Drouwen – Stobbenweg 9

Verkocht

Drouwen – Stobbenweg 9

‘Landelijk wonen op de Hondsrug’

Op een prachtig landelijk gelegen locatie staat deze karakteristieke vrijstaande woonboerderij met stenen garage, houten kapschuur, carport, bakhuis en paardenstal. Met aansluitend eigen weiland voorzien van diverse weides, rijbak met verlichting, 900 meter pad, heuvels, water, bosschage en een poel. Mooi ingericht perceel (totaal 26.920 m²) perfect voor het houden van paarden. Tel daarbij de parkachtige tuin (zwemvijver en kleine boomgaard) en het idyllische plaatje is compleet.

De woonboerderij is gebouwd omstreeks 1915 en door de jaren heen verbouwd en gemoderniseerd. Echter wel met behoud van authentieke elementen zoals de traditionele gebintconstructie. Met een slaap- en badkamer op de begane grond en een kantoor zijn er veel mogelijkheden. De woning is daarbij levensloopbestendig ingericht.

De fraai aangelegde tuin is voorzien van diverse terrassen met sierbestrating, kas, kippenhok met ren en diverse borders. Alle kans om te genieten van de zon en het mooie uitzicht. Het erf is verder ingericht met verharding en is er meer dan voldoende ruimte voor auto’s, paardenkar of tractor.

Drouwen
Unieke ligging aan de rand van het dorp Drouwen. Prachtig vrij uitzicht over de landerijen. Alle dagelijkse voorzieningen (Borger) zijn op een paar minuten rijafstand. Steden als Assen, Emmen en Groningen zijn met de auto binnen 30 minuten autorijden te bereiken.

Globale indeling:
Begane grond:
De entree biedt toegang tot een royale hal voorzien van een plavuizenvloer. Vanuit de hal toegang tot; toilet; open keuken; royale woonkamer met houtkachel en tuindeuren; kantoor; slaapkamer met inbouwkast; badkamer; werkkamer; bijkeuken met wasmachineaansluiting; inpandige berging.

Verdieping:
Sfeervolle overloop; slaapkamer; slaapkamer met wastafel; voorhuis met twee slaapkamers. Vanuit de berging is er toegang tot de bergzolder met technische installatie.

Keuken:
Prachtige open keuken met veel lichtinval, voorzien van keramische kookplaat, wok-gasbrander, afzuigkap, heteluchtoven en vaatwasmachine. Met aansluitend ruimte voor een eettafel.

Sanitair:
- Moderne badkamer met ruime inloopdouche, ligbad en wastafel. Geheel is smaakvol uitgevoerd met vloer- en gedeeltelijk wandbetegeling.
- Toilet met wandcloset, urinoir en fontein. Uitgevoerd in lichte kleurstellingen.

Installaties:
- De woning is geïsoleerd door toepassing van muur-, dak- en vloerisolatie alsmede door toepassing van dubbele beglazing.
- Gedeeltelijk voorzien van kunststof kozijnen en gedeeltelijk houten kozijnen.
- Plavuizenvloer begane grond is voorzien van vloerverwarming.
- Verwarming en warm water door middel van c.v. -gas combiketel en hout gestookte c.v.-ketel.
- Dak paardenstal is voorzien van 46 zonnepanelen ten behoeve van de opwekking van elektriciteit.
- Dak woning is voorzien van drie zonnecollectoren voor de zonneboiler ten behoeve van de warmwater voorziening.
- Woning is voorzien van centraal stofzuigsysteem.

Paardenstal:
Totale afmeting ca. 12,02 x 7,87 meter; oppervlakte ca. 95 m². Voorzien van elektriciteit en water. Met toegang tot paddock. Opgebouwd met gebinten, houten rabatdelen en dakplaten (asbestvrij met zonnepanelen).

Kapschuur:
Totale afmeting ca. 12 x 12 meter; oppervlakte ca. 144 m². Opgebouwd met gebinten, houten rabatdelen en dakplaten (asbesthoudend).

Garage:
Afmeting ca. 5,57 x 3,73 meter; oppervlakte ca. 21 m². Traditioneel gebouwd met gemetselde muren en houten dakconstructie met dakpannen.

Carport:
Afmeting ca. 9 x 5,85 meter; oppervlakte ca. 53 m². Ideale plek voor een camper en-/of caravan.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen’. Weiland is bestemd als agrarische grond. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf of via gemeente.

Algemeen:
- Bouwjaar omstreeks 1915, woonoppervlakte ca. 256 m², totale inhoud woonboerderij ca. 1.165 m³, overige inpandige ruimte ca. 32 m², externe bergruimte ca. 278 m².
- Bouwkundig gekeurd met energielabel.

Aanvaarding in overleg.