Koekange – Hooijersteeg 3

€ 589.000,- k.k.

Koekange – Hooijersteeg 3

‘Lieflijk wonen in parkachtige omgeving’

Gelegen in het buitengebied onder de rook van Meppel, lieflijke WOONBOERDERIJ met aanbouw, ROYAAL ATELIER, CARPORTS en BAKHUIS. Rondom een grote tuin met veel gazon, bosschages en natuurlijke vijver. Diverse terrassen waaronder een zitkuil en een veranda welke in bijzondere stijl is uitgevoerd. De oorspronkelijke boerderij is in de 90-er jaren verbouwd waarbij de oude schuur via een corridor bij erbij is betrokken.

Opvallend is het atelier. Een knipoog naar een hooiberg als vorm met volledige raampartijen gevels. Een lust voor een ieder die dit als atelier zou gebruiken. Volgens het bestemmingsplan is er een winkel c.q. ambachtelijk bedrijf toegestaan.

De woonruimte van de oorspronkelijke boerderij is vergroot door de links gelegen schuur te verbouwen. Daar is de keuken gerealiseerd alsmede een tuinkamer. De prachtige hoge kozijnen met isolerende beglazing geven veel lichtinval.

De serre en tuinkamer geven uitzicht op de parkachtige tuin. Tot rust komen kan hier zeker. Even ’s avonds een wandeling maken door je eigen parkje of even zitten met een glaasje wijn in het prieel. Een waar genot. Ook is het goed vertoeven in het overdekte terras (opp. ca. 25 m²). Geniet van de vele vogels, kikkers en andere schatten die de natuur te bieden heeft. Met meer dan 1,1 ha grond is het een ruim perceel te noemen.

Wonen in een charmante boerderij op een fantastische locatie? Lees verder over de indeling of maak direct een afspraak voor een bezichtiging. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 11.362 m².

Globale indeling begane grond:
Entree met garderobe in de hal; slaapkamer (voormalige woonkamer in voorhuis) met eigen badkamer; meterkast; tweede badkamer; gezellige woonkamer met serre en tuindeuren. Tevens een schouw met gashaard. Vloer voorzien van marmer tegels en vloerverwarming; keuken met vaste kast voorzien van wasmachineaansluiting; tuinkamer met buitendeur.

Verdieping:
Bereikbaar via vlizotrap in de hal; zolderkamer met zolderberging met c.v.-ketelopstellling.

Eetkeuken:
Eetkeuken met rechte inrichting voorzien van ingebouwde keramische kookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasmachineaansluiting en koel-/vriescombinatie. Vloer afgewerkt met plavuizen

Sanitair:
Badkamer bij slaapkamer met ligbad, toilet en wastafelmeubel. Tweede badkamer met douchehoek, toilet, bidet en wastafel. Voorzien van vloer- en wandbetegeling.

Installatie woning:
• Verwarming door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren en gedeeltelijk door middel van vloerverwarming. Merk: Atag. Type: HR combi ketel. Bouwjaar: 2004.
• Meterkast met 7 groepen en 2 aardlekschakelaars.

Atelier:
Prominent op het terrein gelegen fraai atelier. Afmeting ca. 6,13 x 6,13 meter, oppervlakte ca. 38 m².
Traditioneel gebouwd met houten constructie; natuurstenen vloer en gasaansluiting.

Carport:
Royale carport met een totale afmeting van ca. 4 x 14 meter; oppervlakte ca. 56 m². Halfsteens muren en Dit is met recht een authentieke schuur. Oud gebintwerk met houten gevels en rieten dak.

Bakhuis:
Traditioneel gebouwd bakhuis. Afmeting ca. 2 x 5 meter; oppervlakte ca. 10 m².

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen, Archeologie, karakteristiek en detailhandel.’ Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf of via ruimtelijkeplannen.nl.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 629 m³; woonoppervlakte ca. 150 m²; overige inpandige ruimte 19 m²; externe bergruimte ca. 51 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning rond 1920; doch in de loop der jaren diverse verbouwingen en aanpassingen.
• Grotendeels voorzien van isolerende beglazing.
• Energielabel C.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, hier woont u lieflijk in een parkachtige omgeving. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Hooijersteeg, Koekange op de kaart