Bathmen – Menopsweg 14

Vraagprijs: € 1.349.000,- k.k.

Bathmen – Menopsweg 14

Grote WOONBOERDERIJ met ruime SCHUUR (ca. 250 m²) voorzien van MANCAVE en een KAPSCHUUR (ca. 98 m²) voorzien van PAARDENBOXEN.
Tevens een PAARDENBAK en een perceeltje WEILAND.
Grote tuin met diverse terrassen, oude hooiberg en zwembad.

De oorspronkelijke woonboerderij is door de UITGEBOUWDE tuinkamer verbonden met de oude schuur.
Door deze ruimte erbij te betrekken is er VEEL woonruimte ontstaan.
In deze voormalige schuur is in 2012 en PRAKTISCHE eetkeuken gerealiseerd.

GEZELLIG, BEHAAGLIJK en RUIM zijn slechts enkele kernwoorden die op deze woning van toepassing zijn.

Dat geldt zeker voor de tuinkamer.
Een praktische en mooie verbinding tussen de woonboerderij en de keuken.
Je voelt direct de VERBINDING met buiten.
De houten gebinten en de houten plafonds versterken een aangename sfeer.

Bathmen
Een leuk dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Deventer. Provincie Overijssel. In het dorp zelf kunt u terecht voor vrijwel alle primaire voorzieningen. Deventer is snel en goed bereikbaar en heeft diverse winkelcentra. Diverse basisscholen zijn binnen een straal van 3 km te vinden.
Het dorp ligt tussen de Schipbeek in het zuiden en de spoorlijn Deventer-Almelo in het noorden. Gelegen aan de autosnelweg A1 met een eigen afslag (nr. 25).

De boerderij ligt op een mooie PRIVACY volle plek.
Je bereikt het via een doodlopende en uiteindelijk een stuk eigen weg.

Perceeloppervlakte 14.904 m².

Globale indeling begane grond:
Entree via de woonboerderij; trapopgang en garderobekast; meterkast; gezellige woonkamer met tuindeuren en fraai uitgevoerde schouw met open haard; afsluitbare zitkamer (perfect als tv ruimte of iets voor tieners …) met plavuizen vloer; bijkeuken; toilet met fontein; slaapkamer met eigen badkamer; inloopkast.
Grenzend aan de woonkamer de buitenkamer met diverse tuindeuren; eetkamer met keuken; provisieruimte; bijkeuken en hal/portaal.
De buitenkamer heeft ook een eigen verdieping met een eigen trapopgang. Een mooie werkplek.

Verdieping:
Overloop met bergruimte; slaapkamer I; slaapkamer II met vaste kast; bergruimte/vaste kast; badkamer; aparter toilet; slaapkamer III met vaste kast; slaapkamer IV met vaste kast; slaapkamer V met vaste kasten.

Keuken:
Luxe en moderne keuken in landelijke stijl uitgevoerd. Vernieuwd in 2012. Praktische opstelling. Voorzien van natuurstenen blad, gasfornuis, afzuigkap en vaatwasmachine. De hoge plafonds geven een extra ruimtelijk effect, hetgeen versterkt wordt door de diverse raampartijen en tuindeuren. Voorzien van verdieping, die via een aparte trapopgang te bereiken is. Thans wordt het als een slaapzolder gebruikt.
Karakteristiek zijn de houten gebinten, de estriken (een antieke boeren plavuis – een gebakken geglazuurde vloertegel) vloer en de oude stalramen.

Met plezier zult u in deze keuken maaltijden bereiden.
Iedereen zal met een glimlach hier een ontbijtje nuttigen of na het avondeten even dommelen genietend van de behaaglijke warmte van de houtkachel en kijkend naar je zoon of dochter die aan het paardrijden is.

Badkamers:
De badkamer (bij slaapkamer begane grond) is omstreeks 2012 vernieuwd. Uitgevoerd met modern sanitair, mozaïek betegeling en betonlook wanden. Voorzien van ligbad, royale douchehoek, toilet, wastafelmeubel met twee waskommen en designradiator. Vloer met vloerverwarming.
Badkamer op de verdieping met douchecabine, wandcloset, wastafelmeubel en designradiator.
Tevens nog een badkamer op de slaapzolder.

Installatie woning:
• Verwarming en warm water door middel van twee c.v.-gas ketels. Een HR c.v.-gas ketel met indirect gestookte boiler. Merk: Nefit. Bouwjaar 2000. En een HR combiketel. Merk: Nefit. Bouwjaar: 2002.
• Meterkast met 11 groepen en 3 aardlekschakelaars. Voor meer informatie over installatie en overige bouwkundige zaken verwijzen we naar het bouwkundig inspectierapport.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen ’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Schuur
Afmeting ca. 10 x 25 meter; oppervlakte ca. 250 m². Voormalige vee schuur. Aan de buitenzijde voorzien van geverfd houten lariks potdekselwerk. Het dak is voorzien van ABC-golfplaten en aan de binnenzijde voorzien van isolatiemateriaal. Betonnen vloer en houten constructie.
In de schuur eenvoudig sanitair een mancave en veel berg- en opslagruimte. Een prachtige hobbyruimte waar menig man zich prettig zal voelen!

Kapschuur
Afmeting ca. 7 x 14 meter; oppervlakte ca. 98 m². Voorzien van drie paardenboxen, zadelkamer, was- en poetsplaats.

Erf en tuin
Het erf en de tuin zijn praktische ingericht.
Bij de kapschuur een paddock. Het aangrenzend weiland is verdeeld in verschillende percelen (tenminste twee van 5.000 m²).
Paardenbak, afmeting ca. 20 x 40 meter en uitgevoerd met een eb en vloed bodem.
De tuin met royaal gazon en enkele borders.
Tevens een eenvoudig uitgevoerd zwembad (afmeting ca. 5 x 10 meter) met een diepte van ongeveer 1,5 meter. Solar verwarming, een goede duurzame oplossing en een filterinstallatie.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 1.645 m³; woonoppervlakte ca. 440 m²; externe bergruimte ca. 348 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1947. In de loop der jaren diverse verbouwingen waaronder in 2012 de keuken, badkamer en tuinkamer.
• Energielabel D.
• Bouwkundig inspectierapport aanwezig. Rapport op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, een echt familiehuis met veel ruimte en privacy. Leuke en gevarieerde buurt. Bel voor meer informatie met de makelaars van Het Betere Boerenerf en plan een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Menopsweg, Bathmen op de kaart