Dalfsen – Oosterdalfsersteeg 1

Vraagprijs: € 595.000,- k.k.

Dalfsen – Oosterdalfsersteeg 1

Woonboerderij Overijssel Dalfsen

‘Wonen aan de rand van een nieuwbouwwijk in een oude boerderij. De droom van veel mensen.’

Wie kent de ligging van deze boerderij niet? Vroeger lag haar ligging in het weide veld. Maar door de groei van het dorp is de nieuwbouw tot dit perceel gekomen. De ontwikkeling van de wijk Oosterdalfsen is rekening gehouden met de ligging van dit object. Iets wat we ruimtelijke kwaliteit noemen.

Van oorsprong zal de boerderij dateren uit laat 1800. Een exact bouwjaar met zekerheid noemen kunnen we niet. In de jaren 70 is het geheel verbouwd tot woning. Deze oude boerderij werd ingericht als woonboerderij. De karakteristieke uitstraling met haar rieten kap en wolfseinden is behouden gebleven. Het is goed te zien dat in de loop der jaren het object van binnen gefaseerd is verbouwd. Tja, zo ging dat vroeger. Aan het gebruik van materialen en kleurstelling zijn de bouwstijlen en -perioden te herkennen. We laten het u graag zien tijdens een bezichtiging.

De mogelijkheden om het geheel tot een optimale woning te maken met veel woongenot zijn er zeker. Nu al zijn er diverse slaapkamers op de begane grond. Feitelijk zijn alle voorziening op de begane grond en is de verdieping een opslagruimte. ‘Denk ruim. Laat uw fantasie de vrije loop. Hoeveel kamers zou u hier kunnen realiseren? Wat heeft u nodig?’ Op dit mooie plekje is van alles mogelijk.

De ligging is goed. Aan de rand van een nieuwe woonwijk. De ligging ten opzichte van het dorp is ook goed. Een dorp met veel en een goed voorzieningenniveau en diverse sportmogelijkheden in de directe omgeving. Ook de bereikbaarheid vinden we erg goed. Een gunstige ligging ten opzichte van Zwolle. Dalfsen heeft een NS station en goede openbaar vervoer verbinding.
Ook voor recreatie is er veel aanbod. Het Vechtdal biedt een variatie aan cultuur en natuur.

Rondom de woning een eenvoudige tuin. Voornamelijk bestaat dit uit gazon maar er zijn ook diverse weiden voor het houden van kleinvee zoals geiten en schapen. Er zijn enkele eenvoudig uitgevoerde schuren en stallen aanwezig met carport alsmede een hondenverblijf. De bosschage en singels geven veel privacy en spannende doorkijkjes.

Perceeloppervlakte 2.880 m².

Globale indeling begane grond:

Entree met garderobe; zeer eenvoudig uitgevoerd toilet en badkamer; slaapkamer I; woonkamer met schouw; keuken met eenvoudige inrichting voorzien van tuindeur; vaste kasten met onder meer c.v.-ketelopstelling; hal; berging en meterkast; smalle hal; slaapkamer II; slaapkamer III; slaapkamer IV; brede hal met trapopgang; werkkamer.

Verdieping:

Bereikbaar door middel van vaste trap; grote zolderberging in gebruik als opslagruimte.

Keuken:

De keuken is eenvoudig van inrichting en afwerking. De apparatuur is voor zover aanwezig en bruikbaar, gedateerd en dient vervangen te worden.

Sanitair:

Hoe zullen we het noemen? Retro? Wolkentegels komen toch weer in. Oud? Gedateerd? Of, uitdagend. Wat gaat u er van maken? We laten het aan u over. De foto’s zeggen genoeg.

Installatie woning:

  • Verwarming en warm water door middel van c.v.- combiketel. Type: HR combi ketel. Merk: Intergas. Bouwjaar: 2017.
  • Meterkast met 9 groepen en twee aardlekschakelaars.

Algemeen:

  • Inhoud woning ca. 1.187 m³; woonoppervlakte ca. 343 m². Meetcertificaat aanwezig.
  • Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1880. Verbouwing in de loop der jaren, vanaf 1972.
  • Diverse vloeren voorzien van plavuizen.
  • Woonkamer met ramen voorzien van roeden verdeling. Schouw met houtkachel.
  • Alle slaapkamers zijn voorzien van een wastafel.
  • Werkkamer met wasmachineaansluiting.
  • Energielabel D.
  • Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, het gaat om de locatie, de plek en de ligging. Die is geweldig. Komt u kijken. Bel voor een bezichtiging 088 30 30 930.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Mooi toch … …

Oosterdalfsersteeg, Dalfsen op de kaart