, GARAGE en rondom ERF. Perfect voor het houden van dieren, zoals paarden en-/of koeien. Het karakter van de woonboerderij kenmerkt zich door het metselwerk met hanenkammen en boerenvlechtingen, de stalramen en het dak met wolfseind.

 

De woonboerderij is gebouwd omstreeks 1887 en is zeer royaal te noemen qua omvang. Het woongedeelte bevindt zich in het voorhuis. De woonoppervlakte is 136 m² en is verdeeld over twee woonlagen. Alle voorzieningen zijn op de begane grond aanwezig en op verdieping bevinden zich nog drie extra slaapkamers. Het achterhuis (circa 420 m² groot) is in oorspronkelijk staat en is opgedeeld in diverse gedeelten voor het houden van dieren. De stal (circa 573 m²) is dusdanig ingericht dat deze perfect te gebruiken is voor het houden van koeien. De vrijstaande kapschuur (circa 84 m²) biedt ruimte aan vier (grote) voertuigen zoals tractoren. In de stenen garage (circa 29 m²) kan de auto worden geparkeerd. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

 

Het erf rondom de woning is ingericht met gazon, beplanting, bestrating en een kippenhok. Daarnaast zijn er twee sleufsilo’s aanwezig. Deze ruimte kan ook perfect gebruikt worden als weiland voor paarden. Perceeloppervlakte circa 4.500 m². Dit dient nog nader ingemeten te worden door het Kadaster.

 

De ligging van deze woonboerderij is erg gunstig. Gelegen in het lintdorp Kallenkote met een goede aansluiting op het regionale en nationale wegennet. De wegen A32 en N353 zijn eenvoudig te bereiken. Voor de basisvoorzieningen biedt Steenwijk voldoende mogelijkheden. Ook qua natuur is de ligging uitermate goed. Kallenkote is gelegen tussen drie nationale parken namelijk Dwingelerveld, Drents Friesche Wold en de Wieden en Weerribben. Holtingerveld en Havelte met schaapskooi en hunebedden liggen elk op korte afstand.

 

Globale indeling woonboerderij:

Begane grond: entree met trapopgang; hal met meterkast, toilet en wastafel; gezellige woonkamer; keuken in L-opstelling; slaap-/werkkamer I; badkamer met douche en wastafel.
Verdieping: overloop; slaapkamer II met wastafel, slaapkamer III met C.V.-ketel opstelling; slaapkamer IV.
Vliering: door middel van vlizotrap te bereiken.

 

Bestemming: Agrarisch

Het perceel biedt diverse mogelijkheden op het gebied van het (hobbymatig) houden van dieren zoals paarden, koeien en schapen. Ook zijn er binnen de huidige bestemming mogelijkheden voor een zorgboerderij of mantelzorg.

Daarnaast staat de gemeente ook open voor een bestemmingsplanwijziging. Meer informatie over het bestemmingsplan is op aanvraag beschikbaar of te vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Algemeen:

• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woonboerderij circa 1887.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.
• Woning wordt verwarmd door middel van een C.V.-combiketel (bouwjaar: circa 2006).

 

‘Kortom, een prachtige karakteristieke woonboerderij met vele mogelijkheden. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.’

 

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Kallenkote, Kallenkote op de kaart