Eext – Stationsstraat 25

Vraagprijs: € 349.000,- k.k.

Eext – Stationsstraat 25

Woonboerderij Drenthe

Gelegen aan de rand van het Drentse dorp Eext staat deze karakteristieke vrijstaande WOONBOERDERIJ. Met recht een Mooi Plekkie! Woonboerderij Drenthe.

In 2004 is het gehele dak (riet en pannen) van de woonboerderij vernieuwd en daarnaast zijn enkele zaken in de woning vernieuwd. Echter wel met behoud van authentieke elementen zoals de gebintconstructie en het balkenplafond. Tevens is er slaap- en sanitaire voorziening op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping. In totaal zijn er vijf slaapkamers en twee badkamers mogelijk in het voorste gedeelte van de woonboerderij.

Het achterhuis is in gebruik geweest als groepsaccommodatie. Dit geeft als voordeel dat bepaalde voorzieningen al zijn getroffen. Wellicht een mogelijkheid voor een kantoor aan huis.

De rondom aangelegde tuin is ingericht met gazon, vijver, bestrating, borders en terras. Aan de zijkant van de woonboerderij is voldoende ruimte om te genieten van de privacy. Perceeloppervlakte 920 m².

Globale indeling woonboerderij

Begane grond:
Entree met garderobe; sfeervolle woonkamer; keuken; hal met trapopgang; toilet; doucheruimte (momenteel niet in gebruik); slaapkamer; slaapkamer; bijkeuken met wasmachineaansluiting en c.v.-ketelopstelling.
Vanuit de entree toegang tot het achterhuis; royale open ruimte met open keuken, sanitaire voorzieningen en berging.

Verdieping:
Overloop; slaapkamer; badkamer; slaapkamer; slaapkamer. De verdieping in het achterhuis is te bereiken via een eigen trap.

Zolder:
Door middel van vlizotrap te bereiken; bergzolder.

Dichte keuken:
Dichte keuken voorzien van L-vormige inrichting met ingebouwde gaskookplaat, afzuigkap, vaatmachine, oven en magnetron. Aansluitend ruimte voor een eettafel.

Sanitair:

  • Toilet begane grond met fontein. Tevens met vloer- en deels wandtegeling.
  • Badkamer eerste verdieping voorzien van inloopdouche, ligbad, wandcloset en wastafelmeubel met twee kranen. Mooi ingerichte badkamer met gebinten in het zicht.
  • Achterhuis heeft een eigen toiletgroep.

Installatie woning:

  • Verwarming door middel van twee c.v.-gas combiketels via radiatoren. Merk: Nefit. Bouwjaar: 2004/09.
  • Meterkast met 10 groepen en aardlekschakelaar (zie voor uitgebreide technische informatie het bouwkundig rapport). Krachtstroom aanwezig.

Bestemming:

De gronden zijn aangewezen als bestemming ‘Wonen – Voormalig boerderijpand’. Meer weten over deze bestemming en haar mogelijkheden? Ga naar de site van Het Betere Boerenerf of informeer bij de gemeente.

Algemeen:
  • Inhoud woning ca. 1.286 m³; woonoppervlakte ca. 411 m²; overige inpandige ruimte 36 m².
  • Schatting oorspronkelijk bouwjaar woonboerderij 1916.
  • Woonboerderij is bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

Kortom, een royale woonboerderij met veel mogelijkheden. Kom kijken voor een nadere indruk en bel voor een afspraak.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Stationsstraat, Eext op de kaart