Bijzondere tijden

Wat zijn het bijzondere tijden. Het corona virus steekt weer de kop op, maar ook de zomerperiode is in volle gang. Lekker op vakantie in eigen land is het devies, maar wel met alle voorzorgsmaatregelen van dien. En de woningmarkt? Die gaat eigenlijk gewoon door.

Na een hele korte terugval is de markt weer volop in beweging en er worden veel woonboerderijen verkocht. De laatste weken krijg ik dan ook vaak de vraag of dit het juiste moment is om te verkopen. Volgens mij is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Verkopen met een missie is dan juist belangrijk. Wat wordt de nieuwe stap en hoe is de markt voor een specifieke woning? Samen een plan van aanpak smeden voor een succesvolle verkoop is zeer verstandig. Eerlijk gezegd is het moeilijk om een prognose te geven voor de komende periode. Door er met elkaar over te praten komen er vaak mooie oplossingen aan bod. Soms wordt een verkoop meteen opgestart, in andere gevallen volgt dit later. Allemaal maatwerk passend voor verschillende behoeftes. Juist dit is onderscheidend vermogen in de huidige markt. De juiste stap op het juiste moment.

Uiteraard is de vraagstelling ook als koper actueel. Is de markt juist nu goed om te kopen of niet? Een logische vraag die vaak gesteld wordt. Huren is duur, rentes zijn laag en met de aflossing creëer je je eigen vermogen. Ook hier is het persoonlijke belang het allerbelangrijkste. Een hoge aankoopprijs is kijkend naar het verleden misschien wel het geval, maar kijk ook eens naar de toekomst. Ook hier geldt weer ‘koop met een missie’. Juist onderzoek doen en op het juiste moment een woning kopen is essentieel.

Met een eigen kijk op de woningmarkt en onze unieke expertise in woonboerderijen komen wij tot passende oplossingen. Een eerste kennismaking geeft al veel duidelijkheid en helpt in het maken van de juiste stap. Bel ons eens voor een kop koffie.

Met twee NVM-Makelaars en gecertificeerde taxateurs kunnen wij u altijd van dienst zijn. Uiteraard ook tijdens vakantie/Corona.