Waarom u een NVM-makelaar kiest

De Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM, is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. Het feit dat u een NVM-deskundige inschakelt, geeft aan dat u dit niet aan zo maar aan een makelaar/taxateur overlaat. U kiest voor kwaliteit.

Dat uw makelaar of taxateur lid is van de NVM biedt u een aantal voordelen:

Deskundigheid

 • Een NVM-makelaar/taxateur is goed opgeleid en houdt zijn kennis permanent op peil. Hij/zij is verplicht 8 dagdelen per jaar in de schoolbanken te gaan om de kennis op peil te houden.
 • Ook medewerkers zijn goed opgeleid en gecertificeerd, zodat u de kwaliteit kunt verwachten waar u recht op heeft.
 • De NVM-deskundige kent de markt goed.
 • Uw makelaar/taxateur adviseert over alle aspecten van aan- of verkoop. Hij/zij heeft bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische haken en ogen.
 • Een NVM-makelaar beschikt over een enorme NVM-database met informatie. Daardoor kan hij uitstekend advies geven en onderbouwen.
 • Marketing is belangrijk onderdeel voor de verkoop van uw huis. NVM heeft verschillende instrumenten ontwikkeld om uw verkoop te ondersteunen. Denk aan Funda, maar ook aan producten als de NoRisk-clausule.

Betrouwbaarheid

 • Een NVM-makelaar/taxateur gedraagt zich volgens de NVM-Erecode. Hij/zij treedt niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen.
 • Hij/zij behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij.
 • NVM ziet er streng op toe dat een NVM-makelaar uitsluitend de belangen van zijn opdrachtgever behartigt. Dit houdt onder andere in dat de makelaar óf opkomt voor de belangen van de verkoper, óf voor de koper. Maar nooit voor beiden tegelijk.

Ook moet een NVM-makelaar voorkomen dat hij in een positie terechtkomt dat er zich een verstrengeling van belangen zou kunnen voordoen. Zo mag een makelaar die optreedt namens de verkoper, de koper niet zonder toestemming een advies uitbrengen over de financiering van datzelfde pand. In dit geval mag de makelaar nooit een advies uitbrengen over de hoogte van een uit te brengen bod, omdat hij anders de belangen van de verkoper zou schaden.

Zekerheid

 • Een NVM-makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in uw belang.
 • Voor eventuele klachten over en geschillen met uw NVM-makelaar kunt u terecht bij de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM en indien nodig een beroep doen op de geschillencommissie van de NVM en de onafhankelijke tuchtrechtspraak.
 • U kunt bij veel NVM-makelaars een NVM Huisgarantie afsluiten, waardoor u ingedekt bent voor eventuele verborgen gebreken aan uw woning.

Het Betere Boerenerf is lid van de NVM. Nog meer zekerheid, betrouwbaarheid en deskundigheid bij de verkoop van uw woonboerderij. Bel nu om ons in te schakelen als uw NVM verkoopmakelaar. Of als u een woonboerderij wilt kopen als uw NVM aankoopmakelaar.

Bescheidenheid siert. Maar we krijgen vaak complimenten uit de markt.

Wat andere verkopers zeggen over ons?

We bevelen jullie aan. Echte specialisten. Zo verkoop je tenminste!
Professioneel, deskundig, vastberaden.
Je kunt merken dat hun aanpak anders is. Ze weten waar ze het over hebben.