Hardenberg – Meppener Strasse 143

€ 498.000,- k.k.

Hardenberg – Meppener Strasse 143

Rust, ruimt en privacy op uw eigen landgoed, waar wonen recreëren wordt……..
Aan het zicht onttrokken, achter dichte beplanting, geheel vrijgelegen, met het statige dubbele hek en een oprijlaan van ca.90 m, ligt landgoed “het witte Huis van Alexisdorf” op loop- en zichtafstand van de Nederlandse grens. Hier kunt u volop genieten van de voordelen van wonen in Duitsland maar met Nederlandse voorzieningen binnen handbereik.
Met in totaal 460 m2 aan woonruimte, en 600 m2 aan leefruimte, verdeeld in hoofdwoning, gastenverblijf en atelier en ruim 600 m2 aan gebruiksruimte behoort dit object zeker tot één van de grootste op de markt en biedt vele opties voor de welgestelde rust- en privacy zoeker, dierenliefhebber, ondernemer, een groot gezin of te gebruiken voor drie-generatie bewoning.

Op 21.000 m2 eigen grond bevinden zich verder twee woningen, twee garages, een werkplaats, een grote loods met separaat een inpandige keuken en een atelier, een tuinhuis, opslag, een vrijstaand kantoorgebouw, een grote vogel- uilenvolière met een Oehoe, een kippenhok, een volledig aan het zicht onttrokken binnentuin, caravanstalling, paardenstal in Westernstijl met 3 paardenboxen, een vuur- en barbecue plaats, twee paardenweiden, er is rondom tuin en een eigen bos.

De hoofdwoning, het gastenverblijf en het atelier zijn door middel van brede gangen met elkaar verbonden. Beide woongedeeltes en de grote loods hebben een grote renovatie ondergaan. Beide woongedeeltes zijn voorzien van elk een eigen verwarmingsketel (2002). De woningen bezitten een energiepas met het B-label, wat inhoudt dat alles zeer goed geïsoleerd is. Tevens zijn er 6 houtkachels aanwezig, 2 in de hoofdwoning, 1 in het gastenverblijf, 1 in het atelier, 1 in het kantoorgebouw en 1 in de werkplaats. De houtkachels zijn voor de lekkere warmte en gezelligheid want de capaciteit van beide verwarmingsketels is ruim voldoende.

Het grondstuk en de gebouwen zijn voorzien van allerlei technische snufjes, zoals videobewaking, meldsystemen bij o.a. het elektrische toegangshek, LAN- & WLAN netwerken, telefooncentrale, intercom, snelle Internetverbinding via UMTS, LTE en satelliet, elektrisch bedienbare deuren, poorten en jaloezieën, sloten met vingerafdruksensor, een master-sleutel systeem en automatische buitenverlichting.

De meeste beplanting op het terrein is groenblijvend en winterhard, er is gebruikgemaakt van licht- en donkere laurier, taxus, rododendrons, buxus, bamboe, coniferen & dennen. Verder zijn er bogen en doorgangen met hedera waarin verschillende clematis groeit. In de voortuin staan een aantal fruitbomen, verschillende appelsoorten, een kers en een walnootboom. Voor het hoofdhuis staan 4 grote kastanjebomen en rondom het grondstuk staan oude eiken, berken en grove dennen.

Voor persoonlijke wensen zijn tal van mogelijkheden op dit riante terrein aanwezig bv het aanleggen van een ontspannende wellness, een serre of zelfs een sandy beach is te realiseren.

In het eigen bos staan o.a. eik, berk, grove den, vlierbes & hulst. De bodem is, naast de wandelpaadjes/horsetrail, grotendeels bedekt met varens, sterretjes mos en verschillende soorten paddenstoelen. Er huist een kerkuil en allerlei vogels, reeën en eekhoorntjes. Het bos is heerlijk om te ontstressen en voor recreatieve doeleinden te gebruiken zoals voor honden, speurwerk, hindernisbaan of trainingen. Voor paarden biedt het allerlei mogelijkheid, zoals het trainen van (western) disciplines of om gewoon een leuke trail te rijden. Tevens liggen er mogelijkheden om iets zakelijks op het gebied van toerisme te ontplooien in het bos. De overheid motiveert dat bijzonder in deze streek/omgeving. Voor recreatie doeleinden mogen in het bos bv log-homes of tipi’s geplaatst worden. Kortom, mogelijkheden ten over…

Bent u nieuwsgierig geworden en is uw interesse gewekt, vraag dan vrijblijvend de brochure met uitgebreide omschrijving, plattegronden, 3D-tekeningen en een link van een luchtopname, bij ons aan.

Meppener Strasse 143, Hardenberg op de kaart