Eesveen – Dwarsweg 3

€ 795.000,- k.k.

Eesveen – Dwarsweg 3

Grote vrijstaande WOONBOERDERIJ met GASTENVERBLIJF en diverse schuren (totaal ca. 144 m²). Iets meer dan 2,3 ha grond. Wilt u paarden of kleinvee houden? Gasten ontvangen? Of heeft u kantoorruimte nodig?
Zoekt u een rustige woonomgeving, niet afgelegen maar gelegen in een gezellige buurt. Houdt u van het buitenleven en zou u graag in een natuurlijke en bosrijke omgeving willen wonen?

Deze woonboerderij heeft vijf slaapkamers. Twee ervan zijn op de begane grond. Ook zijn er meerdere badkamers. De woonkamer is prachtig. Over de smaak van de inrichting kunnen we twisten maar feit is dat de prachtige houten gebinten en de hoogte met vide voor een bijzondere sfeer zorgen. Ook de wijnkelder is een leuke ruimte. Enfin, dat ziet u als u komt kijken.

Het dorp Eesveen is gelegen in de Kop van Overijssel, ten Noorden van Steenwijk, dicht bij de provinciegrens met Drenthe. Deze boerderij ligt in het buitengebied, net over de provinciegrens, dus in Drenthe. Landgoed Eese ligt ten Noord-Westen van de boerderij. Een prachtig natuurgebied met goede recreatie mogelijkheden. Steenwijk is goed bereikbaar. Snel met de auto en met een fiets een kleine 20 minuten. Steenwijk heeft een goed en uitgebreid winkelbestand. Tevens diverse sportverenigingen, -accommodaties en scholen.

De schuren kunt u gebruiken als opslagruimte of voor het uitoefenen van hobby’s. Het gastenverblijf is ook perfect te gebruiken als kantoor, B & B, mantelzorg of iets dergelijks.

Rondom de opstallen erfverharding en een fraai aangelegde en verzorgde tuin met terras, gazon en waterpartij. Achter de waterpartij een prieel. Achter de woning en schuren ligt een perceel weiland.

Perceeloppervlakte 23.040 m².

Globale indeling woonboerderij:

Begane grond:
Entree met garderobe; mooie woonkamer (oppervlakte ca. 100 m²) met prachtige vide, open haard partij en tuindeuren naar overdekte terras; praktische eetkamer; halfopen keuken met U-vormige inrichting; meterkast; toilet; wijnkelder; tussenportaal met kast; slaapkamer I; slaapkamer II; badkamer; bijkeuken; hal; sauna met doucheruimte; atelier; berging.

Verdieping:
Royale overloop met balustrade en bergruimte; vaste kast; slaapkamer III; tussenportaal; badkamer; slaapkamer IV; slaapkamer V; zolderberging.

Keuken:
Praktische keuken met U-vormige inrichting voorzien van ingebouwde gaskookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasmachine en koelkast. Houten balken plafond. Vloer voorzien van plavuizen met vloerverwarming.

Sanitair:
Toilet met wandcloset en fontein en voorzien van vloer- en gedeeltelijk van wandbetegeling. Badkamer begane grond (vernieuwd omstreeks 2005) met ruime douchehoek, wandcloset, wastafelmeubel en designradiator. Tevens voorzien van vloer- en wandbetegeling.
Bij de sauna een douchecabine en wastafel. Badkamer verdieping met douchecabine, toilet en wastafel.

Installaties:
• Verwarming door middel van hete lucht verwarming. Fabrikant Brink. Tevens een c.v.-gas ketel Nefit Topline ten behoeve van vloerverwarming en warm water voorziening. Vloerverwarming in woonkamer en keuken.
• Meterkast met 18 groepen en dubbel tarief meter.

Algemeen
– De woonboerderij is omstreeks 1986 vrijwel geheel opnieuw gebouwd. Dak is geïsoleerd en voorzien van een rieten kap en gedeeltelijk voorzien van een pannen dak. De spouwmuren zijn nageïsoleerd.
– Prachtige houten gebinten in het zicht.
– Bijkeuken met wasmachineaansluiting, spoelunit en vaste kast.
– Provisiekelder met ‘bar’ en vaste kast.
– In 2016 is de rieten kap geschoren.
– Inhoud woonboerderij ca. 1.760 m³; woonoppervlakte ca. 383 m²; overige inpandige ruimte ca. 80 m²; externe bergruimte ca. 200 m².

Gastenverblijf
Het rietgedekte gastenverblijf is groot ongeveer 67 m². Voorzien van woonkamer met tuindeuren; open keuken; badkamer en slaapkamer. Tevens een zolderberging.
Keuken met ingebouwde gaskookplaat. Badkamer met wastafelmeubel en douchehoek. Eigen c.v.-gas combiketel.

Schuren
• Schuur I; grenzend aan gastenverblijf; groot ca. 68 m². Voorzien van betonnen vloer, golfplaten bedekking en houten gevels.
• Dubbele garage en een enkele garage, groot ca. 33 m².
• Schuur, groot ca. 34 m².

‘Kortom, een ruime woonboerderij met diverse bijgebouwen en een prachtige tuin. Kom kijken en maak een afspraak voor een bezichtiging, bel met de makelaars van Het Betere Boerenerf.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Dwarsweg, Eesveen op de kaart