Eemdijk – Eemdijk 134

€ 1.100.000,- k.k.

Eemdijk – Eemdijk 134

‘De dijkverbetering heeft een geweldige impuls gegeven aan de gebruiksmogelijkheden van het erf. Kom, verwonder u en wees blij met dit prachtige huis.’

Ruim wonen in de buurt van Laren, Blaricum of Baarn? Het kan in deze grote woonboerderij met schuren en tuin. Prachtig gelegen nabij rivier de Eem, centraal in Nederland. Ook ideaal is de nieuwe eikenhouten geïsoleerde schuur annex kantoorruimte van maar liefst 228 m² is multifunctioneel en perfect als gastenverblijf of voor andere doeleinden geschikt te maken.

Zoek u een woonboerderij op ongeveer:

– 12 minuten rijden van Baarn en
– 20 minuten rijden vanaf Laren , Hilversum of Amersfoort
– 8 minuten rijden naar Spakenburg
– 33 minuten naar Amsterdam en Schiphol
– ofwel aan de rand van het Gooi gelegen in het midden van Nederland
en ‘één dijk verder dan de Wakkerendijk te Eemnes’

En heeft u de volgende wensen:

– een woonkamer van minimaal 60 m²;
– een grote woon-/eetkeuken waar je lekker met het hele gezin van de maaltijden kunt genieten;
– ten minste twee werkkamers op de begane grond;
– zes slaapkamers;
– meerdere badkamers;
– een geïsoleerde eikenhouten schuur met paardenboxen;
– een tweede schuur als bergruimte en/of extra garage;
– mogelijkheid voor kantoor of beroep aan huis;
– of iets van B & B, gastenverblijf of atelier;
– aparte voorzieningen voor een au pair zijn aanwezig

Dan is deze woonboerderij iets voor u! Lees hieronder de uitgebreide tekst, download onze brochure en maak een afspraak voor een bezichtiging.

Op de schitterende locatie ’het overvaren, VRIJSTAANDE UITGEBOUWDE WOONBOERDERIJ met veel schuur/hobbyruimte (bijna 200 m²). Gelegen aan de rand van beschermd natuurgebied met uitzicht op de rivier de Eem. Een mooie plek om na een dag hard werken echt ‘thuis’ te komen. Geniet van rust ruimte en natuur’ en een ongekend uitzicht. Spot de vele vogels en leer hun geluid te herkennen.
Rond om de opstallen, erfverharding en tuin en een ruime dijk met gras. Diverse bloemrijke borders geven het geheel extra kleur.

Wonen in deze woonboerderij biedt meer mogelijkheden dan wonen alleen. Ook werken kan prima op deze plek. De geïsoleerde schuur biedt veel mogelijkheden en is multifunctioneel te noemen. Denk aan een gebruik als hobbyruimte, gastenverblijf en atelier. De paardenstal is voorzien van twee boxen.

Dijkverbetering
De woonboerderij ligt in het gebied waar dijkverbetering heeft plaatsgevonden. Dit zal u een veilig gevoel geven. Waterbeheersing, een goede waterhuishouding en veilige dijken zijn in ons land van groot belang. Het erf is groter en de grondoppervlakte is uitgebreid met 200 m² tot 1.340 m², alle gebouwen staan op eigen grond. De dijk is in gebruik van het waterschap en is ca. 1500 m² groot. Dit ruime stuk ‘grasveld’ is een hele fijne aanvulling op het erf, zeker omdat het wordt onderhouden door het waterschap.

Vanwege de gunstige geografische ligging, werkelijk centraal in Nederland, en een goed wegennet zijn andere plekken eenvoudig te bereiken. Via de A1 goede verbindingen naar diverse grote steden en dorpen, dus zowel de vrijheid van ruimte en toch overal dicht bij.

Bekijk ook onze andere advertentie van Eemdijk 130 en 134. Deze twee woningen grenzen namelijk aan elkaar en kunnen ook als een geheel worden gekocht. Perfect voor dubbele bewoning.

De woonboerderij:

Globale indeling begane grond:
Imposante entree (oude kerkdeuren) met garderobe; trapopgang; zitkamer; gezellige eetkamer; toilet; royale woonruimte met fraai uitgevoerd balken plafond en schuifpui. Prachtige ramen(de oude verlaagde stalramen) zorgen voor veel lichtinval. Hier kun je genieten van een fascinerend uitzicht (een verrekijker zou eigenlijk standaard in de vensterbank moeten liggen) ; praktische keuken met toegang tot provisiekelder; bijkeuken met wasmachineaansluiting; bergruimte met c.v.-ketel opstelling.

Verdieping:
Grote overloop; slaapkamer I; slaapkamer II; slaapkamer III; slaapkamer IV; slaapkamer V; slaapkamer VI; badkamer; bergruimte. Eén van de slaapkamers is voorzien van een eigen douchegelegenheid met wastafel. Perfect voor loges of au pair.

Praktische keuken:
Koken in deze keuken is al een genot op zich. De inrichting is praktisch, mooi en passend in het geheel van de woning. Een prominente schouw met authentieke uitstraling en fraai tegelwerk geven het geheel extra cachet.
Tevens een rechte inrichting met spoeleiland. Daarnaast veel ruimte voor een grote eettafel. Vloer afgewerkt met plavuizen. Granito aanrechtblad voorzien van ingebouwde gaskookplaat, keramische kookplaat, dubbele spoelbak, afzuigkap , combimagnetron en oven.

Sanitair:
Ruim toilet met wandcloset en fontein en voorzien van vloer- en gedeeltelijk van wandbetegeling. Badkamer met ligbad, douchehoek, wandcloset en dubbele wastafel. Tevens voorzien van vloer- en wandbetegeling. Geheel is uitgevoerd in lichte kleuren.

Installatie woonboerderij:
• Verwarming en warm water door middel van c.v.-gas combiketel via radiatoren en gedeeltelijk via vloerverwarming. Merk ketel: Remeha. Bouwjaar 2003.
• Voorzien van WTW-installatie; alarminstallatie en centraal stofzuigsysteem.

Vrijstaande schuur:
Afmeting ca. 8 x5 meter; oppervlakte ca. 40 m². Traditioneel gebouwde schuur met houten gevels en houten kap constructie met oud hollandse pannen bedekking. Perfect als hobbyruimte of voor opslag van tuinmateriaal, mooie locatie voor het geven van een BBQ

Paardenstal:
Afmeting ca. 7,1 x 5 meter; oppervlakte ca. 34 m² met aan de voor- en linker gevel overkapping. Twee paardenboxen. Traditioneel gebouwd en uitgevoerd in spouwmuren en voorzien van een dakplaat.

Vrijstaande geïsoleerde schuur:
Afmeting ca. 15 x 9 meter; oppervlakte ca. 135 m². Prachtige eikenhouten gebinten en geïsoleerde muren en dak. Volledig voorzien van een verdieping: oppervlakte ca. 90 m². Voorzien van betonnen vloer, zolderberging, aangrenzende overkapping voor houtopslag. Alle schuren gebouwd omstreeks 2009. Voor diverse doeleinden geschikt of geschikt te maken!

Tuin:
Rondom de opstallen diverse soorten terreinverharding. Diverse borders en groot terras. De dijk met gras ‘verdubbelt’ de tuin. Ideaal voor een barbecue of feest. Ook voor kinderen genoeg ruimte om te spelen. De sloten zijn verderop en niet aan de voet van de dijk, heerlijk om een balletje te schoppen.

Algemeen:
• De woonboerderij bestaat als het ware uit twee delen. Het voorste deel (met zadeldak) is vanaf de openbare weg niet te zien. Dit is aan het eind van de 90-er jaren opnieuw gebouwd met palen fundering, spouwmuren en een geïsoleerde dakplaat. Het achterste deel (met mansarde kap) is vanaf de weg te zien en geeft het een authentieke uitstraling. Opvallend zijn de openslaande kerkdeuren die het entree vormen. Treedt binnen.. U bent van harte welkom.
• Oorspronkelijk bouwjaar aan het begin van de vorige eeuw. Omstreeks 1997 grondig verbouwd en gemoderniseerd.
• Energielabel E.
• Inhoud woonboerderij ca. 1.214 m³; woonoppervlakte ca. 354 m²; externe bergruimte ca. 190 m² (netto vloeroppervlakte).

‘Kortom, wonen aan de rand van het Gooi, centraal in Nederland in een grote woonboerderij. Er is van alles mogelijk. Het is lastig om dat in woorden uit te drukken of in beelden te laten zien. Alle bezoekers zijn keer op keer weer verbaasd over de geweldige sfeer en ligging en hadden dat nooit verwacht. Kom kijken en bel voor een afspraak met de makelaars van het Betere Boerenerf.’

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Aanvaarding in overleg.

Woning video

Eemdijk, Eemdijk op de kaart