Het lijkt op het begin van een sprookje. Op het “Landgoed Zelle” gelegen staat deze karakteristieke woonboerderij “Sterreveld”.

Hengelo (gld) – Ruurloseweg 93

Onder bod

Hengelo (gld) – Ruurloseweg 93

Karakteristieke woonboerderij ‘Sterreveld’

 

Er was eens een Sterrebos, waar in het midden zeven lanen samen kwamen en waar een kasteel en 3 boerderijen, Manenveld, Zonneveld en Sterreveld stonden.
Het lijkt op het begin van een sprookje. Op het “Landgoed Zelle” gelegen staat deze karakteristieke woonboerderij “Sterreveld”. Het plekje ademt nog steeds een sprookjesachtig sfeer uit.
Een geweldige leefomgeving van maar liefst 3.660 m2 (erfpacht) voor liefhebbers van natuur.

Ondanks de enorme vrijheid en rust, zijn de dorpen Hengelo en Ruurlo op steenworp afstand en van de vele gemakken voorzien.

De boerderij is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1800. Daarna verbouwd tot woning met alle voorzieningen op de begane grond.
De ruime zolder op de eerste verdieping is nog te verbouwen tot woonruimte, waardoor er nog minimaal 2 of 3 extra ruimtes mogelijk zijn.

De begane grond bestaat uit 3 slaapkamers, woonkamer met uitzicht over landerijen en aansluitend een prachtige keuken met alle gemakken voorzien, waaronder een elektrische Smeg oven/kookplaat, Siemens afzuiger en een Bosch vaatwasser.

Ook heeft de begane grond een badkamer met een ruim bad, een aparte inloopdouche en een toilet. Bovendien is er nog een separate toilet en een wasruimte, welke via de gang te bereiken zijn.
De keuken en badkamer zijn gedeeltelijk met vloerverwarming. Een knisperend haardvuurtje blijft onweerstaanbaar in de winter en u kunt in deze woning volledig tot rust komen.

De fraai gelegen tuin is voorzien van terras met sierbestrating, riant gazon, moestuin, vijver, beplanting, borders en een aparte wal. Rondom is een panoramisch uitzicht over landerijen en u begeeft zich in een waanzinnige dierenrijk van vogeltjes, vlindertjes en reetjes.

De vrijstaande houten schuur is gebouwd in 2017 en in 2018 voorzien van 20 zonnepanelen, waardoor de huidige bewoners zelfvoorzienend zijn in stroom. Er bestaat de mogelijkheid om met relatief simpele ingreep de elektrische auto op te laden. De woning en de schuur hebben zowel aan de binnen- en buitenkant elektriciteit voorzieningen. De watervoorzieningen is gemakkelijk vanuit de schuur bedienbaar en in 2021 is de schuur voorzien van zinken goten, welke mede aangesloten zijn op een houten regenton.

Er is meer dan voldoende ruimte om te genieten van de zon en privacy, denkt u alleen al aan de veranda onder de schuur of een prachtig zitplekje bij de openslaande deuren bij het huis, die overigens van horren voorzien zijn.

Iedere slaap- en werkkamer hebben gedeeltelijk horren. De achtertuin is op het noordwesten. Tevens is er een schapenhok / hout hok.

De kavel met opstallen (met uitzondering van nieuw gebouwde houten schuur) zijn gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928, wat fiscale voordelen oplevert. De erfpacht canon is huidig fiscaal aftrekbaar.

Zo’n uniek plekje kan je van dromen. Deze droom kan echter realiteit worden!

 

Globale indeling woonboerderij:
Begane grond:

Entree met meterkasten en wasruimte, toilet, badkamer (bad/douche/toilet), slaapkamer 1, slaapkamer 2 (oorspronkelijk 2 kamers), woonkamer met overkapping, slaapkamer/werkkamer 3 en keuken.

 

Eerste verdieping:

Via luik toegankelijk.

 

Keuken:

Parallelle keuken en voorzien met de hedendaagse trends waaronder elektrische koken, een goede Siemens afzuigkap met ingebouwde spots en een ingebouwde vaatwasmachine (Bosch). De keuken en eetkamer zijn aansluitend waardoor er een gezellige connectie is met het eetgedeelte.

Sanitair:

– Landelijk ingerichte badkamer met inloopdouche, ligbad, wandcloset en dubbele wastafel met onderkasten. Geheel is keurig afgewerkt en uitgevoerd met wand- en vloerbetegeling. De vloer is tevens voorzien van gedeeltelijke vloerverwarming en een design radiator (warm/water)
– Het aparte toilet in de gang is voorzien van wandcloset en fontein. Tevens met vloer- en deels wandbekleding in uniforme kleurstellingen met de badkamer. Ook zijn de vloertegels in de keuken, badkamer, toilet en de gangen/washok met dezelfde tegel bekleed en straalt eenheid uit.

Installatie:

– Verwarming en warmwater door middel van c.v.-gas combiketel (Remeha, 2009).
– Keuken en badkamer zijn voor een gedeelte voorzien van vloerverwarming.
– Voorzien van 20 zonnepanelen (in 2018 geplaatst op basis van een leasecontract).
– Glasvezel aanwezig en op dit moment worden alle elektra voorzieningen in de nabije omgeving vernieuwd om op de toekomst voorbereid te zijn.

 

Isolatie:

Woning: eerste verdieping gedeeltelijk vloerisolatie.

 

Algemeen:

– Oppervlakte woning: 110 m² (Alleen de begane grond. Uit te bouwen naar meer vierkante meters door in gebruik name eerste verdieping).
– Inhoud woning: 509 m³.
– Externe bergruimte: 39 m².

Aanvaarding in overleg.

 

Erfpacht

De grond is niet in eigendom maar wordt gepacht. Dit is geregeld via een erfpachtcontract. Het huidige contract loopt tot 23 maart 2047.
De vergoeding die hiervoor wordt betaald noemen we een canon.
Momenteel is dit een bedrag van bijna € 11.000,– per jaar. Volgens de akte moet dit jaarlijks vooraf worden voldaan. De canon wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van CPI-indexcijfers.

Bezichtigen?

Er is erg veel belangstelling voor deze woonboerderij. Daarom vragen wij u om u voor te bereiden op een bezichtiging. Wees u ook bewust van de erfpachtconstructie en van de redelijke tot matige staat van onderhoud.
Ook gaan wij ervan uit dat u bekend met de ligging. Voldoet de omgeving aan uw wensen?
Om te weten of de ligging passend is voor u dient u vooraf langs te rijden.
Maak ook eens een wandeling door de straat.

Momenteel hebben wij twee bezichtigingsmiddagen ingepland.
De eerste is donderdag 9 juni 2022 van 13.00 uur tot 15.30 uur.
Het tweede kijkmoment is dinsdag 14 juni 2022 van 13.00 uur tot 15.30 uur.

Als u wilt komen op één van deze dagen dan stuurt u ons een email. In deze mail staan uw gegevens: naam, adres, telefoonnummers en e-mailadressen. U geeft aan welke dag en tijdstip uw voorkeur heeft. Vervolgens krijgt u van ons een bevestiging.
Stuur uw mail naar info@hetbetereboerenerf.nl

Woning video

Ruurloseweg, Hengelo (gld) op de kaart