Balkbrug – Zwolseweg 156

Vraagprijs: € 494.000,- k.k.

Balkbrug – Zwolseweg 156

‘Markante grote woonboerderij met veel schuurruimte (totaal ca. 663 m²) verdeeld over maar liefst vier schuren. Gelegen aan parallelweg van doorgaande weg tussen Nieuwleusen en Balkbrug. Veel privacy. Royaal perceel van ca. 6.250 m². Aan achterzijde heerlijk vrij uitzicht over landerijen.'

Op mooie locatie gelegen, grote VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met 4 vrijstaande schuren (waaronder een oude ligboxenstal). De woonboerderij is erg royaal en bestaat uit twee woongedeelten: één in het voorhuis en één in het achterhuis en telt in totaal maar liefst 7 slaap-/werkkamers! Het achterhuis is in de loop der jaren gemoderniseerd. Mede door deze twee eenheden is het een perfect object om met twee gezinnen te gaan bewonen. Of denk aan mantelzorg. Een andere mogelijkheid is om dit te verhuren. Ook pleegzorg of soortgelijke huisvesting zou gezien het aantal slaapkamers wellicht een mogelijkheid zijn.

De diverse schuren lenen zich uitstekend voor het houden van paarden, jong- of kleinvee. Rondom de woonboerderij en verdere opstallen een siertuin met groot gazon, diverse terrassen en borders. Al met al voldoende mogelijkheden voor het parkeren en rangeren van auto’s en/of trailer.

Het weiland direct aangrenzend is optioneel erbij te kopen. Het geheel dient nog door het kadaster ingemeten te worden. Dit is in overleg met de koper.

Ligging
Geheel is gelegen in het buitengebied aan parallelweg van provinciale weg tussen Nieuwleusen en Balkbrug. Perfect bereikbaar en geografisch zeer gunstig gelegen. Op slechts een 10 minuten van afslag de Lichtmis van de A28. Zwolle is binnen een 20 minuten te bereiken evenals Hoogeveen. Balkbrug is op een enkele kilometer gelegen.

Indeling woonboerderij:

Voorhuis:
De woonboerderij is verdeeld is twee woondelen: één in het voorhuis en één in het achterhuis. Het voorhuis is momenteel verhuurd en heeft de volgende indeling: begane grond met entree via zijdeur; hal; gang; dichte keuken met eenvoudige doch praktische inrichting voorzien van inbouwapparatuur; woonkamer met erker; gang; opkamer/slaapkamer; gang/zijportaal; eenvoudig uitgevoerde badkamer met douche met wastafelmeubel; toilet en vaste kast. Doorgang naar achterhuis. Eigen trapopgang naar verdieping: overloop; twee slaapkamers; veel bergruimte.

Achterhuis:
Entree via de bijkeuken of via de centrale hal; gang; tuingerichte woonkamer van waaruit prachtig uitzicht over landerijen; half open keuken met luxe en moderne inrichting voorzien van inbouwapparatuur; bijkeuken met extra keukenblad en wasmachineaansluiting; grote slaapkamer; luxe en moderne badkamer onder andere met ligbad voorzien van whirlpool, douchehoek, dubbele wastafel en wandcloset. Prachtige uitvoering en stijlvol ingericht. Kantoorruimte; toilet.  
Ook deze woonruimte heeft een eigen trapopgang naar de verdieping. Overloop; twee slaapkamers; hobbykamer; aparte toilet.
 

Installaties:
Verwarming door middel van pellet kachel. Bouwjaar 2008. Begane grondvloer achterste gedeelte is voorzien van vloerverwarming. Het voorste gedeelte en de eerste verdieping zijn verwarmd door middel van radiatoren.
Warm water door middel van boiler (eigendom).

Schuren:

Schuur I (oude kapschuur); afmeting ca. 17,8 x 8,8 meter; oppervlakte ca. 157 m². Mooie opslag-/hobbyruimte. Voorzien van inpandig kantoor. Betonnen borstweringen waarop houten rabatdelen.

Schuur II; afmeting ca. 11,3 x 8,5 meter; oppervlakte ca. 96 m². Dit betreft een voormalige varkensschuur, gelegen aan de oostzijde van de woonboerderij. Fijne ruimte om tuinspullen in op te bergen of om lekker in te klussen. Gemetselde gevels; houten kap constructie met golfplaten bedekking. Voorgevel met houten voorzetwand.

Schuur III; afmeting ca. 10,4 x 10,4 meter; oppervlakte 108 m². Gelegen voor schuur I. Een prachtige hobbyruimte. Opstelplaats van de pelletkachel. Gemetselde gevels met houten kapconstructie voorzien van golfplaten bedekking. Tevens houtwerk en damwandprofielen.

Schuur IV (voormalige ligboxenstal) afmeting ca. 28 x 16,5 meter; oppervlakte ca. 462 m². Ideaal om te gebruiken als caravanstalling of als grote werkplaats. Interne werkplaats/opslagruimte aanwezig. Gemetselde gevels; stalen spantconstructie met houten gordingen en golfplaten bedekking. Aan de voor- en achterzijde grote schuifdeuren. Deze schuur is het meest westelijk gelegen op het perceel.

Bestemming:
Geheel is aangewezen als 'agrarisch met waarden - Besloten veenontginningslandschap'. Dit betekend onder meer dat deze gronden bestemd zijn voor de uitoefening van één agrarisch bedrijf met daaraan ondergeschikt niet-agrarische nevenactiviteiten, bed and breakfast; statische opslag in bestaande gebouwen, kleinschalig kamperen of een agrarisch loonbedrijf. Binnen het bestemmingsplan is er een wijzigingsbevoegd voor Burgemeester en wethouders om het te wijzigen in 'wonen'. Klik op de button 'bestemming' voor meer informatie of neem contact met ons of met gemeente Hardenberg op.

Algemeen:
• Bouwjaar 1910. Omstreeks 2008 gedeeltelijk verbouwd.
• Woonoppervlak ca. 278 m², externe bergruimte ca. 663 m². Inhoud woonboerderij ca. 1.092 m³.
• Woonboerderij is voorzien van dak-, vloer- en muurisolatie alsmede voorzien van isolerende beglazing.
• Woonboerderij is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen.
• Aangesloten op gemeentelijke riolering. Er zijn nog wel enkele mestkelders aanwezig.
• Er is geen gasaansluiting aanwezig.
• Geheel is bouwkundig gekeurd, waardoor u als koper goed op de hoogte bent van de staat en toestand.

‘Kortom, een prachtig object met veel mogelijkheden. Altijd al een camping willen beginnen of heeft u veel hobbyruimte nodig? Dan is dit uw kans. Download onze brochure en maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Aanvaarding in overleg.
Uitgebreide documentatie beschikbaar.

Woning video

Zwolseweg, Balkbrug op de kaart