Hummelo – Rijksweg 122

Vraagprijs: € 950.000,- k.k.

Hummelo – Rijksweg 122

Woonboerderij Achterhoek Gelderland

 

Zeer imposante grote WOONBOERDERIJ Achterhoek Gelderland genaamd ‘Groot Zande’ met diverse SCHUREN, WEILAND en eigen BOS. Het is een voormalige kampeerboerderij met een woonoppervlak van meer dan 500 m². In 2018 zijn de verkopers gestopt met de bedrijfsvoering en is de bestemming omgezet naar wonen. Hierdoor heeft u oneindig veel mogelijkheden zoals INWONING, KANTOOR aan huis, of bijvoorbeeld MANTELZORG, ATELIER/GALERIE of CAMPING. Gelegen in een BOSRIJKE omgeving met bijzonder veel wandel- en fietsroutes.

De woonboerderij is op gedeeld in een voor- en achterhuis. Het voorhuis heeft een grote woonkeuken, eetkamer, woonkamer en tweede keuken op de begane grond en drie slaapkamers op de eerste en één op de tweede verdieping. Het achterhuis, de voormalige kampeerboerderij, heeft een woonkamer/galerie waarin ook een bedstee en kantoor zijn afgeschermd, sanitaire voorzieningen en een slaapkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping welke inpandig te bereiken is via een tweede trap zitten in totaal twee slaapzalen en een toiletruimte.

Het bos aan de noordwest zijde grenst aan het bos van kasteel Keppel. Ideaal voor de dagelijkse wandeling van +/- 20 minuten. Voor grotere wandelingen steek je de straat over en ben je in het bosgebied wat zich uitstrekt van Hoog Keppel tot Doetinchem. Hier zijn verschillende wandelingen en fietsroutes uitgezet.

Rondom een verzorgde tuin voorzien van sierbestrating, vijver, kippenhok, diverse borders en terrassen. U hoeft zich dus zeker niet te vervelen, want er is ook nog een grote moestuin aanwezig (kas), een paardenweide en een échte pizzaoven. Rondom het huis is er altijd wel een plekje te vinden in de zon en de schaduw. Naast de boerderij staat nog een grote schuur ideaal te gebruiken als hobby- of klusruimte. Perceeloppervlakte 19.505 m².

 

Hummelo

Voor de benodigde voorzieningen kunt u terecht in Hummelo gelegen in de Achterhoek. Een gezellig dorp. Er is een supermarkt, bakker, bloemenzaak, school, kinderopvang en zorgvoorziening aanwezig. . Verder zijn er diverse horeca gelegenheden aanwezig, waar u heerlijk op het terras kunt zitten. De aansluiting met het openbaar vervoer is ook uitstekend. Vanaf de bushalte aan de overkant van de weg kunt u met de lijndienst naar Doetinchem, Doesberg, Arnhem en Zutphen.

 

Globale indeling woonboerderij Achterhoek Gelderland

Voorhuis:

Begane grond
Entree met trapopgang; grote woonkamer met houtkachel en schuifdeuren; riante woonkeuken met toegang tot de kelder en berging; toilet; gezellige eetkamer met houtkachel; tweede keuken met terrasdeur.

 

Eerste verdieping
Overloop; slaapkamer I; badkamer; slaapkamer II met berging; slaapkamer III; berging met voldoende opslagruimte.

 

Via een grote berging naar de tweede verdieping
Overloop; slaapkamer IV met wastafel en drie dakramen; riante berging.

 

Bedrijfsgedeelte (achterhuis)

Begane grond
Entree achterzijde; sanitaire voorzieningen; slaapkamer I; hal met trapopgang; imposante multifunctionele ruimte; met bedstee en kantoor/slaapkamer.

 

Eerste verdieping
Te bereiken door middel van trapopgang aan de achterzijde van de woning, maar ook via de eerste verdieping van het voorhuis; hal; slaapzaal I; toiletruimte; slaapzaal II; overloop met trapopgang naar de tweede verdieping.

 

Sanitaire voorzieningen

 • Badkamer (2015 vernieuwd) verdieping voorzien van inloopdouche, wandcloset en wastafelmeubel.
 • Toilet begane grond voorzien van wandcloset en fontein.
 • Sanitaire voorzieningen op de begane grond achterhuis zijn voorzien van zes doucheruimtes, vier toiletruimtes en twee grote wasbakken. De badkamer voor minder validen met een royale doucheruimte, wastafel en een toilet.
 • Toiletruimte verdieping voorzien van wastafelmeubel, twee toiletten.

 

Schuur (voormalige recreatieruimte)

Afmeting ca. 15,87 x 5,97 meter; oppervlakte ca. 95 m². Schuur is opgebouwd met een karakteristieke houten gebintconstructie, betonvloer afgewerkt met tegels en gemetselde borstwering met daarboven houten rabatdelen. Door de hoogte is het geschikt voor diverse doeleinden en aan de achterzijde is een industriële keuken geplaatst. Geheel is voorzien van verwarming door middel van radiatoren (eigen c.v.-ketel) en er is krachtstroom. Een perfecte hobby- en werkruimte.

 

Installaties:

 • Verwarming door middel van twee c.v.-combiketels (Type: Nefit. Bouwjaar: 1997). Warm water door middel van een indirect gestookte boiler.
 • 24 zonnepanelen aanwezig, deze zijn geplaatst in 2012.
 • Badkamer woonhuis en tegelvloer zitgedeelte keuken zijn voorzien van vloerverwarming.
 • Woonboerderij is aangesloten op gemeentelijk riolering.

 

Bestemming:

Ter plaatse van de woonboerderij Achterhoek Gelderland, verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen’. Het aangrenzende bos heeft de bestemming ‘Natuur’ en een gedeelte ‘Agrarisch’. Meer informatie kunt u vinden bij de gemeente Bronckhorst of ruimtelijkeplannen.nl.

 

Algemeen:

 • Woonoppervlakte ca. 529 m², overig inpandige ruimte ca. 13 m², inhoud woning ca. 1956 m³, gebouw gebonden buitenruimte ca. 9 m2, externe bergruimte ca. 143 m².
 • Vergunning voor 30 tentplaatsen. Daarnaast ook voorzien van sanitaire voorzieningen in het achterhuis.
 • Eigen bos met wandelpaden.
 • Bouwkundig gekeurd.
 • Energielabel D.

 

Klik hier voor de 360 graden presentatie.

 

‘Kortom, gigantische woonboerderij met oneindig veel mogelijkheden. Bekijk daarom de foto’s op internet, in onze brochure en maak voor het verkrijgen van een juiste indruk van indeling en sfeer een afspraak voor een bezichtiging.’

 

Aanvaarding in overleg.

Woning video

Rijksweg, Hummelo op de kaart