Eemdijk – Eemdijk 134

Vraagprijs: € 825.000,- k.k.

Eemdijk – Eemdijk 134

Prachtig gelegen aan de voet van de dijk, GROTE vrijstaande WONING met enkele vrijstaande SCHUREN. Fascinerend uitzicht over uitwaarden en natuurgebied.

Deze riante WOONBOERDERIJ is groter dan 1.200 m³. De vrijstaande ‘schapen’ SCHUUR is groot ca. 40 m², de PAARDENSTAL heeft een oppervlakte van ca. 34 m². Aan deze stal zit een extra aangebouwde goed geïsoleerde SCHUUR met inpandige ‘carport’ met een totale oppervlakte van ca. 135 m² begane grond en met ca. 93 m² op de verdieping.

Rondom tuin met enkele borders, oprit en erfverharding.

Perceeloppervlakte 1.340 m². Meer grond in gebruik door pacht van grond van het waterschap.

Eemdijk
Een klein dorpje aan de rivier de Eem, midden in een groot stiltegebied. Het maakt samen met Spakenburg en Zevenhuizen deel uit van de gemeente Bunschoten; provincie Utrecht. Het is een gemeente met een lange historie en vele bezienswaardigheden. Daarnaast heeft het dorp een centrale ligging in Nederland. De benaming ‘groente hart’ geeft een goede benaming en de vele natuur dat hier te vinden is. Er zijn dan ook zeer veel recreatiemogelijkheden. De schoonheid van de natuur glijdt als het ware van de dijk af en vloeit voort in de prachtige uiterwaarden en natuurgebied. Diverse vogels verzamelen zich hier en voelen zich ook ‘thuis’ in dit gebied. Ook zij zoeken harmonie in hun bestaan.
Vanwege de gunstige geografische ligging en een goed wegennet zijn andere plekken eenvoudig te bereiken. Via de A1 goede verbindingen naar diverse grote steden en dorpen.

Globale indeling begane grond:
Imposante entree (oude kerkdeuren) met garderobe; trapopgang; twee slaapkamers; toilet; grote woonruimte met balkenplafond en schuifpui. Opvallend zijn de vele raampartijen (de oude verlaagde stalramen) die zorgen voor veel lichtinval en waardoor je kunt genieten van een fascinerend uitzicht; praktische keuken met toegang tot provisiekelder; bijkeuken met wasmachineaansluiting; bergruimte met c.v.-ketel opstelling.

Verdieping:
Overloop; zes slaapkamers; badkamer; bergruimte.

Keuken:
Voorzien van een praktische rechte inrichting met spoeleiland. Prominente schouw met authentieke uitstraling en fraai tegelwerk. Granito aanrechtblad voorzien van ingebouwde gas- en keramische kookplaat, dubbele spoelbak, afzuigkap, combimagnetron en oven. Vloer afgewerkt met plavuizen.

Sanitair:
Ruim toilet met wandcloset en fontein. Badkamer met ligbad, douchehoek, wandcloset en dubbele wastafel.

Vrijstaande ‘schapen’ schuur:
Afmeting ca. 8 x 5 meter; oppervlakte ca. 40 m². Traditioneel gebouwde schuur met houten gevels en houten kapconstructie met oud Hollandsche pannen bedekking.

Paardenstal:
Afmeting ca. 7,1 x 5 meter; oppervlakte ca. 34 m² met aan de voor- en linker gevel overkapping. Twee paardenboxen. Traditioneel gebouwd en uitgevoerd in spouwmuren en voorzien van een dakplaat.

Geïsoleerde schuur:
Afmeting ca. 15 x 9 meter; oppervlakte ca. 135 m². Prachtige eikenhouten gebinten en geïsoleerde muren en dak. Voorzien van betonnen vloer, zolderberging, aangrenzende overkapping voor houtopslag. Alle schuren gebouwd omstreeks 2009.

Algemeen:
• De woonboerderij bestaat als het ware uit twee delen. Het voorste deel (met zadeldak) is vanaf de openbare weg niet te zien. Is aan het eind van de 90-er jaren opnieuw gebouwd met palen fundering, spouwmuren en een geïsoleerde dakplaat. Het achterste deel (met mansarde kap) is vanaf de weg te zien. Opvallend zijn de openslaande kerkdeuren die het entree vormen. Oorspronkelijk bouwjaar aan het begin van de vorige eeuw. Omstreeks 1997 verbouwd en gemoderniseerd.
• Verwarming en warm water door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren en gedeeltelijk via vloerverwarming. Merk ketel: Remeha. Bouwjaar 2003.
• Glasvezel aanwezig.

Houd er rekening mee dat de woning op onderdelen een update nodig heeft. Schoonmaken. Verfrissen. Hier en daar achterstallig onderhoud uitvoeren. Sanitair naar eigen wens vernieuwen. Net als de keuken. Maar wat een kans, wat een ligging. Die inspanning is het zeker waard!

LET OP!!
De getoonde prijs van 825.000 euro is een VANAF PRIJS. Kom KIJKEN en BIEDEN.
Misschien woont u binnenkort op een prachtig plekje nabij de EEM.

‘Kortom, laat je overweldigen door de schitterende ligging en vergezichten. Bel voor een afspraak. Door een bezichtiging krijgt u een goed beeld van indruk, indeling en sfeer.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Eemdijk, Eemdijk op de kaart