Diphoorn – Diphoorn 5en 5A

Vraagprijs: € 548.000,- k.k.

Diphoorn – Diphoorn 5en 5A

Op een fraaie locatie gelegen vrijstaande woonboerderij met twee zelfstandige woonbestemmingen, grote schuur (250 m²) en een kapschuur met berging. Rondom tuin, erf en weiland. Het geheel ligt op bijna 1 hectare grond.

Het achterhuis van de woonboerderij is omstreeks 1995 verbouwd tot zelfstandige woonruimte. Inpandig zijn de woningen onderling bereikbaar. De verdieping is nu alleen nog toegankelijk via nr 5A. De mogelijkheid bestaat om een aparte toegang tot de nu nog als bergzolder in gebruik zijnde ruimte boven (en via) nr 5 te maken. Hier kunnen eenvoudig meerdere slaapkamers of een hobbyruimte worden gebouwd.

De grote schuur heeft veel bergruimte en 3 paardenboxen. In combinatie met het aangrenzende weiland is het een aantrekkelijk geheel om paarden, pony’s of ander vee te houden.

Tuin met dierenverblijf, boomgaard, sier- en moestuin.

Diphoorn. Waar ligt dat?
De van oorsprong boerennederzetting Diphoorn is gelegen in de gemeente Coevorden, provincie Drenthe. Het ligt direct ten oosten van Sleen en ten westen van Emmen (7 km). Leuk om te weten: de betekenis van Diphoorn is diepgelegen hoorn ofwel hoek. De boerderij ligt ook op een hoek.
Zwolle en Groningen zijn beide binnen 45 autominuten bereikbaar via A37 en N34.

Lees verder over de indeling of maak direct een afspraak voor een bezichtiging. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 9.980 m².

Globale indeling begane grond nummer 5:
Entree met garderobe; hal; slaap-/werkkamer; ruime slaapkamer; gezellige woonkamer met schouw en prachtige houten balken in het zicht; woon-/eetkeuken met rechte inrichting voorzien van inbouwapparatuur. Ook hier een fraai houten plafond! Tevens voorzien van tuindeur. Van hieruit aantrekkelijk uitzicht op eigen weiland. Hal met buitendeur; toilet met wandcloset en fontein; badkamer met douchehoek, wandcloset en wastafelmeubel.

Doorgang naar nummer 5a:
Hal met trapopgang; slaapkamer; woonkamer met open keuken voorzien van L-vormige inrichting en inbouwapparatuur – hier bevindt zich een groot raamkozijn waar vroeger de baanderdeuren zaten -; hal met buitendeur, wasmachineaansluiting en c.v.-ketel; vaste kast met groepenkast; badkamer met douchehoek en wastafel; toilet met wandcloset en fontein.

Verdieping:
Bereikbaar met een vaste trap; overloop; ruime slaapkamer en een tweede slaapkamer. Toegang tot de grote zolder/berging met c.v.-installatie.

Installatie woning:
• Verwarming en warm water door middel van twee c.v.-gas combiketels via radiatoren.
Merk: Bosch (2008) en Nefit (2011).
• Hoofdmeter met tussenmeters. Meterkast nummer 5 met zes groepen. Meterkast nummer 5a met zeven groepen.
• Aanleg glasvezel volgt medio 2020.
• Zie ook bouwkundig inspectierapport voor nadere omschrijving van de installatie.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning, verdere opstallen en erf is de functieaanduiding ‘Wonen ’. Twee wooneenheden!
Weiland heeft een agrarische bestemming. Meer informatie via onze website van Het Betere Boerenerf, via Ruimtelijkeplannen.nl of rechtstreeks bij de gemeente.

Schuur
Afmeting ca. 20 x 12,5 meter; oppervlakte ca. 250 m².
Een traditionele oude landbouwschuur; prachtige houten gebinten. Pannen bedekking. Verdeelt in drie delen. Diverse toegangsdeuren. Twee inpandige bergingen en een grote stalruimte met 3 paardenboxen.

Kapschuur met berging
Afmeting ca. 4,1 x 9,8 meter; oppervlakte ca. 40 m².
Het grootste gedeelte is een kapschuur met ruimte voor 2 auto’s. Ruime inpandige berging van 16m2.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 987 m³; woonoppervlakte ca.224 m²; externe bergruimte 290 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1890. In de loop der jaren diverse verbouwingen waaronder in 1995 toen het achterhuis verbouwd is tot woonruimte.
• Naast de grote schuur is ruimte voor mestopslag.
• De rietenkap is in 2013 aan de straatzijde vernieuwd en uitgevoerd als schroefdak. De andere kant is schoongemaakt en bijgestopt.
• Muren zijn geïsoleerd.
• Energielabel A voor nummer 5a. Energielabel C voor nummer 5.
• Bouwkundig inspectierapport aanwezig. Rapport op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, een unieke situatie: twee woningen onder één dak met ieder een eigen woonbestemming. Bel voor meer informatie met de makelaars van Het Betere Boerenerf.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Diphoorn, Diphoorn op de kaart