Dalfsen – Dommelerdijk 20en 20a

€ 449.000,- k.k.

Dalfsen – Dommelerdijk 20en 20a

Woonboerderij en een bouwkavel.

Hierdoor bieden wij aan:
1) een vrijstaande woonboerderij en (prijsindicatie ca. 300.000 euro k.k.)
2) een perceel met te slopen schuren om te gebruiken als bouwkavel voor het bouwen van een vrijstaande woning (prijsindicatie ca. 150.000 euro k.k.).
De vrijstaande woonboerderij is ingericht om met twee gezinnen te bewonen en heeft globaal de volgende indeling:

Begane grond:
Entree voorhuis met garderobe; toilet; badkamer met ligbad, douchehoek en wastafel; eetkamer met keuken voorzien van rechte inrichting; provisiekelder; woonkamer; slaapkamer. Entree achterhuis met meterkast; toilet; badkamer met ligbad, douchehoek en wastafel; trapopgang; woonkamer; open keuken met L-vormige inrichting.

Verdieping:
Overloop van het voorhuis met twee slaapkamers. Achterhuis met overloop en drie slaapkamers.

Er is totaal ongeveer 730 m² aan schuurruimte aanwezig. De schuren zijn te slopen en daarvoor mag dan een vrijstaande woning worden gebouwd of de bestaande boerderij worden verbouwd tot een volwaardige twee onder éénkapwoning Een en ander conform voorwaarden die de gemeente Dalfsen hieraan stelt vallend onder de regeling Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO). Onconventionele bouw is een mogelijkheid, bijvoorbeeld een aardewoning.

Het geheel is mooi gelegen in het buitengebied. Het object is gelegen in Gemeente Dalfsen, net buiten het dorp tussen Nieuwleusen en Oudleusen. Op enkele minuten fietsen van het centrum van Nieuwleusen. Zo’n 20 minuten rijden tot centrum Zwolle.
Natuurlijk is het ook mogelijk om de schuren te handhaven voor het geval u iets zoekt met veel (geïsoleerde en verwarmde) bergruimte of hobbyruimte. In dat geval heeft u hier ruimte genoeg, totaal maar liefst 730 m² aan bergruimte/opslag.

Ook zijn er andere vervolgfuncties via vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) mogelijk zoals recreatie, zorg, cultuur, educatie en dienstverlening.

Perceeloppervlakte 5.585 m².

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 612 m³; woonoppervlakte ca. 171 m²; externe bergruimte ca. 730 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1935. In de loop der jaren diverse verbouwingen en verbeteringen.
• Geen aansluiting op gemeentelijke riolering. Afvoer via IBA-systeem en beerput.
• Energielabel D.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is beschikbaar.

‘Kortom, als een vrijstaande woonboerderij zoekt en/of een bouwkavel kunt u ons bellen.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Dommelerdijk, Dalfsen op de kaart