Woonboerderij met schuren

Dalfsen – Dommelerdijk 20en 20a

€ 449.000,- k.k.

Dalfsen – Dommelerdijk 20en 20a

‘Woonboerderij met bouwkavel of …’

Mooi gelegen in het buitengebied, vrijstaande WOONBOERDERIJ met SCHUREN (totaal ca. 730 m²). Woonboerderij is ingericht voor huisvesting door twee gezinnen. Daarom een perfect om te gebruiken als inwoning of mantelzorg. Ook is het mogelijk om samen met iemand anders hier iets te realiseren, ieder z’n eigen woning. De schuren zijn te slopen en daar mag dan een woning worden gebouwd. Alternatief is om de bestaande woning te wijzigen in twee wooneenheden, een 2/1 kap woning.

In de schuren was gevestigd meubelhal ‘Oudleusen’. Door de bedrijfsbeëindiging en daarmee het leegkomen van de schuren is het mogelijk om deze schuren te slopen en daar een bouwkavel te realiseren (ook onconventionele bouw is mogelijk). Hierover is contact geweest met gemeente Dalfsen en via een zogenaamde Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO) is dit mogelijk. Ook zijn er andere vervolgfuncties via vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) mogelijk zoals recreatie, zorg, cultuur, educatie en dienstverlening.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de schuren te handhaven voor het geval u iets zoekt met veel (geïsoleerde en verwarmde) bergruimte of hobbyruimte. In dat geval heeft u hier ruimte genoeg, totaal maar liefst 730 m² aan bergruimte/opslag.

Het object is gelegen in Gemeente Dalfsen, net buiten het dorp tussen Nieuwleusen en Oudleusen. Op enkele minuten fietsen van het centrum van Nieuwleusen. Zo’n 20 minuten rijden tot centrum Zwolle.

Ziet u mogelijkheden? Of misschien samen met iemand kopen? Lees verder over de indeling.

Perceeloppervlakte 5.585 m².

Globale indeling woonboerderij

Begane grond:
Entree voorhuis met garderobe; toilet; badkamer met ligbad, douchehoek en wastafel; eetkamer met keuken voorzien van rechte inrichting; provisiekelder; woonkamer; slaapkamer. Entree achterhuis met meterkast; toilet; badkamer met ligbad, douchehoek en wastafel; trapopgang; woonkamer; open keuken met L-vormige inrichting.

Verdieping:
Overloop van het voorhuis met twee slaapkamers. Achterhuis met overloop en drie slaapkamers.

Schuren:
Totaal is er zo’n 730 m² aan schuren en bergingen. Bekijk voor de indeling en afmetingen de plattegronden.
Diverse schuren zijn voorzien van asbesthoudende golfplaten.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 612 m³; woonoppervlakte ca. 171 m²; externe bergruimte ca. 730 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1935. In de loop der jaren diverse verbouwingen en verbeteringen.
• Geen aansluiting op gemeentelijke riolering. Afvoer via IBA-systeem. Tevens is er nog een oude beerput aanwezig.
• Energielabel D.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is beschikbaar.

‘Kortom, een plek met mogelijkheden. Bel voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Dommelerdijk, Dalfsen op de kaart