Woonboerderij Overijssel – Rouveen – Oude Rijksweg 581

€ 498.000,- k.k.

Woonboerderij Overijssel – Rouveen – Oude Rijksweg 581

Woonboerderij Overijssel Gemeente Staphorst Rouveen Oude Rijksweg 581

‘Prachtige woonboerderij met streekeigen details’

Een prachtige ruime vrijstaande WOONBOERDERIJ met vernieuwde KAPSCHUUR gelegen op mooie locatie. De woonboerderij is van oorsprong eind 1800 gebouwd, doch in de loop der jaren verbouwd. Het voorhuis is voor het laatst in 1989 verbouwd. Het achterhuis is ongeveer 2 jaar later aangepakt. Het bijzondere van deze woning zijn de vele kamers op de begane grond en verdieping. Daarnaast de inpandige garage en hobbyruimte. Ook de fraai uitgevoerde keuken past in het geheel. De afwerking en onderhoud zijn goed.

Rondom fraai aangelegde en verzorgde tuin. Veel gazon, enkele borders, ruime terrassen en enkele parkeerplaatsen. Klein weitje aan de voorzijde grenzend aan de weg (bij het blauwe hekje).

Het metselwerk met hanenkammen en boeren vlechtingen, de wolfseinden van de kap , het riet op het dak en niet te vergeten de luiken, de roedenverdeling en levensboom bij de voordeur, geven het geheel een stijlvolle en authentieke uitstraling. Het ontvangst binnen is hartverwarmend. De ruimten zijn eveneens stijlvol, gezellig en praktisch ingericht. Niet voor niets is het een beschermt dorpsgezicht. Wilt u wonen in deze boerderij met alle hedendaagse gemakken? Lees verder over de indeling of maak direct een afspraak voor een bezichtiging. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 1.975 m².

Globale indeling begane grond:
Entree met garderobe voorzien van plavuizen vloer; toilet; gezellige woonkamer met balken plafond en gaskachel voorzien van schouw met wandbetegeling; keuken met drie dubbele rechte inrichting voorzien van inbouwapparatuur en lichtkoepels; kantoor/slaapkamer I met vaste kast; hal; provisiekelder; bijkeuken; slaapkamer II met vaste kast; slaapkamer III met vaste kast; slaapkamer IV met vaste kast en kastenwand; complete luxe en moderne badkamer; inpandige garage en hobbyruimte/werkplaats.

Verdieping:
Overloop met vaste kast; slaapkamer IV; slaapkamer V met wastafel; royale zolder met veel bergruimte.

Keuken:
Deze keuken is te typeren als praktische woon-/eetkeuken. Omstreeks 2005 vernieuwd en voorzien van een drie dubbele rechte inrichting met natuurstenen aanrechtblad (granito – in het werk gestort), gasfornuis met een prachtige nieuw gebouwde schouw voorzien van ingebouwde afzuigkap, vaatwasmachine, magnetron koelkast en koffiezetapparaat. Een stijlvolle ruimte met onder meer houten gebinten in het zicht. Vloer afgewerkt met plavuizen en voorzien van vloerverwarming. Groot genoeg voor een grote eettafel.

Sanitair:
Toilet met wandcloset en fontein. Luxe en moderne badkamer met ligbad voorzien van whirlpool, douchehoek , wastafelmeubel en designradiator.

Installatie woning:
• Verwarming door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren en gedeeltelijk door middel van vloerverwarming. Merk: Nefit. Bouwjaar: 2007. In de hobbyruimte heteluchtverwarming en een geiser.
• Meterkast met 9 groepen en 2 aardlekschakelaars.
• Mechanische ventilatie.

Kapschuur:
In traditionele stijl gebouwde kapschuur met houten gebintconstructie en klinkervloer. Met afgesloten berging. Afmeting ca. 12 x 5,8 meter; oppervlakte ca. 70 m². Voldoende hoog voor caravan of camper.

Tuinschuur:
Leuke tuinschuur, perfect voor opslag van tuingereedschap en tuinmeubilair. Met overdekte terrassen. Afmeting van de schuur, ca. 7,8 x 3,5 meter; oppervlakte ca. 27 m².

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen en Karakteristiek’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 1.608 m³; woonoppervlakte ca.308 m²; overige inpandige ruimte 129 m²; externe bergruimte ca. 49 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning eind1800. Diverse verbouwingen in de loop der jaren. Voorhuis verbouwing in 1989, achterhuis verbouwd in 1991.
• Rietenkap van de woning is omstreeks 2010 vernieuwd en vorig jaar zijn er nog onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.
• Bijkeuken met wasmachineaansluiting, spoelunit en buitendeur.
• Achterhuis met betonnen vloer, spoelunit en garagedeur.
• Aangesloten op gemeentelijke riolering.
• Energielabel C.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, een prachtige en praktische woonboerderij met veel kamers en hobbyruimte. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.


Woonboerderij te koop Overijssel; Woonboerderij Overijssel Staphorst Rouveen; Woonboerderij kopen Overijssel; Woonboerderij kopen Staphorst Rouveen; Boerderij Overijssel; Woonboerderij kopen Overijssel Staphorst Rouveen; Woonboerderij te koop in Rouveen; Te koop boerderij in Rouveen Staphorst Overijssel; koopwoningen Overijssel Staphorst Rouveen; Boerenerfmakelaar Overijssel Staphorst Rouveen; staphorster boerderij; Woonboerderij Funda Staphorst Rouveen; Funda Rouveen Oude Rijksweg.

Oude Rijksweg, Rouveen op de kaart