Balkbrug – Kievitshaar 4

€ 599.000,- k.k.

Balkbrug – Kievitshaar 4

‘Echt wonen in’t veld!

Karakteristieke grote woonboerderij met veel schuurruimte (ca. 381 m²). Prachtig gelegen met veel privacy, door ligging op enige afstand van de openbare weg. Panoramisch uitzicht over landerijen.’

Prachtig vrij gelegen, nabij bossen en toegankelijk via verharde weg (puinweg), grote VRIJSTAANDE rietgedekte WOONBOERDERIJ met twee schuren ( totaal ca. 381 m²). Eén schuur is inpandig bereikbaar. De andere schuur is vrijstaand en heeft voldoende hoogte voor camper of caravan. De woonboerderij is door de grootte en de indeling uitermate geschikt voor inwoning of mantelzorg. Het geheel telt twee woonkamers, keukens en badkamers en heeft voldoende slaapkamers.

De woonboerderij is karakteristiek te noemen. Dat zult u zeker zien op de foto’s. De wolfseinden rieten kap, de roeden verdeling van de ramen en de prachtige rood geschilderde luiken bevestigen dat.
Rondom de woonboerderij een tuin bestaande uit groot gazon voorzien van diverse terrassen. Tevens een overdekt terras en een eigen bos. Ook een kippenhok ontbreekt niet op het erf.

Veel bestrating en derhalve voldoende mogelijkheden voor parkeren en rangeren. Ook voor auto’s met trailer.
Geheel is gelegen in het buitengebied op de lijn Ommen – De Wijk, nabij Balkbrug en Punthorst. Het ligt om ongeveer 20 minuten rijden van Zwolle.

Het is mogelijk om grond bij te kopen. Het geheel dient nog nader ingemeten te worden. Derhalve een perfect object als je paarden zou willen houden. Perceeloppervlakte 10.309 m².

Indeling woonboerderij:
Begane grond:
Entree met trapopgang; praktische eetkeuken; gezellige woonkamer met balken plafond en schouw voorzien van houtkachel; gang; toilet; badkamer; slaapkamer I; werkkamer I; slaapkamer II; werkkamer II; tweede woonkamer; half-open keuken; slaapkamer III; tweede badkamer; tweede toilet. Doorgang naar de aangebouwde stenen schuur met inpandige garage en verdieping.

Verdieping:
Overloop; slaapkamer IV; slaapkamer V. Een tweede aparte trapopgang; overloop met aansluitend slaapkamer VI.

Sanitair:
– Fraai uitgevoerde badkamer (verbouwd omstreeks 2009) met ligbad, ruime douchehoek en dubbele wastafel. Voorzien van vloer- en wandbetegeling en vloer uitgevoerd met vloerverwarming.
– Ruim toilet met wandcloset en karakteristiek fontein. Fraai uitgevoerde plavuizen vloer en teven gedeeltelijk voorzien van wandbetegeling.
– Tweede badkamer is uitgevoerd in lichte kleuren met ligbad in combinatie met douche, een aparte douchehoek, wastafel en wasmachineaansluiting.
– Tweede toilet met duoblok en fontein. Vloer- en wandbetegeling.

Keuken:
– Praktische eetkeuken met U-vormige inrichting voorzien van ingebouwde keramische kookplaat, afzuigkap. Tevens opstelling voor koel- en vrieskast. Keuken is groot genoeg voor het plaatsen van een eettafel.
– Tweede keuken is voorzien van een eenvoudige rechte opstelling. Gasaansluiting en wasemkap zijn aanwezig.

Installaties:
– Verwarming en warmwater door middel van twee c.v.-gas combiketels. Merk: Intergas. Uit het bouwjaar 2008.

Aangebouwde schuur:
Afmeting ca. 17,5 x 12,1 meter; oppervlakte ca. 212 m². Deze grote schuur is voorzien van een betonnen vloer. In kalkzandsteen gemetselde muren met houten rabatdelen aan de buitenzijde. Schuifdeuren met hoge inrijhoogte. Inpandige bergruimte voorzien van wasmachineaansluiting. Grote verdieping voor opslag.

Vrijstaande schuur met garage:
Afmeting schuur ca. 8,65 x 13,85 meter; oppervlakte ca. 120 m². Afmeting garage ca. 8,65 x 5,73 meter; oppervlakte ca. 50 m². Uitgevoerd met gemetselde gevels en topgevels met damwandprofielplaten. Vloer met betonnen tegels. Voorzien van diverse schuifdeuren. Al met al en mooie schuur voor caravans of om paardenboxen in te maken.
Garage is voorzien van een trapopgang naar de zolder.

Vrijstaande kapschuur:
Eenvoudige schuur. Deze moet gerenoveerd worden.

Algemeen:
• Bouwjaar 1950. Omstreeks 2009 voor een deel verbouwd.
• Woonoppervlak ca. 300 m², externe bergruimte ca. 189 m², overige inpandige ruimte ca. 212 m². Inhoud ca. 1.860 m³.
• De woonboerderij heeft een woonbestemming.
• Rieten kap is in 2017 onderhouden.
• Entree en gang voorzien van plavuizen vloer.
• De woning is voorzien van muurisolatie alsmede van isolerende beglazing.
• Aangesloten op gemeentelijke riolering. Er zijn nog wel enkele mestkelders aanwezig en een oude septictank.
• Glasvezel aanwezig.
• Bouwkundig gekeurd.

‘Kortom, zoek je rust en ruimte om je heen. Een plek voor je paarden of hobbyruimte? Download onze brochure en maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Aanvaarding in overleg.
Uitgebreide documentatie beschikbaar.

Woning video

Kievitshaar, Balkbrug op de kaart