Woonboerderij Overijssel Dalfsen

Dalfsen – Dommelerdijk 5

Vraagprijs: € 795.000,- k.k.

Dalfsen – Dommelerdijk 5

Woonboerderij Overijssel Dalfsen

 

Gelegen in het buitengebied tussen Nieuwleusen en Oudleusen, karakteristieke RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ Overijssel Dalfsen.
Diverse schuren en oude stallen, totaal maar liefst 525 m² schuurruimte.
Er is een ruim erf aanwezig. Perfect voor parkeren, rangeren en voor buitenopslag.

De woonboerderij is dubbel bewoond geweest, in de vorm van inwoning. De bouwkundige staat is in basis goed. De inrichting en afwerking zijn verouderd. We gaan ervan uit dat een nieuwe eigenaar fors gaat verbouwen om het geheel te moderniseren en te isoleren. Houd hier rekening mee bij het uitwerken van uw plannen.

Maar wat is dit een prachtig object om plannen voor te maken!!
De hoofdwoning heeft een fraaie uitstraling, zeker met de oude boomgaard aan de voorzijde. Daarnaast zijn er diverse oude elementen zoals houten balken plafonds en fraaie gebinten.

De woonboerderij kun je natuurlijk als één gezin gaan bewonen. Je kunt er dan prachtige kamers maken, werkkamers en diverse slaapkamers. De keuken maak je tot een royale leef keuken, daar waar het gezin samenkomt om samen de maaltijden te houden en de dag door te nemen. Overigens geeft het bestemmingsplan ook mogelijkheden voor een ‘aanhuisverbonden beroep’ en een Bed & Breakfast.

Ontwikkelen met kwaliteit in het Buitengebied
Een vorm van inwoning in de woonboerderij zou binnen het huidige bestemmingsplan kunnen. Wil je de woonboerderij splitsen in twee eenheden? De schuren afbreken en een bouwkavel realiseren? Het erf delen met meer bewoners? De vierkante meters schuurruimte verkopen?

Gemeente Dalfsen heeft beleidsregels opgesteld die gaan over het ontwikkelen met kwaliteit in het buitengebied. Hierin is veel mogelijk. Woningsplitsing en/of het realiseren van een extra woning zou tot de mogelijkheden behoren. Natuurlijk moet dit allemaal nog uitgewerkt worden en ligt hier nog werk om nader met de gemeente te bespreken. Het beleidsplan hebben wij beschikbaar of kunt u via deze link downloaden.

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u met ons contact opnemen. Maar natuurlijk is het ook verstandig om rechtstreeks met de gemeente Dalfsen hierover contact te hebben.

Perceeloppervlakte 12.260 m2.

 

Dalfsen

Dalfsen is de hoofdplaats van de gemeente Dalfsen, gelegen in de provincie Overijssel. Gelegen nabij Zwolle. Het centrum van Zwolle zou je binnen een half uur kunnen bereiken. Dalfsen heeft een relatief goed winkelaanbod, diverse basisscholen, restaurants en supermarkten. Het is goed bereikbaar en voorzien van een eigen treinstation. Dalfsen staat ook bekend om haar prachtige wandel- en fietsroutes. De woonboerderij aan de Dommelerdijk is gelegen in het buitengebied van Dalfsen. Deze weg is de verbinding tussen Nieuwleusen en Oudleusen. Nummer 5 ligt dichtbij Oudleusen, een buurtschap waar ook enkele basisvoorzieningen aanwezig zijn.

De woonboerderij Overijssel Dalfsen is voorzien van diverse kamers en ruimten. Dit is goed op de plattegrond te bekijken. Voor wat betreft de indeling verwijzen we daarnaar.

De keukeninrichting is verouderd, maar nog wel bruikbaar. Dat geldt ook voor het sanitair. Beide zijn sober wat inrichting en afwerking betreft. Bekijk hiervoor de foto’s.

 

Bijgebouwen

 • Stal I; afmeting ca. 15 x 10 meter; oppervlakte ca. 150 m2. Ingedeeld in meerdere compartimenten, veel bergruimte, stalruimte en een royale hooizolder.
 • Stal II; afmeting ca. 15 x 5 meter; oppervlakte ca. 75 m².
 • Berging; afmeting ca. 19 x 18 meter; oppervlakte ca. 342 m.
 • Verder staan er op het perceel nog drie bijgebouwen met een totale oppervlakte van ca. 1.050 m². Deze bijgebouwen zijn oud en de bouwkundige kwaliteit laat te wensen over. Echter biedt dit wel mogelijkheden voor een eventuele rood voor rood regeling.

 

Algemeen

 • Woonoppervlakte ca. 289 m², overig inpandige ruimte ca. 47 m², inhoud woning ca. 1.137 m³, externe bergruimte ca. 535 m².
 • Verwarming door middel van gaskachels. Warm water door middel van een elektrische boiler.
 • Woonboerderij is niet aangesloten op gemeentelijk riolering; er zijn nog oude mestkelders aanwezig. Ook is er een oude beerput.

‘Kortom, toe aan een uitdaging? Iets kopen om geheel naar wens te verbouwen? Dit is uw kans. Bestudeer onze informatie, verken de omgeving en maak een afspraak voor een bezichtiging.

 

Klik hier voor de vlog over de woning.

 

Wij hebben de volgende informatie voor u beschikbaar:

 1. Uitgebreide brochure.
 2. Informatie over het bestemmingsplan.
 3. Meetcertificaat.
 4. Kadastrale informatie.

 

Aanvaarding in overleg.

Dommelerdijk, Dalfsen op de kaart