IJsselham – IJsselhammerweg 8

€ 558.000,- k.k.

IJsselham – IJsselhammerweg 8

‘Modern wonen in ‘Het Behouden Huis’ in Nationaal Park Weerribben-Wieden’

Deze WOONBOERDERIJ met groot ACHTERHUIS en vrijstaande KAPSCHUUR heeft een fascinerende ligging en is bijzonder verrassend te noemen. Van oorsprong gebouwd omstreeks 1876 en tussen 2002 en 2008 grondig gerenoveerd. Een renovatie waarbij de hedendaagse gemakken in een moderne uitstraling zijn aangebracht. Het gevoel van ‘vroeger’, de gezelligheid en authenticiteit is gebleven. Wie van koken houdt zal zich hier snel thuis voelen en zal snel aan de slag willen. Een luxe en moderne inrichting met veel, hoogwaardig inbouwapparatuur.
Rondom tuin met terras, borders en een kleine wei voor het houden van enkele geiten of schaapjes.

De woonkamer is gezellig te noemen en ademt nog de sfeer van vroeger. Onder de opkamer bevindt zich de provisiekelder. Er zijn twee badkamers en vier slaapkamers. Wie woonruimte tekort komt kan kijken naar het verbouwing van het achterhuis. Daar is nog heel veel ruimte. De deel is via de baanderdeuren toegankelijk evenals via enkele oude staldeuren vanaf de achterzijde en de garagedeur aan de zijkant.
Al met al een prachtig object dat niet voor niets door de gemeente is aangewezen als monument. Daar mag je als eigenaar best trots op zijn. Ook enthousiast geworden? Lees verder over de indeling of maak direct een afspraak voor een bezichtiging. Alleen dan krijgt u een juiste indruk van indeling en sfeer.

Perceeloppervlakte 2.470 m².

Globale indeling begane grond:
Entree met garderobe; gezellige woonkamer met openhaard partij, balken plafond en tuindeuren; opkamer en provisiekelder; open keuken met luxe en moderne inrichting voorzien van hoogwaardig inbouwapparatuur. Voldoende ruimte voor het plaatsen van een eettafel; bijkeuken met zijdeur; meterkast; gang met trapopgang; toilet; badkamer; slaap-/logeerkamer; doorgang naar achterhuis met grote deel.

Verdieping:
Ruime overloop met zithoek; slaapkamer I; slaapkamer II; slaapkamer III; aparte toilet; luxe en moderne badkamer; bergruimte.

Keuken:
Wie van koken en/of bakken houdt zal zich tijdens een eerste bezichtiging in moeten houden. We kunnen ons voorstellen dat je het liefst direct aan de slag wilt met allerlei potten en pannen… Een prachtige hoogwaardige luxe en moderne keuken met wandopstelling en spoeleiland. Voorzien van ingebouwde 7 (!) pits gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron, stoomoven, koffiezetapparaat, vaatwasmachine, een dubbele koelkast alsmede een vrieskast.

Sanitair:
Toilet begane grond met duoblok en fontein. Badkamer begane grond met douchehoek, ligbad, toilet en wastafelmeubel. Vloer voorzien van vloerverwarming.
Toilet verdieping met wandcloset en fontein. Luxe en moderne badkamer verdieping met inloopdouche, ligbad, twee wastafels en designradiator. Tevens voorzien van vloerverwarming.

Installatie woning:
• Verwarming door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren en gedeeltelijk door middel van vloerverwarming (begane grond en badkamers). Merk: Ecomline HR. Bouwjaar: 2003.
• Warm water door middel van voormelde c.v.-gas combiketel en via een indirect gestookte boiler. Merk: Nefit. Bouwjaar: 2003.
• Meterkast met 6 hoofdgroepen, 10 groepen als onderverdeling, 2 (hoofd)aardlekschakelaars en twee aardlekschakelaars in de onderverdeling.

Kapschuur:
Eenvoudig, traditioneel gebouwde schuur, afmeting ca. 4,2 x 5,25 meter, oppervlakte ca. 22 m²; houten gevels.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen – Buitengebied’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
• Inhoud woning ca. 2.538 m³; woonoppervlakte ca. 216 m²; overige inpandige ruimte 290 m²; externe bergruimte ca. 22 m².
• Schatting oorspronkelijk bouwjaar woning 1876. Algehele renovatie omstreeks 2008.
• Voorhuis is pannen gedekt. Achterhuis voorzien van rietenkap.
• Alarminstallatie aanwezig.
• Diverse vloeren afgewerkt met plavuizen.
• Energielabel G.
• Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

‘Kortom, ‘Het behouden huis’ zoekt nieuwe bewoners. Iets voor u? Maak een afspraak voor een bezichtiging.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

IJsselhammerweg, IJsselham op de kaart