Diever – Peperstraat 1

Verkocht

Diever – Peperstraat 1

Een woonboerderij in het centrum van het dorp? Onder de rook van de kerk? In eerste instantie een rare combinatie. Iets wat je niet snel verwacht. Toch kan het!
Deze woonboerderij ligt in het centrum van het dorp, nabij de oude kerk en Brink (soort dorpsplein -> een open ruimte in het centrum van het dorp dat vaak uit gras en bomen bestaat).

Opvallend is de grote achtertuin met veel privacy. Daarnaast heb je alle centrumvoorzieningen binnen wandelafstand.
Deze woonboerderij is eens een pannenkoekenrestaurant geweest. Van het restaurant is niets meer te zien maar het geeft iets aan van mogelijkheden en grote.

Het geheel bestaat eigenlijk uit twee delen; weliswaar onder één kap. Thans wordt het bewoond door twee gezinnen. Er is volgens ons van alles mogelijk: bewoning door een groot gezin, mantelzorg, opvang pleegkinderen, kantoor aan huis of aan huis gebonden beroep. Mede door de ligging zijn er aantrekkelijke varianten te bedenken. Informeer naar de mogelijkheden en bel met de makelaar van Het Betere Boerenerf.

Fantastisch gelegen, gezellige vrijstaande woonboerderij met ruime schuur, carport en grote tuin. De tuin is fraai aangelegd met gazon, borders en terrassen. Praktische hobbyschuur met voorgelegen groot overdekt terras.
Eigen bron aanwezig.

Perceeloppervlakte 1.652 m².

Globale indeling woonboerderij - rechtergedeelte (hoofdbewoning)

Begane grond: entree met garderobe, gezellige woonkamer met schouw; werkplek in de voormalige bedstee; provisiekelder (oude toogkelder); eetgedeelte met een in landelijke stijl uitgevoerde keuken met vaste kast; achter portaal; bijkeuken; toilet.

Verdieping: overloop met bergruimte; slaapkamer I met bedstee; slaapkamer II; complete badkamer; slaapkamer III; slaapkamer IV met vaste kasten.

Sanitair
Badkamer met ligbad en wastafelmeubel met twee wastafels. Toilet met duoblok en fontein.

Keuken
Fraai uitgevoerde keuken in landelijke stijl. Natuurstenen aanrechtblad. L-vormige en rechte inrichting voorzien van groot gasfornuis (Boretti) met afzuigkap, ingebouwde koel-/vriescombinatie en vaatwasmachine.

Installatie
Verwarming en warm water door middel van c.v.-gas combiketel. Merk: AWB. Bouwjaar: 2003. Warm water in de keuken door middel van close-in-boiler. Keuken gedeeltelijk voorzien van elektrische vloerverwarming.

Globale indeling linkergedeelte:

Entree; meterkast (krachtstroom aansluiting).

Ruime woonkamer met houten gebinten in het zich en houten vloerdelen; bergruimte met c.v.-ketelopstelling; knusse slaapkamer open keuken met dubbele inrichting; bergruimte (voorheen damestoilet); badkamer met aparte toilet.

Keuken is eenvoudig uitgevoerd, maar wel praktisch ingericht.
Badkamer met douchehoek en aparte toiletruimte.

Eigen c.v.-gas combiketel. Merk: AWB. Bouwjaar 2003.

Algemeen
• Vrijstaande schuur, afmeting ca. 10 x 5 meter (inclusief luifel); oppervlakte ca. 50 m². Krachtstroom aansluiting.
• Carport met opslag, afmeting ca. 5,3 x 6,3 meter, oppervlakte ca. 33 m².
• Gezellige woonkamer met schouw, voorzien van inzethaard.
• Het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij is niet geheel te achterhalen. De toogkelder dateert volgens deskundigen uit 1700. Het geheel is in de loop der jaren diverse keren verbouwd. Begin jaren 80 is de laatste verbouwing geweest. De stijl uit die periode is nog voor een groot deel zichtbaar in de afwerking.
• Geheel is bouwkundig gekeurd. Rapport is ter inzage beschikbaar.
• Energielabel C.
• Bestemming ‘centrum’. Ga voor meer informatie naar de site van Het Betere Boerenerf.

‘Kortom, fijn wonen in het centrum van het dorp in een gezellige woonboerderij. Bel voor meer informatie.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Peperstraat, Diever op de kaart