Corona en een huis bekijken

Voor de veiligheid van ons allemaal.

Je huis verkopen, een taxatie, een waardebepaling of een bezichtiging. Kan dat nog? Ja. Het kan nog steeds. Wel hebben we enkele richtlijnen opgezet voor extra veiligheid van ons allemaal.

Wij zijn klantgericht. Mensen bij elkaar brengen. Contacten tot stand brengen. Koppelen. Makelen is mensenwerk. Het Coronavirus en de daarmee samenhangende regels van de regering hebben hierop grote invloed.

Nieuwe technieken ingezet

Het Betere Boerenerf werkt met de allernieuwste technieken. Ons complete aanbod is te vinden via onze website. De meeste woningen hebben een uitgebreide reportage, veel foto’s, 360 graden foto’s en een video.

We beginnen met webinars waarin we op geplande tijden als het ware LIVE met u de woning doorlopen. Dit is interactief en u kunt direct vragen stellen.

We maken gebruik van livechat verbindingen zodat we ook als het ware bij elkaar aan tafel zitten.

Voor het bepalen van de waarde van uw woning komen we bij u thuis maar zorgen we voor de nodige hygiëne en nemen we voorzorgsmaatregelen. Het verkoopgesprek gaat daarna online.

Koopovereenkomsten worden digitaal ondertekend.

 

Deze instructies gelden er voor onze contacten, zoals bij bezichtigingen, taxaties en waardebepalingen. Gericht op zo kort mogelijke contacten om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 

Bezichtigingen

Fysieke bezichtigingen zijn noodzakelijk om een huis te kopen. Maar bezichtigingen brengen ook besmettingsrisico’s met zich mee, voor alle betrokkenen.

Bij bezichtigingen zullen onze makelaars handschoenen dragen en deuren voor u openen. U hoeft zelf geen dingen of deuren in de woning aan te raken. Daarnaast houden we een onderlinge afstand aan van tenminste 1,5 meter.

Voordat een afspraak wordt ingepland nemen we een algemene vragenlijst met u door. Gericht om inzicht te krijgen in uw situatie.  Daarnaast mag u met twee personen komen. Meer is niet mogelijk.

Van de verkoper vragen we om voor- en na de bezichtiging alle deurklinken schoon te maken/te desinfecteren. Kijkers vragen we om geen deurklinken, kranen, lichtschakelaars e.d. aan te raken.

 

Taxaties

Een opname door de makelaar/taxateur is noodzakelijk. Ook dient hij foto’s te maken van de woning. De makelaar zal handschoenen dragen. Ook houden we een onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter aan. Er hoeft in beginsel niemand aanwezig te zijn. Of als u thuis bent laat dan de makelaar binnen en die doet vervolgens zijn werk zo snel en efficiënt mogelijk.

 

Opnames verkoop en waardebepalingen

We bieden twee mogelijkheden aan.

1) De makelaar komt bij u langs. Hij loopt de woning met u door. Ook hierbij zal hij handschoenen dragen. We gaan ervanuit dat u ook in goede gezondheid bent. Tekeningen en verdere stukken neemt hij mee naar kantoor. Via een chatcessie/videobellen hebben we daarna contact; we bespreken dan de waarde van uw woning en nemen het plan van aanpak door voor de verkoop van uw woning.

2) Wij blijven op kantoor. Via facetime/foto’s/video die uzelf hebt gemaakt of maakt bekijken wij uw woning. Tekeningen mailt u aan ons door evenals verdere relevante informatie. Via een chatcessie/videobellen hebben we contact; we bespreken de waarde van uw woning en we nemen het plan van aanpak door voor de verkoop van uw woning.

 

Wat kunt u verder doen om verspreiding zoveel als mogelijk te voorkomen?

  • Blijf thuis bij klachten (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts)
  • Mijd sociale contacten
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Zorg voor goede hygiëne maatregelen:
  1. Was je handen regelmatig met water en zeep
  2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  3. Gebruik papieren zakdoekjes
  4. Geen handen schudden
  5. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere personen

Het hiervoor vermelde zijn algemene richtlijnen. Per situatie kunnen we hiervan afwijken.

Namens Het Betere Boerenerf,

 

Harry Spans

Beëdigd makelaar en taxateur o.g.