Stadskanaal – Scheepswerfstraat 38-39

€ 389.000,- k.k.

Stadskanaal – Scheepswerfstraat 38-39

‘Wonen in een statige Groninger boerderij! En houd je er van om je handen uit de mouwen te steken? Dan is dit iets voor je!’

Provincie Groningen – Stadskanaal – Statige monumentale woonboerderij – Scheepswerfstraat 38 – 39 – Te Koop via Het Betere Boerenerf, makelaars in woonboerderijen.

Als je over de Scheepswerfstraat rijdt – evenwijdig aan het Stadskanaal – wordt je blik automatisch hierheen getrokken. Achter twee prachtige kastanje bomen (ook deze zijn monumentaal. Eén ervan wordt binnenkort gekapt) ligt deze prachtig statige boerderij. Beeldbepalend voor de omgeving en zeer karakteristiek. Niet voor niets een rijksmonument. Een zogenaamde Oldambster boerderij gebouwd in 1891.

Deze monumentale boerderij is prachtig gelegen in het centrum van het dorp. Dat betekent enerzijds dat de winkels binnen handbereik liggen. Anderzijds ligt het aan de rand van de bebouwing. Daardoor heb je aan de achterzijde prachtig uitzicht over je eigen weiland.

Rondom de woning tuin en weiland.

Perceeloppervlakte 20.859 m² (iets meer dan 2 ha).

Indeling:
Het voorhuis is bewoonbaar geweest en bestaat uit diverse vertrekken. We verwijzen graag naar de plattegronden. Die geven een goed beeld van de indeling. Het achterhuis is thans in gebruik als opslagruimte en stal.
Voorhuis met diverse authentieke elementen zoals schitterende paneeldeuren, stucplafonds, schouw en hoge plafonds.

Monument
Het wonen in een rijksmonument heeft naar onze mening veel voordelen. Wat het betekent om te wonen in een rijksmonument kunt u lezen in een brochure die u via onze site kunt downloaden. Ook kunt u dit bij ons opvragen.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning en verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Woondoeleinden’. Meer informatie via onze website onder de button ‘bestemming’.

Tja, voor wie?
Grote gezinnen, samengestelde gezinnen, bouwvakkers, doe-het-zelvers, dubbele bewoning, inwoning, mantelzorg, pleegzorg, we noemen zo maar wat mogelijkheden. We kunnen stellen dat het een bijzonder object is. De eigenaren zijn enkele jaren geleden begonnen met een renovatie. Voor wat betreft het casco is dit grotendeels gelukt en gereed. De binnenzijde is nu aan de beurt en eerlijk gezegd heeft de verkoper daar de gezondheid niet meer voor om dit aan te pakken. Het is een object met veel potentie!

Vanwege de perceeloppervlakte ook zeer interessant als je paarden wilt houden of ander kleinvee.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 5.000 m³ (voorhuis en achterhuis); woonoppervlakte ca. 170 m²; overige inpandige ruimte 500 m².
• Bouwjaar woning 1891; omstreeks 1948 verbouwd evenals in de loop der jaren diverse aanpassingen.

‘Kortom, een leuke uitdaging om dit aan te pakken in een boerderij met heel veel potentie.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Scheepswerfstraat, Stadskanaal op de kaart